//
کدخبر: ۵۸۹۵۶۲ //

زیان مرغداران در تولید مرغ به ۶۰ هزار تومان رسید

مرغداران به دلیل فاصله زیاد بین هزینه تولید و قیمت فروش، با زیانی حدود ۶۰ هزار تومان در هر کیلو مرغ روبه‌رو هستند. این موضوع به چالش‌های تولید و بازار مرغ دامن زده است.

زیان مرغداران در تولید مرغ به ۶۰ هزار تومان رسید

به گزارش فرتاک نیوز؛ درخواست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی برای جلوگیری از عرضه مرغ زنده با قیمت کمتر از ۲۰۰ هزار تومان، بار دیگر بحث فاصله میان هزینه تولید و قیمت فروش مرغ را به موضوعی جدی در بازار تبدیل کرده است. در حالی که مرغداران از زیان سنگین و افزایش هزینه‌های تولید سخن می‌گویند، مصرف‌کنندگان با قیمت‌های بالای محصولات مرغ در بازار خرده‌فروشی مواجه‌اند.

این اتحادیه از مرغداران سراسر کشور خواسته است از تاریخ ۲۸ شهریورماه به منظور «کمک به افزایش پلکانی قیمت‌ها»، از عرضه مرغ زنده با قیمت کمتر از کیلویی ۲۰۰ هزار تومان خودداری کنند. در اطلاعیه‌ای، زیان مرغداران در ماه‌های اخیر و عرضه مرغ زنده با قیمتی حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان پایین‌تر از قیمت واقعی ذکر شده و بر استفاده از ظرفیت خرید ۳۰ هزار تن مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام برای جمع‌آوری مازاد و کمک به تعادل بازار تأکید شده است.

با توجه به بررسی‌های میدانی، قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل تازه در حال حاضر بین ۲۸۰ تا ۳۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود. در بخش قطعه‌بندی، قیمت‌ها به این صورت است: سینه مرغ بدون استخوان ممتاز ۶۵۲ هزار و ۵۱۴ تومان، فیله مرغ گرم ۴۳۳ هزار و ۵۱۹ تومان و سینه مرغ با استخوان ۵۸۵ هزار تومان.

حبیب اسدالله‌نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، درباره هزینه‌های تولید گفت: اگرچه قیمت برخی نهاده‌ها مانند سویا کاهش یافته، اما هزینه‌های دیگر همچنان بالا است. وی افزود: قیمت تمام‌شده هر کیلو مرغ بین ۲۴۵ تا ۲۵۰ هزار تومان برآورد می‌شود، در حالی که تولیدکنندگان مرغ را با قیمت‌هایی حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان عرضه می‌کنند.

با وجود این زیان، اتحادیه مرغداران کمبود مرغ در بازار را در حال حاضر منتفی می‌داند. اسدالله‌نژاد اعلام کرد که حجم جوجه‌ریزی بالاتر از نیاز برآورد شده کشور است. با این حال، ادامه زیان تولیدکنندگان می‌تواند بر تداوم تولید در ماه‌های آینده تأثیر بگذارد.

قیمت مرغ زنده تنها یکی از اجزای قیمت نهایی برای مصرف‌کننده است و هزینه‌هایی مانند کشتار، حمل‌ونقل و بسته‌بندی نیز بر آن افزوده می‌شود. به همین دلیل، حتی اگر قیمت مرغ زنده افزایش یابد، این به معنای افزایش مشابه در قیمت خرده‌فروشی نیست.

اسدالله‌نژاد همچنین به ظرفیت صادراتی مرغ در ایران اشاره کرد و گفت که این کشور می‌تواند سالانه یک میلیون تن مرغ صادر کند. وی تأکید کرد که اگر شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج شوند، این ظرفیت تهدید خواهد شد.

به طور کلی، بازار مرغ با چالش‌های متعددی مواجه است و ایجاد تعادل میان قیمت تولید و توان خرید مصرف‌کننده برای سیاست‌گذاران اهمیت دارد. راهکارهایی مانند ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت و نوسازی واحدهای تولیدی می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و بهبود شرایط تولید کمک کند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۸۹۵۶۲ //
ارسال نظر