//
کدخبر: ۵۱۳۷۲۲ //

راز سقوط ناگهانی در خواب؛ چرا مغز ما را از ارتفاع پرت می‌کند؟

آیا تا به حال حس کرده‌اید که در خواب از بلندی سقوط می‌کنید و ناگهان با یک تکان از خواب می‌پرید؟ دانشمندان این پدیده را "تکان‌های خواب" می‌نامند و فرضیه‌های جالبی درباره علت آن دارند.

راز سقوط ناگهانی در خواب؛ چرا مغز ما را از ارتفاع پرت می‌کند؟
به گزارش فرتاک نیوز،

بسیاری از ما تجربه‌ی ناخوشایند حس سقوط از ارتفاع را در آستانه‌ی خواب یا در خواب عمیق داشته‌ایم. این احساس ناگهانی، اغلب با یک پرش یا انقباض غیرارادی عضلات همراه است. دانشمندان این پدیده را با عنوان "تکان‌های خواب" یا "پرش‌های هیپنیک" می‌شناسند.

فرضیه‌های متعددی در مورد علت این حس وجود دارد. برخی معتقدند که مغز در لحظه‌ی گذار از بیداری به خواب، دچار اشتباه شده و شل شدن عضلات و کاهش ضربان قلب را به عنوان افتادن تفسیر می‌کند و برای بیدار نگه داشتن فرد، دستور انقباض عضلات را صادر می‌کند. این انقباض ناگهانی که به "میوکلونوس" معروف است، همان تکانی است که حس سقوط را به همراه دارد.

فرضیه‌ی تکاملی دیگری نیز مطرح است که این واکنش را بازمانده‌ای از دوران زندگی اجدادمان بر روی درختان می‌داند؛ یک واکنش غریزی برای جلوگیری از سقوط. همچنین، عواملی نظیر اضطراب، فعالیت‌های سنگین نزدیک به خواب، مصرف کافئین و الکل و حتی برخی داروهای ضدافسردگی می‌توانند احتمال بروز این تکان‌ها را افزایش دهند.

خوشبختانه، تکان‌های خواب معمولاً بی‌خطر هستند و اکثر افراد حداقل یک بار آن را تجربه کرده‌اند. با این حال، برای کسانی که این تجربه به طور مکرر رخ می‌دهد و منجر به اختلال در خواب می‌شود، رعایت بهداشت خواب و استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی پیش از خواب می‌تواند مفید باشد. در صورت مصرف داروهای ضدافسردگی و تجربه‌ی مکرر این حالت، مشورت با پزشک توصیه می‌شود.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۱۳۷۲۲ //
ارسال نظر