//
کدخبر: ۵۳۸۱۸۷ //

کشف معجزه‌آسای یک ترکیب طبیعی در سیب و بادام؛ خداحافظی با بیماری‌های لثه بدون آنتی‌بیوتیک!

ترکیب طبیعی «مورین» که در میوه‌هایی مانند سیب، پوست گواوا، برخی چای‌ها و بادام یافت می‌شود، توانایی چشمگیری در کاهش التهاب و رشد باکتری‌های مرتبط با بیماری لثه دارد

کشف معجزه‌آسای یک ترکیب طبیعی در سیب و بادام؛ خداحافظی با بیماری‌های لثه بدون آنتی‌بیوتیک!
به گزارش فرتاک نیوز،

پژوهشی تازه نشان داده است که مورین (Morin)‌، یک ترکیب طبیعی موجود در سیب و پوست انجیر، بادام و برخی چای‌ها، می‌تواند التهاب، استرس اکسیداتیو و رشد باکتری‌های مرتبط با بیماری‌های لثه را کاهش دهد.

به‌ گزارش فود‌ اند‌ واین، این تحقیق که گروه دندانپزشکی دانشگاه ایالتی سائوپائولو در ماه اکتبر انجام داد و در مجله‌ آرشیو بیولوژی دهان (Archives of Oral Biology) منتشر شد، بر ویژگی‌های ضدباکتریایی و ضدالتهابی مورین تمرکز داشت.

پژوهشگران توضیح دادند که بیماری لثه یا پریودنتیت زمانی رخ می‌دهد که پلاک باکتریایی‌ــ لایه‌ای چسبناک از میکروب و ذرات غذا‌ــ روی دندان‌ها به میزان زیاد تجمع کند. پریودنتیت ششمین بیماری مزمن شایع در جهان است و می‌تواند به از دست دادن دندان‌ها منجر شود. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، تقریبا نیمی از جمعیت جهان به نوعی بیماری دهان و دندان مبتلا هستند.

درمان‌های معمول برای این بیماری پاکسازی و زدودن پلاک است، اما در برخی موارد، بیوفیلم‌های (تجمعی از سلول‌های میکروارگانیسمی) باکتریایی آن‌قدر مقاوم‌اند که حتی دندانپزشکان نیز نمی‌توانند آن‌ها را کاملا حذف کنند. در نتیجه معمولا از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی استفاده می‌شود، اما با توجه به افزایش مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها، پژوهشگران به دنبال درمان‌های جایگزین بدون آنتی‌بیوتیک‌اند.

لوچیانا سولرا سالس، دانشجوی دکترا و سرپرست پروژه، می‌گوید: «مورین نوعی فلاونوئید است که در میوه‌هایی مانند سیب، پوست انجیر گوآوا، برخی چای‌ها و بادام یافت می‌شود. اما خوردن ساده‌ آن کافی نیست و این ماده باید فراوری شده باشد تا موثر واقع شود. هدف ما این است که از مزایای طبیعی آن استفاده و آن را به شکلی تبدیل کنیم که بتوان از آن برای پیشگیری و درمان پوسیدگی و بیماری‌های لثه بهره برد.»

تیم پژوهشی با استفاده از ترکیباتی مانند آلژینات سدیم و ژلان‌ گام (یک پلی ساکارید تخمیری)، پودری ساخت که مورین را از تجزیه محافظت کرد تا به‌صورت تدریجی و کنترل‌شده در محل لثه آزاد شود؛ روشی که تاکنون در داروسازی رایج بود، اما در دندانپزشکی کمتر استفاده شده بود.

نتایج نشان داد که این پودر التهاب، استرس اکسیداتیو و رشد باکتری پورفیروموناس ژنژیوالیس (Porphyromonas gingivalis)، یکی از عوامل اصلی بیماری لثه، را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

به گفته محققان، آن‌ها در حال حاضر  پودر بسیار نرمی تولید کرده‌اند که می‌تواند پایه‌ای برای تولید انواع محصولات بهداشت دهان‌ و دندان باشد. حتی برای افرادی که به‌ دلیل محدودیت‌های حرکتی قادر نیستند خودشان مسواک بزنند.

گام بعدی پژوهشگران تولید محصولی است که طعم بهتر، حداقل عوارض و قابلیت تولید انبوه داشته باشد. آن‌ها امیدوارند با اجرای موفق آزمایش‌های حیوانی و سپس کارآزمایی‌های بالینی، برای مقابله با بیماری‌های لثه در سراسر جهان راهی ساده‌تر و بی‌خطرتر بیابند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۳۸۱۸۷ //
ارسال نظر