//
کدخبر: ۳۹۹۸۰ //

آسیب رسانی به DNA شما بواسطه کار در شیفت شب

یک بررسی کوچک نشان می‌دهد هنگامی که افراد در شیفت شب کار می‌کنند، بدنشان توانایی کمتری برای ترمیم آسیب‌های روزمره به DNA سلول‌ها را دارد.

آسیب رسانی به  DNA شما بواسطه کار در شیفت شب
به گزارش فرتاک نیوز،

 این پژوهش نشان داد که در افرادی که در شب کار می‌کنند، میزان‌های کمتری از یک ماده شیمیایی به نام 8-OH-dG در ادرار ترشح می‌شود. کاهش این ماده شیمیایی ممکن است نشانه‌ای از کاهش توانایی بدن برای ترمیم آسیب DNA باشد.

گرچه این نتیجه‌گیری صرفاً تئوریک است، شماری از بررسی‌های دیگر کار در شیفت شب را میزان‌های بالاتر چاقی، دیابت، بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها ارتباط داده‌اند.

پروین بهاتی، سرپرست این پژوهش از مرکز پژوهش سرطان فرد هاچینسون در سیاتل در امریکا گفت یافته‌های جدید ممکن است بیانگر یک دلیل ایجاد این خطرات در کار شیفت شب باشد.

او توضیح داد که 8-OH-dG هنگامی در ادرار ترشح می‌شود که بدن در جریان فرایندهای بدنی طبیعی آسیب DNA را ترمیم می‌کند

بهاتی گفت:‌«به نظر ما میزان پایین‌تر دفع این ماده از ادرار احتمالاً بیانگر کاهش توانایی‌ترمیم آسیب DNA در بدن است.»

او افزود:‌«در طول زمان، این آسیب‌های DNA ممکن است در ایجاد سرطان و سایر بیماری‌ها نقش داشته باشد.»

به گفته او، کل این فرایند ممکن است به دلیل میزان‌های ناکافی ملاتونین باشد- هورمونی به تنظیم «ساعت» درونی بدن کمک می‌کند.

مغز انسان در پاسخ به تاریکی محیط ملاتونین ترشح می‌کند و کارکنان شیفت شب در مقایسه با افراد روزکار میزان‌های کمتری زا ملاتونین دارند.

البته کارشناسان دیگر که این بررسی را بازبینی کرده‌اند، در تفسیر نتایج آن احتیاط به خرج می‌دهند.

کاترین رید، پژوهشگر خواب و ریتم‌های شبانه‌روزی بدن در دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث‌وسترن در شیکاگو می‌گوید:‌«این نتایج جالب‌توجه هستند؛ اما بر اساس این یافته‌ها نمی‌توان گفت کار در شیفت شب واقعاً باعث آسیب DNA‌ می‌شود.» همچنین او معتقد است که ارتباط دادن این یافته‌ها با ملاتونین نیز محرز نیست.

رید یادآور شد: «این یافته‌ها رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کنند.»

این یافته‌ها که در ۲۶ ژوئن در ژورنال Occupational & Environmental Medicine منتشر شده‌اند، بر اساس بررسی ۵۰ مرد و زنی بودند که در شغل‌های مراقبت بهداشتی در شیفت شب کار می‌کردند.

 

منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۹۸۰ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان