//
کدخبر: ۹۴۳۴۰ //

پاکسازی کبد؛ حقیقت یا خیال پردازی

«کبد» بزرگترین اندام داخلی بدن است. بیش از 500 عمل مختلف بر عهده کبد است که یکی از آنها سم زدایی و خنثی کردن مواد سمی است. شاید فکر کنید «پاکسازی کبد» به این روند سرعت بخشیده و به بدن کمک می کند زودتر به وضعیت طبیعی خودش برگردد؛ این همان چیزی است که محصولات پاک کننده کبد موجود در بازار ادعا می کنند.

پاکسازی کبد؛ حقیقت یا خیال پردازی
به گزارش فرتاک نیوز،

کبد اگر سالم باشد به طور طبیعی خودش را پاکسازی می کند و اگر بیمار باشد پاکسازی حالش را بهتر نخواهد کرد. حقیقت آنست که با خرید محصولات پاک کننده کبد به احتمال زیاد پولتان را دور می ریزید و حتی بیشتر از آنکه به بدنتان سود برسانید، آسیب می زنید. البته کارهای زیادی می توانید انجام دهید که به سلامت بدن و در کنار آن سلامت کبد کمک کند.

پاک کننده های کبد

مواد سمی و زاید اغلب پس از بلع یا تنفس وارد جریان خون می شوند. یک سری از سموم هم از راه پوست به بدن ما می رسند و برخی هم از سلول های مرده یا تقسیم باکتری ها آزاد می شوند. بسیاری از این سموم از کبد عبور می کنند –عضوی که وظیفه پاکسازی بدن از مواد زاید را برعهده دارد- جاییکه آنها تجزیه شده و به وسیله جریان خون و قبل از اینکه به بدن آسیبی برسانند، دفع می شوند. کلیه نیز در دفع سموم نقش دارد.

وقتی کبد بیمار می شود بدن نمی تواند آن چنان که باید مواد سمی را خارج کند و علایمی در بدن بروز می کند که نشان می دهد کبد حال خوبی ندارد؛ از جمله:

    خارش

    پوست زرد یرقانی

    تورم

    مشکلات عروق خونی

    سنگ کیسه صفرا

    خستگی

    تهوع

    اسهال

کبد در طول فرایند تصفیه، سموم را جمع می کند. این سموم به مرور زمان سبب ایجاد علایم ناشناخته زیادی می شوند، بیماری های شدیدی را به وجود می آورند یا خطر سرطان را بالا می برند. البته شواهد کمی برای تایید این ادعا وجود دارد.

در بیشتر موارد سم زدایی از کبد با به کارگیری یک یا چند روش زیر انجام می شود:

    مصرف مکمل های پاکسازی سموم کبد

    خوردن مواد غذایی دوست دار کبد

    پرهیز از مصرف بعضی غذاها

    رژیم آب میوه و سبزی

    پاکسازی روده و کولن با استفاده از تنقیه

بسیاری از پزشکان ادعا می کنند کبد نیازی به سم زدایی ندارد و فرایند سم زدایی می تواند خطرناک باشد.

پاکسازی کبد؛ حقیقت یا خیال پردازی

کبد اگر سالم باشد به طور طبیعی خودش را پاکسازی می کند و اگر بیمار باشد پاکسازی حالش را بهتر نخواهد کرد. بیماران کبدی بیشتر از پاکسازی نیاز به درمان پزشکی و اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی خود دارند.

برخی شواهد نشان می دهند مکمل گیاهی «خار مریم»، سلامت کبد را بهبود می دهد. با این وجود شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این مکمل ها باعث «سم زدایی کبد» می شوند یا می توانند بیماری های کبد را درمان کنند.

پاکسازی کبد خطراتی در پی دارد:

    تعادل مواد غذایی در رژیم های پاکسازی کبد حفظ نمی شوند: این رژیم تمام مواد غذایی مورد نیاز فرد را تامین نمی کند. این مسئله به مرور زمان باعث کمبود مواد غذایی یا سوء تغذیه به ویژه در کودکان، زنان باردار و مبتلایان به دیابت و بیماری های دیگر می شود.

    تنقیه ممکن است خطرناک باشد: اگر تنقیه درست انجام نشود آسیب های خطرناکی به روده می زند.

    پاکسازی کبد جایگزین درمان های پزشکی نمی شود: وقتی فرد به جای درمان پزشکی شروع به درمان پاکسازی کبد می کند ممکن است بیماری های زمینه ای را بدون درمان رها کند.

غذاهای دوست دار کبد

پاکسازی کبد با یک ماده غذایی منحصر به فرد یا ترکیب چند ماده غذایی ممکن نیست. پزشکان برای پاکسازی کبد تغییر رژیم غذایی را توصیه می کنند.

در بیشتر افراد اجتناب از غذاهای چرب و الکل خطر بیماری های کبد را کاهش می دهد.

پزشک دستورات غذایی زیر را به بیماران کبدی توصیه می کند:

    بیماری مجرای صفراوی: بدن باید با صفرای کمی برای شکستن روبرو شود، بنابراین باید از روغن دانه ها یا جایگزین های روغن استفاده کرد.

    سیروز: مصرف نمک را کاهش دهید. احتمالا مصرف پروتئین نیز باید کاهش داده شود اما توجه کنید که این کار باید زیر نظر پزشک انجام شود.

    کبد چرب: غذاهای پر فیبر بخورید و از غذاهای پرکالری پرهیز کنید.

    هماکروماتوز: از خوردن غذا های غنی از آهن و مکمل های آهن پرهیز کنید.

    هپاتیت C: از غذاهای غنی از آهن و مکمل های آهن پرهیز کنید. مصرف نمک را کاهش دهید.

    بیماری ویلسون: از غذاهای غنی از مس مثل قارچ، شکلات و مغزها پرهیز کنید.

افراد سالم نیازی به پیروی از رژیم غذایی خاص ندارند. فقط لازم است رژیم غذایی متعادلی داشته باشند و از تمام غذاها استفاده کنند. رژیم غذایی متنوع و پرهیز از مصرف الکل مهمترین نکته برای حفظ سلامت کبد است.

اگر می خواهید کبد سالمی داشته باشید

روش های ساده ای برای کاهش خطر بیماری کبد و خلاصی از شر سموم وجود دارد:

    عدم مصرف الکل: مصرف الکل دلیلی برای ابتلا به بیماری کبد است.

    از مصرف داروهای بدون نسخه غیر ضروری پرهیز شود: هرگز از دوز پیشنهادی تجاوز نکنید، خصوصا در مورد داروهایی مانند استامینوفن که به کبد آسیب می زنند. هرگز این داروها را با الکل مصرف نکنید.

    برای خالکوبی و پیرسینگ به سالن های معتبر بروید: به سالنی بروید که ابزار کار خود را استریلیزه می کند. ارتباط با وسایل ناایمن خطر هپاتیت C به همراه دارد.

    واکسینه شوید: می بایست واکسن هپاتیت A و B بزنید و قبل از سفر به کشورهای دیگر از صحت واکسیناسیون خود اطمینان پیدا کنید.

    رابطه جنسی ایمن برقرار کنید: بیماری های منتقله جنسی می توانند به کبد آسیب برسانند.

    از مواد شیمیایی خطر آفرین دوری کنید: به هنگام رنگ آمیزی ساختمان یا استفاده از آفت کش از ماسک استفاده کنید و شرایط تهویه کامل فضا را مهیا کنید.

    آب زیاد بنوشید

    میوه و سبزی را به درستی بشویید: به این صورت آفت کش ها را از بین خواهید برد.

آیا پاکسازی کبد ارزش امتحان کردن دارد؟

«مدیکال نیوز تودی» در این باره می نویسد: «داشتن کبد سالم برای حفظ سلامت عمومی ضروری است اما برای آن نیازی به رژیم و پاکسازی گران قیمت نیست. حتی ممکن است بعضی از این روش ها خطرناک باشند.» سبک زندگی سالم، رژیم غذایی متعادل و مشاوره منظم با پزشک بیشتر از پاکسازی موثر است.

پاکسازی کبد معمولا فایده ای ندارد. برای حفظ سلامت کبد می بایست از روش های طولانی مدت تر و جامع تری استفاده کنید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۴۳۴۰ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان