//
کدخبر: ۶۸۱۵۳ //

خوردنی های مفید برای حیاتی ترین اندام بدن

داشتن ریه سالم رویای همه است. ریه ها یکی از مهمترین اندامها برای زنده ماندن است. بخاطر همین باید ریه های سالم و قوی داشته باشیم. برخی از عادات بد می تواند به ریه ها آسیب برساند. در اینجا برای داشتن ریه های سالم و قوی نکات مفیدی را بیان میکنیم

خوردنی های مفید برای حیاتی ترین اندام بدن

به گزارش فرتاک نیوز :  مصرف گریپ‌فروت، موز، ماهی و پنیر در بهبود علائم بیماری مزمن انسدادی ریه موثر است.جهت افزایش عملکرد ریه و ترمیم بافت‌ها، دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین‌های A و C را افزایش دهید. جهت بهبود متابولیسم انرژی، ویتامین‌های گروه B و منیزیم مورد نیاز می‌باشند.

 

بیماری‌های انسدادی مزمن ریه ممکن است در نتیجه آمفیزم، آسم، برونشیت مزمن و یا سایر موارد ایجاد شود که با انسداد مجاری هوایی پایینی همراه است. مصرف سیگار، شایع‌ترین علت ابتلا به این بیماری‌ها می‌باشد.

 

علائم و عوارض COPD شامل تنفس کوتاه، هیپوکسی (کاهش اکسیژن) مکرر، کاهش حجم بازدمی و تخریب بستر مویرگی آلوئولی می‌باشد. در COPD، مقدار کل هوا سریع‌تر خارج می‌شود. برونشیت مزمن شامل برونش‌های ملتهب و تولید زیاد موکوس می‌باشد. علائم و عوارض این بیماری عبارتند از: سرفه‌های مزمن (به مدت 3 ماه در هر سال)، کوتاهی تنفس، بزرگ شدن قلب و نارسایی آن و کاهش وزن.

 

در آمفیزم، مجاری هوایی متسع و تخریب می‌شوند. این بیماری منجر به کاهش وزن و لاغری می‌شود. آمفیزم ممکن است در اثر مصرف سیگار یا آلودگی هوا ایجاد شود. خس خس سینه، کوتاهی تنفس و سرفه‌های خفیف مزمن از علائم این بیماری می‌باشند. کمبودهای تغذیه‌ای در افراد مبتلا به آمفیزم نسبت به افراد مبتلا به برونشیت مزمن، بیشتر است. بی‌اشتهایی، سرفه‌های کوتاه و استرس ناحیه معدی- روده‌ای در بیماران مذکور ممکن است منجر به کاهش وزن شدید شود.

 

به طور کلی سوءتغذیه و تحلیل بافت‌ها در بیماران مبتلا به COPD شایع است. تقریباً 75 درصد بیماران مبتلا به COPD، از کاهش وزن، تنفس طولانی‌مدت از راه دهان، کوتاهی تنفس، بلع هوا، مصرف برخی داروها و افسردگی رنج می‌برند. سوءتغذیه باعث تضعیف عضلات تنفسی و سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 

در این بررسی که اطلاعات مربوط به رژیم غذایی 2167 فرد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه در آمریکا و اروپا مورد مطالعه قرار گرفت، مشخص شد در عملکرد ریه‌ها و تعداد گلبول‌های سفید خون افرادی که یکی از این خوردنی‌ها را مصرف کرده‌اند، بهبودی حاصل شده است.

 

«کورین هانسون»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: رژیم غذایی می‌تواند یک عامل خطرزای بالقوه در ابتلا و نیز تشدید بسیاری از بیماری‌ها باشد و شواهد علمی نیز وجود دارند که تایید می‌کنند نوع رژیم غذایی در ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه و شدت علائم بالینی این بیماری نقش دارد.

 

اما از سوی دیگر در این آزمایش که با هدف بررسی ارتباط بین رژیم غذایی با بیماری مزمن انسدادی ریه انجام گرفت، آشکار شد افرادی که یک روز قبل از آغاز آزمایش گریپ‌فروت، موز، ماهی یا پنیر مصرف کرده بودند، عملکرد ریه‌هایشان در آزمایش‌های استاندارد بهتر بوده، سریع‌تر راه می‌رفتند و شاخص‌های التهابی در خون آنان نیز به مراتب کمتر بوده است.

 

متخصصان معتقدند در حالی‌ که رابطه علت - معلولیِ مصرف این خوردنی‌ها با بهبود بیماری مزمن انسدادی ریه تایید نشده اما می‌توان خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی این چهار ماده غذایی را دلیل این رابطه دانست.

 

منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۶۸۱۵۳ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان