//
کدخبر: ۵۱۲۴۸۶ //
سلامت| زنان

نکات مهم قبل از مراجعه به متخصص زنان!

مراجعه منظم به متخصص زنان و زایمان یکی از ضروری‌ترین اقدامات برای حفظ و سلامت بانوان است، اما بسیاری از خانم‌ها قبل از مراجعه به دکتر زنان دچار اضطراب می‌شوند؛ به‌ویژه اگر تجربه ناخوشایند دیگران درباره معاینات دردناک یا شرایط غیرمنتظره را شنیده باشند.

نکات مهم قبل از مراجعه به متخصص زنان!
به گزارش فرتاک نیوز،

در این مطلب، چند راهنمایی‌هایی کاربردی به شما ارائه می‌کنیم تا قبل از ویزیت دکتر زنان، آمادگی جسمی و ذهنی داشته باشید. پس همراه ما باشید تا علاوه‌بر آشنایی با نحوه آمادگی، معاینات که در انتظار شما هستند را بشناسید و با اطمینان و آرامش بیشتری این مراجعه را پشت سر بگذارید.

چرا باید به دکتر زنان مراجعه کنیم؟

ممکن است برای مراجعه به متخصص زنان و زایمان، منتظر بروز علامت یا مشکل خاصی باشید؛ درحالی‌که داشتن ویزیت منظم و انجام چکاپ‌های مرتبط، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت شما دارد. طی ویزیت دکتر زنان، وضعیت سلامت عمومی بدن، مشکلات قاعدگی، سلامت باروری شما بررسی می‌شود و خطر ابتلا یا پیشروی بیماری‌هایی مثل سرطان دهانه رحم یا کیست تخمدان و حتی ناباروری کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، اگر قصد بارداری دارید، به‌دنبال روش مناسبی برای پیشگیری از بارداری هستید، یا سوالاتی درباره چرخه قاعدگی، رابطه جنسی و یائسگی دارید، به دکتر زنان مراجعه کنید.

جالب است بدانید که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری‌های زنان در سال‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۱۹ به‌عنوان دومین عامل شایع بیماری‌های غیرواگیر (از نظر تعداد موارد جدید) در میان زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله جهان شناخته شده‌اند. این بیماری‌ها شامل مشکلاتی مانند آندومتریوز، فیبروم‌های رحمی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) و عفونت‌های لگنی هستند.

دکتر زنان چه معایناتی را انجام میدهد؟

پزشک متخصص زنان، بسته به سن، وضعیت سلامت و هدف شما از مراجعه، معاینات متفاوتی انجام می‌دهد. اما فرآیند معاینه زنان شامل موارد زیر است:

معاینه عمومی بدن

دکتر زنان معمولا سطح فشار خون، ضربان قلب، وزن و شاخص توده بدنی (BMI) را بررسی می‌کند. همچنین این پزشک، برای ارزیابی وضعیت عمومی بدن، احتمال بیماری دیابت یا کم‌خونی، نیاز به بررسی آزمایش‌های شما دارد.

گفت‌وگو درباره سوابق پزشکی و جنسی

دکتر زنان معمولا درباره سابقه قاعدگی، بیماری‌های زنان، روش‌های پیشگیری از بارداری و روابط جنسی از شما سوال‌هایی می‌پرسد. اگر در طی این مکالمه حساس ناخوشایندی داشتید، به خاطر بیاورید که این بخشی طبیعی و حتی ضروری از روند درمان است؛ بنابراین با صداقت کامل و بدون خجالت، به سوالات پزشک پاسخ دهید.

بررسی بیماری‌های مقاربتی (STD Testing)

اگر رابطه جنسی دارید، پزشک ممکن است آزمایش‌هایی برای بررسی بیماری‌هایی مانند HPV، کلامیدیا یا سوزاک تجویز کند. همچنین معمولا پیش از انجام آزمایش‌ها، ناحیه تناسلی را معاینه می‌کند.

معاینه ناحیه تناسلی خارجی (فرج)

پزشک متخصص زنان و زایمان، ناحیه خارجی اندام تناسلی شامل لابیا، کلیتوریس، مجرای ادرار و دهانه واژن را بررسی می‌کند تا علائم التهابی، زخم، یا توده‌ای غیرطبیعی وجود نداشته باشد.

به خاطر داشته باشید که: انجام معاینات لگنی برای بانوان زیر ۲۱ سال (درصورت نداشتن مشکلات حاد و رابطه جنسی) معمولا انجام نمی‌شود.

معاینه داخلی یا دو دستی (Bimanual Exam)

در این مرحله، پزشک با قرار دادن دو انگشت تمیز و روان‌سازی‌شده داخل واژن و لمس شکم با دست دیگر، رحم و تخمدان‌ها را از نظر وجود توده یا درد غیرعادی بررسی می‌کند. در طی این معاینه ممکن است احساس ناخوشایندی داشته باشید اما معمولا دردی احساس نمی‌کنید. البته درصورتی که احساس ناراحتی شدید داشتید، فورا به پزشک اطلاع دهید.

تست پاپ اسمیر (Pap Smear)

تست پاپ اسمیر یک آزمایش ساده و سریع است که برای غربالگری سرطان دهانه رحم انجام می‌شود. در این آزمایش، پزشک با استفاده از وسیله‌ای به نام اسپکولوم واژن را کمی باز نگه می‌دارد تا دهانه رحم قابل مشاهده شود. سپس با یک برس نرم یا وسیله‌ای مشابه، از سلول‌های سطح دهانه رحم نمونه‌برداری می‌شود. بیوپسی رحم، دردناک نیست اما ممکن است با احساس فشار یا ناراحتی همراه باشد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۱۲۴۸۶ //
ارسال نظر