//
کدخبر: ۳۷۵۳۹۶ //

دومین علت فوت کودکان اسهال و استفراغ است!

فوق تخصص عفونی کودکان ضمن تشریح علل و عوامل اسهال و استفراغ گفت: عوامل متفاوتی از جمله علل میکروبی ویروسی و در برخی مواقع مسمومیت ها سبب بروز اسهال می شود.

دومین علت فوت کودکان اسهال و استفراغ است!
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر مریم محمدیان در گفت و گویی، در تعریف اسهال، اظهار کرد: تغییر مزاج را اسهال می گویند مثلاً در فردی دفعات دفع مدفوع بیشتر از قبل شده باشد، طبق تعریف WHO اگر شخصی در طول روز و طی مدت دو هفته بیشتر از سه بار اجابت مزاج داشته باشد را اسهال می گویند ولی به صورت کلی تعریف اسهال این گونه است که تعداد دفعات دفع بیشتر شده و قوام مدفوع شل تر شده باشد.

این متخصص بیماری های عفونی بیان کرد: یکی از علل اسهال و استفراغ عفونت‌های ویروسی است که در برخی مواقع می‌تواند منجر به فوت کودک نیز شود. با توجه به شروع فصل سرما علت های عفونت های ویروسی در حال افزایش است که عفونت های ویروسی از علل اسهال است که گاها منجر به اسهال شدید می‌شود و می‌تواند منجر به فوت کودک شود.

وی با اشاره به اینکه آیا آنفلوآنزا نیز باعث بروز اسهال می شود یا خیر؟ گفت: تمامی عفونت های ویروسی مثل آنفلوآنزا، کرونا و روتا ویروس، در کنار سایر علائم مثل علائم تنفسی یا آبریزش بینی می تواند علائم گوارشی مثل اسهال یا استفراغ داشته باشد

محمدیان تصریح کرد: مهمترین نکته در درمان اسهال استفاده از چهار دسته مواد غذایی است وقتی گفته می‌شود که به کودک مایعات زیاد داده شود متاسفانه برخی از خانواده‌ها به اشتباه سایر دسته های غذایی را حذف می‌کنند در صورتی که باید همزمان با استفاده از آنها به کودک مایعات فراوان داد پس استفاده از سیب و موز نیز به اندازه مناسب بلامانع است.

وی اظهار کرد: کودک مبتلا به اسهال حتما باید از شیر مادر استفاده کند زمانی که کودک مبتلا به اسهال است نباید شیردهی را قطع کرد. اولین اقدام درمانی که خانواده ها می توانند در منزل انجام دهند استفاده از ors است که در تمام داروخانه ها و بدون نسخه پزشک در دسترس است خانواده ها می توانند روزانه ۱۰ سی سی بر اساس وزن کودک به فرزند خود ORSبدهند.

دکتر محمدیان عنوان کرد: استفاده از شیرین کننده های مصنوعی نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی ممنوع است چرا که باعث تشدید اسهال می شود مواد شیرین کننده آب بدن کودک را جذب و حجم اسهال را افزایش می دهد.

فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به زمان مناسب برای مراجعه به پزشک خاطرنشان کرد: در صورتی که علائم کودک شدید شد و اسهال همراه با اسهال خونی بود همچنین کودک دچار ضعف و بی حالی تب شدید و استفراغ شد باید به پزشک مراجعه کرد که بر اساس شدت کم آبی درمان های لازم انجام شود مهمترین نکته اینکه به کودکان در زمان اسهال آنتی بیوتیک داده نشود آنتی بیوتیک یک داروی ضد اسهال نیست.

محمدیان با اشاره به اینکه مترونیدازول یک آنتی بیوتیک است که بعضی از خانواده ها به صورت خودسرانه از آن در زمان اسهال استفاده می کنند این دارو نباید بدون تجویز دکتر مصرف شود، با اشاره به راهکارهای پیشگیری از اسهال، افزود: شستشوی دست ها مصرف آب و غذای سالم مهمترین راه پیشگیری از اسهال است.

این پزشک متخصص با عنوان اینکه بعضی از اسهال ها وابسته به آنتی بیوتیک است، تصریح کرد: در صورتی که در زمان مصرف آنتی بیوتیک کودک شما دچار اسهال شد به پزشک مراجعه کنید که سایر درمانهای لازم همزمان انجام گردد.

وی در خصوص چگونگی مصرف مولتی ویتامین و شیر خشک در زمان اسهال بیان کرد: مصرف مولتی ویتامین در زمان اسهال بلامانع است ولی مصرف شیر خشک به شرط آنکه خود شیر خشک عامل اسهال کودک نباشد مجاز است در بسیاری از مواقع ممکن است که لازم باشد شیر خشک کودک تغییر کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۵۳۹۶ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان