//
کدخبر: ۳۱۸۴۹۱ //

برای باردار شدن منتظر پایان کرونا باشیم؟

بارداری به خودی خود دوران پر استرسی داشته و همیشه ترس و اضطراب از طی شدن این دوره در دل مادران وجود دارد، اما در حال حاضر این استرس و اضطراب‌ها چندین برابر شده و تا حدی که تصمیم به بارداری از ترس ابتلا به کرونا را در برخی خانم‌ها به‌تعویق انداخته است و برخی منتظر پایان پاندمی کرونا هستند تا بتوانند تصمیم به بارداری بگیرند.

برای باردار شدن منتظر پایان کرونا باشیم؟

دوران بارداری به خودی خود دوران پر استرسی داشته و همیشه ترس و اضطراب از طی شدن این دوره در دل مادران وجود دارد، اما در حال حاضر این استرس و اضطراب‌ها چندین برابر شده و تا حدی که تصمیم به بارداری از ترس ابتلا به کرونا را در برخی خانمها به تعویق انداخته است و برخی منتظر پایان پاندمی کرونا هستند تا بتوانند تصمیم به بارداری بگیرند.

 اما سوال اینجاست طعم شیرین مادر شدن را تا چه زمانی به تعویق بیاندازیم؟ آیا زمان را از دست نمی‌دهیم؟ با منتظر شدن پایان پاندمی کرونا، زمان طلایی بارداری را از دست نمی‌دهیم؟  

یک متخصص زنان و زایمان در همدان به تعویق انداختن بارداری برای افراد با گروه سنی بالا و دارای تخمک‌های در حال ضعیف شدن را از اشتباهات امروز بانوان برشمرد.

دکتر "مرضیه سنوئی فریمانی" در گفت‌و گویی، اظهار کرد: افرادی که بارداری آنها در معرض خطر بوده و سن آنها بالاست بهتر است که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام به بارداری کنند.

وی افزود: برای کسانی که جزء افراد نرمال بوده و سن آنها کم است، بارداریشان در معرض خطر نیست بنابراین می‌توانند با توجه به دغدغه‌ای که در مورد کرونا وجود دارد، تا زمان کنترل بیماری صبر کرده و سپس اقدام به بارداری کنند.

وی تأکید کرد: افرادی که سن آنها بالای ۳۷ سال بوده  و تخمدان آنها در حال تضعیف است، بهتر است با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام به بارداری کنند و از روابط خانوادگی تا پایان دوران بارداری صرف‌نظر کنند چرا که بیشترین موارد انتقال ویروس کرونا از طریق ارتباط اشخاص با یکدیگر اتفاق می‌افتد.

وی تصریح کرد: این ویروس ناشناخته بوده و عوارض دراز مدت آن مشخص نیست، بنابراین بهترین روش اقدام به بارداری با رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی بوده تا مادران باردار بتوانند در سلامت کامل این دوران را طی کنند.

دکتر فریمانی به شیوع بیماری زیکا در آمریکای جنوبی در گذشته اشاره کرد و گفت: بعد از شیوع این بیماری بچه‌هایی که مادرانشان با این بیماری درگیر بودند، فرزندانشان مبتلا به میکروسفالی شدند، بنابراین با توجه به اینکه کرونا ویروس بیماری ناشناخته بوده و در حال جهش است، برای بارداری نمی‌توان زمان را از دست داد و منتظر کنترل بیماری شد.

این متخصص زنان و زایمان گفت: گزارشات از درگیری جنین مبتلا به کرونا از طریق انتقال ویروس از مادر باردار به جنین بسیار نادر گزارش شده است و در مورد آینده و میزان درگیری جنین از طریق مادر مبتلا به کرونا ویروس در آینده نمی‌توان صحبت کرد.

وی به اهمیت تحت نظر بودن مادران باردار در دوران بارداری تأکید کرد و افزود: هدف از تحت نظر بودن این دوران تأمین سلامت مادر و جنین بوده و اگر افرادی که جزء  گروه‌های پر خطر محسوب می‌شوند باید حتماً در دوره بارداری تحت نظر پزشک خود باشند.

دکتر فریمانی اضافه کرد: هدف ما شناسایی افراد در ریسک خطر هست چرا که اگر مادری دچار مسمومیت بارداری شود باید تحت نظر پزشک خود باشند تا دچار مشکل نشود و در غیر این‌صورت پزشک زمان مناسب برای مداخله به هنگام را در این شرایط از دست می‌دهد و ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری متوجه فرد شود.

این متخصص با بیان اینکه اگر مادر بارداری ترس از بیماری کرونا را داشته و شرایط مراجعه حضوری را ندارد می‌تواند به صورت مجازی با پزشک خود در ارتباط باشد و مورد چکآب قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه گزارش ابتلای جنین به کرونا ویروس از مادر مبتلا به کرونا در حد گزارش وجود دارد، اظهارکرد: با توجه به اینکه مادران بادار بدنشان پُر آب‌تر بوده و حجم ریه آنها کمتر است، اگر مادری دچار عوارض کرونا شود ممکن است برای جنین بسیار سنگین تمام شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۱۸۴۹۱ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان