//
کدخبر: ۲۸۹۹۱۶ //

نکات تغذیه ای قبل و بعد از ابتلا به کرونا

مشاور تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه برخی بیماران کرونا نمی‌توانند از مواد جامد استفاده کنند، افزود: در این افراد توصیه می‌شود از انواع پوره‌های سیب زمینی، هویج، تخم مرغ، شیر و کره به عنوان میان وعده نرم استفاده شود.

نکات تغذیه ای قبل و بعد از ابتلا به کرونا

سوری راغبی با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در دوران قرنطینه خانگی و نقاهت و همچنین راهکارهای تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: مقادیر کافی و مناسب ترکیبات پروتئینی باید با مصرف روزانه یک یا دو عدد سفیده تخم مرغ آب پز شده و استفاده از سوپ‌های حاوی گوشت سفید یا تخم مرغ با انواع سبزیجات مدنظر باشد.

به گزارش فرتاک نیوز، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، کارشناس مسئول تعذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بر داشتن رژیم غذایی سالم تاکید کرد و گفت: در بیماران مبتلا به کرونا، رژیم غذایی باید دارای پروتئین و کالری کافی باشد.

راغبی تصریح کرد: از انواع مغزهای گردو، پسته و بادام با سهم یک دوم لیوان در طول روز استفاده شود که هم انرژی، پروتئین و هم مواد غذایی نظیر سلنیوم، منیزیم و آهن مورد نیاز بدن تامین شود تا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

مشاور تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به ایجاد مشکلات گوارشی و تنفسی در بیماران کرونایی، گفت: اگر فردی دچار مشکلات گوارشی است حتماً در طول روز چندین نوبت از دوغ کم نمک، ماست کم چرب پروبیوتیک در وعده‌های متفاوت استفاده کند و برای افرادی که مشکلات تنفسی توام با سرفه و تنگی نفس دارند توصیه به احتیاط در مصرف شیر می‌شود چراکه شیر میزان ترشحات ریوی را افزایش می‌دهد، لذا در این افراد باید از لبنیات کم چرب و کم نمک استفاده شود.

راغبی افزود: مصرف قندها و ترکیباتی نظیر شیرینی جات و شکلات را مطلقاً توصیه نمی‌کنیم و خانواده‌ها بدانند که گاهاً شاید مصرف یک چای نبات باعث ترشح انسولین و کاهش سطح ایمنی بدن شود.

وی با توصیه به مصرف کافی مایعات از طریق نوشیدن آبمیوه تازه، آب و آب معدنی در طول روز به میزان۶ تا ۸ لیوان، خاطرنشان کرد: مصرف میوه و سبزیجات حاوی منابع ویتامین C و سایر ویتامین‌ها و همچنین مصرف آبمیوه سیب با هویچ و پرتغال با هویج در دوران کرونایی بیشتر مدنظر باشد.

مشاور تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بی اشتهایی را از دیگر عوارض کرونا برشمرد و گفت: در این بیماران سه وعده کافی نیست و توصیه می شود تعداد وعده‌های غذایی به ۶ الی ۸ وعده در طول روز افزایش یابد.

راغبی با بیان اینکه برخی بیماران کرونا نمی‌توانند از مواد جامد استفاده کنند، افزود: در این افراد توصیه می‌شود از انواع پوره‌های سیب زمینی، هویج، تخم مرغ، شیر و کره به عنوان میان وعده نرم استفاده شود.

وی، استرس و بی خوابی را عوامل مضر در بیماران کرونا دانست و گفت: خواب کافی و دوری از استرس در این افراد باید برنامه ریزی و مدیریت شود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: آب میوه صنعتی، نوشابه و دلستر که حاوی مواد قندی بالا است، به هیچ عنوان استفاده نشود و مصرف چای به صورت کم رنگ با ترکیبات کشمش و خرما باشد و همچنین مصرف دمنوش‌ها به دلیل پیشگیری از تداخلات دارویی با نظر پزشک استفاده شود.

راغبی با بیان اینکه از آب گریپ فروت نیز به دلیل تداخلات دارویی به هیچ عنوان استفاده نشود، افزود: مصرف پرتغال، نارنگی ،لیمو شیرین و کیوی نیز مدنظر قرار گیرد.

وی به فاکتورهایی که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود اشاره کرد و گفت: طبق مطالعات انجام گرفته، کمبود ویتامین D در بین ایرانیان محرز است.

مشاور تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص مصرف ویتامین D افزود: اگر فردی در سه ماه اخیر مصرف ویتامین D نداشته است توصیه می‌شود تا ۸ هفته و هر هفته یک عدد مکمل ویتامین D  ۵۰ هزار واحدی استفاده کند و بعد از این بازه زمانی، این مکمل را ماهی یک عدد مصرف کند.

راغبی با بیان اینکه استفاده از منابع حاوی ویتامین C سیستم ایمنی را بسیار تقویت می‌کند، گفت: مصرف روزی ۳ تا ۴ عدد میوه از مرکبات، فلفل سبز و جعفری برای پیشگیری از کرونا توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه در افرادی که قادر به تامین منبع ویتامین C به صورت طبیعی نیستند، مصرف مکمل توصیه می‌شود، گفت: این افراد باید ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C به طور روزانه مصرف کنند لذا توصیه می‌شود از قرص های جوشان ۱۰۰۰ میلی گرمی به صورت یک روز درمیان استفاده شود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه افراد چاق، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند، افزود: این افراد نیز باید قندهای ساده را کمتر مصرف کنند و از شیرینی جات، نوشابه؛ آبمیوه صنعتی نیز استفاده نکنند و همچنین مصرف محدود عسل داشته باشند.

راغبی اظهار کرد: استفاده از روغن‌های جامد نباتی و حیوانی که دارای اسیدهای چرب اشباع بیشتری است و باعث افزایش التهاب در بدن بیشتر می‌شود، کمتر استفاده شود و بجای آن روغن‌های مایع با اولویت زیتون، کانولا، سویا، آفتابگردان و کنجد توصیه می‌شود.

وی تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب برای پیشگیری از کرونا در افراد چاق را بسیار اثرگذار دانست و ادامه داد: مواد غذایی فاسد پذیر یا آبمیوه و کمپوت که حاوی مواد قندی بالا است استفاده نشود و برای میان وعده ابمیوه طبیعی در حد میزان ۳۰۰ میلی لیتر از مرکبات توصیه می‌شود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به سوالاتی درباره تهیه میان وعده توسط همراهیان بیمار کووید ۱۹برای مصرف در بیمارستان، گفت: تحویل میان وعده باید در زمانی باشد که از سوی بیمارستان‌ها اعلام شود و در بیمارستان ولیعصر(عج) دریافت میان وعده از همراهیان بین ساعت ۱۱ تا ۱۲ صبح و ۶ تا ۷ عصر انجام می‌شود.

راغبی با بیان اینکه میان وعده تهیه شده باید تمیز و ضدعفوتی شده باشد، یادآور شد: توصیه می‌شود میان وعده در ظروف یکبار مصرف همراه با کارد و چنگال تهیه و درب ظرف بسته باشد و مشخصات بیمار از جمله نام و نام خانوادگی بخش بستری لیبل زده شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۸۹۹۱۶ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان