//
کدخبر: ۱۵۳۲۳۰ //

کمبود ویتامین D جدی ترین مشکل تغذیه ای در ایران

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر 30 تا 50 درصد جمعیت کلی جهان با کمبود ویتامین D مواجه هستند و در ایران نیز یکی از مشکلات جدی تغذیه ای است که باید مورد توجه واقع شود.

کمبود ویتامین D جدی ترین مشکل تغذیه ای در ایران
به گزارش فرتاک نیوز،

 زهرا عبداللهی روز یکشنبه در حاشیه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی افزود: کمبود ویتامین D پیامدها و عوارضی از جمله راشیتیسم، تاخیر رشد و کوتاهی قد، افزایش ابتلا به آسم و آلرژی، افزایش خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی، سرطان پروستات، سینه، کولورکتال، مری و سایر و بیماری های اتوایمیون (آرتریت روماتوئد، ام اس) را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه علت 76 درصد مرگ و میرها به دلیل چهار بیماری غیرواگیر است اظهار داشت: اگر در نظام سلامت تا سال 1404 کاهش شیوع بیماری های دیابت، انواع سرطان و بیماری های مزمن در نظر گرفته شده قطعا یکی از موارد پیشگیری از کمبود ویتامین D است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: کمبود ویتامین D به نسبت قابل ملاحظه ای در تمامی سنین وجود دارد و بایستی برای رفع این موضوع به فکر راهکار باشیم.

وی گفت: در حال حاضر 2 راهکار غنی سازی مواد غذایی عمده از جمله آرد و نان با ویتامین D و اجرای طرح مکمل یاری در دبیرستان ها در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

عبداللهی اضافه کرد: مکمل یاری استراتژی است که در کوتاه مدت در حال اجرا است اما نمی توان تا پایان عمر به افراد از طریق قرص مکمل برسانیم و بخش عمده این ویتامین از طریق منابع غیرغذایی تامین می شود.

وی یکی از اولویت های مهم نظام سلامت را پیشگیری و کنترل ویتامین D اعلام کرد و گفت: برنامه اجباری آرد با آهن و اسیدفولیک سال 1385 تدوین و یکسال بعد به اجرا گذاشته شد که در این بازه زمانی کم خونی به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: نخستین مطالعات کشوری در خصوص کمبود ویتامین D سال 1380 انجام شد که در این مطالعه روند شیوع کمبود این ویتامین در کودکان 15 تا 23 ماهه در سال 1391، در مجموع 24 درصد گزارش شد.

وی افزود: همچنین شیوع کمبود ویتامین D سال 80 در زنان باردار 55 درصد بود که سال 91 به 86 درصد رسید و در این میان روند کمبود ویتامین در جنوب خراسان و شرق کرمان نیز 81 درصد اعلام شد.

عبداللهی بیان کرد: در مطالعه مذکور شیوع کمبود ویتامین D سال 91 در کودکان 6 ساله، 62 درصد و در نوجوانان 14 تا 20 سال 76 درصد و میانسالان 45 تا 60 سال 63 درصد گزارش شد.

وی از اجرای طرح پایلوت غنی سازی آرد با ویتامین D در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: فاز نخست اجرای این برنامه در شهرستان بیرجند با حمایت معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و همکاری سایر بخش های ذیربط اجرا می شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با تدوین برنامه ملی و تجارب و دستاوردهای حاصل از این طرح در بیرجند، برنامه کشوری تدوین خواهد شد تا شیوع مشکل کمبود ویتامین D را در کشور کاهش دهیم.

وی در ارتباط با انتخاب بیرجند به عنوان پایلوت کشور اظهار داشت: به دلیل پتانسیل مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی، همکاری های بین بخشی، توانمندی نیروهای انسانی و آمادگی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی این استان انتخاب شد.

عبداللهی گفت: در حال حاضر برنامه غنی سازی آرد با اسیدفولیک و آهن نیز در بیرجند به نحو احسن در حال اجراست و اینکه به لحاظ جغرافیایی وضعیت تابش نور آفتاب بر روی جذب این ویتامین تاثیرگذار است این استان انتخاب شد.

وی افزود: مقدمات تهیه پرومیکس اکنون فراهم شده و طی یک تا 2 ماه آینده طرح آغاز خواهد شد و در این مدت آزمایشگاه های کنترل کیفی آماده می شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: غنی سازی آرد در کارخانجات آرد استان انجام و به تمام نانوایی های دولتی پز ارسال خواهد شد.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۵۳۲۳۰ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان