آشنایی با دکتر رحمت الله قوامی : نکات ویژه
دکتر رحمتالله قوامی، دامپزشک و مدیرعامل دامیار پخش رادین، شرکت خود را از نمایندگی یک داروخانه کوچک به یکی از فعالترین توزیعکنندگان واکسن و داروهای دامپزشکی کشور تبدیل کرده و در ارتقای سلامت دامها نقش مهمی دارد.
به گزارش فرتاک نیوز؛ وقتی نام حرفه دامپزشکی به میان میآید، اولین جایی که به ذهن ما میرسد مراکز درمانی، کلینیکها یا نهایتا دامداریها است که در آن این متخصصین به بررسی و درمان میپردازند. اما آن چه امروز علم دامپزشکی این کشور را تشکیل داده حاصل تلاش گروه اندکی است که پا را فراتر از درمان گذاشتهاند و به فکر اصلاح ساختارها و توسعهی زیرساختهای کلان صنعت دامداری کشور افتادهاند.
از داروخانهای کوچک تا یک تحول ملی: چگونه یک دامپزشک با پشتکار و دانش، سلامت دامها را متحول کرد؟
در مسیری که بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی پس از پایان تحصیلاتشان سردرگم به دنبال شغل میگردند، افرادی وجود دارند که از همان ابتدا مأموریتی برای خود تعریف میکنند: ساختن چیزی فراتر از انتظار...
دکتر رحمت الله قوامی، دامپزشک متولد شیراز و مدیرعامل شرکت دامیار پخش رادین، یکی از همین افراد است که نه تنها به عنوان یک درمانگر حوزهی دامپزشکی بلکه به عنوان یک مدیر، توزیع کننده علمی دارو و واکسن و یک کنشگر در ارتقای بهداشت دام، مسیر متفاوتی را طی کرده است. او با جسارت، دانش و پیگیری مداوم، از دل استان فارس، پایتخت فرهنگ و تمدن، شرکتی را بنا نهاد که امروز نقشی اساسی در توزیع علمی و ایمن واکسنها و داروهای دامپزشکی ایفا میکند.
در این گفت وگو، با او همراه میشویم تا از دل تجربههای پرچالش، نگاهی بیندازیم به راهی که او از یک نماینده علمی در یک شرکت ناشناخته، تا تأسیس یکی از فعالترین شرکتهای پخش واکسن و داروهای دامپزشکی در کشور پیموده است. این مصاحبه نگاهی به داستان کارآفرینی او، چالشهایی که پشت سر گذاشته و رویکردش به ترسیم آیندهای روشن برای سلامت دام و جامعه، دارد.
مصاحبهگر: دکتر رحمت الله قوامی عزیز، چه شد که دامپزشکی را انتخاب کردید؟ آیا از ابتدا علاقه خاصی به این حوزه داشتید؟
بله، دامپزشکی برای من فقط یک شغل نبود، یک دغدغه بود. من از کودکی با حیوانات در تعامل بودم و میدیدم که زیست نزدیک با موجودات مختلف چه خطراتی برای انسانها ایجاد میکند. احساس میکردم باید برای جلوگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، کاری بکنم. علاقهام به بهبود سلامت حیوانات و حس مسئولیت اجتماعی در خصوص جلوگیری از به خطر افتادن سلامت انسانها دلیل اصلی ورودم به این حوزه بود. در دوران دانشجویی هنوز تصویر روشنی از آینده نداشتم، اما همیشه به حوزه دامهای بزرگ و طیور علاقهمند بودم. جرقهی اصلی، بعد از آشنایی با یکی از شرکتهای واردکننده واکسن و دارو زده شد. از آنجا که آن شرکت هیچ فعالیتی در استان فارس نداشت، من به عنوان نماینده علمی و فروش شروع به کار کردم. همین فعالیت نقطه آغازی برای مسیر کارآفرینی من بود.
مصاحبهگر : راهاندازی شرکت در آن دوران آسان نبود. از چالشهای ابتدای مسیر برایمان بگویید.
بزرگترین چالش من، الزامات سختگیرانه سازمان دامپزشکی برای تأسیس شرکتهای پخش استانی بود. باید همه چیز از جمله سوله، سردخانه، ناوگان حملونقل مجهز به یخچال و حتی اسناد مالکیت، به نام شرکت میبود. برون سپاری یا استفاده از شرکتهای واسط به هیچ عنوان مجاز نبود. برای من که فقط سه سال از فارغالتحصیلیام میگذشت، فعالیت با این شرایط غیرممکن به نظر میرسید. اما من تصمیم خودم را گرفته بودم؛ با پشتکار شبانهروزی و گرفتن وامهای سنگین، در نهایت توانستم «شرکت دامیار پخش رادین» را در سال ١٣٩١ تأسیس کنم.
مصاحبهگر : دکتر رحمت الله قوامی بعد از تأسیس شرکت، با چه موانع دیگری روبهرو شدید؟
چالش بعدی تأمین دارو و واکسن از شرکتهای تولیدکننده و واردکننده بود. این شرکتها تنها در صورت خرید عمده همکاری میکردند، اما من تازهکار بودم و بازار مصرف را هنوز به درستی نمیشناختم. فروش به صورت خردهفروشی انجام میشد و بازگشت سرمایه کند بود. خوشبختانه مدیران فنی شرکتهای واردکننده در بخش آموزش و اعتباردهی خیلی به من کمک کردند تا بتوانم در طول زمان اعتماد دامپزشکان و دامداران را جلب کنم و بازار خود را گسترش دهم.
مصاحبهگر : دکتر رحمت الله قوامی شرکت دامیار پخش رادین امروز چه خدماتی ارائه میدهد؟
ما یک شرکت پخش علمی فنی هستیم. ما علاوه بر تأمین و توزیع واکسن و داروهای دامی خدماتی مثل مشاورههای علمی، آموزش به دامپزشکان و پرورشدهندگان، مدیریت موجودی دارویی در مراکز دامپروری و داروخانهها، خدمات لجستیکی پیشرفته و حتی مشارکت در تحقیق و توسعه محصولات جدید را به مشتریانمان ارائه میدهیم. سبد محصولات ما شامل انواع کالاهای داخلی و خارجی با کیفیت است و به دنبال پیشگیری از بیماریها، توسعهی آموزش و افزایش بهرهوری در صنعت دامپروری هستیم.
مصاحبهگر : آیا شرکت شما در نسخهنویسی یا درمان مستقیم هم دخالتی دارد؟
خیر، نسخهنویسی تنها وظیفه دامپزشکان است و شرکت ما در آن دخالتی ندارد. ما صرفاً در حوزهی مشاورهی علمی، آموزش، تأمین اطلاعات به روز و خدمات پشتیبانی از دامپزشکان فعالیت داریم. دامیار پخش رادین نقش تسهیلگر دارد تا دامپزشکان تصمیمات درمانی دقیقتر و علمیتری بگیرند.
مصاحبهگر : دکتر رحمت الله قوامی در حوزه سلامت دام و طیور، چه نوآوریهایی داشتهاید؟
ما در بخش لجستیک، از سردخانههای مجهز، سیستم برق اضطراری، نرمافزارهای مدیریت موجودی و وسایل حملونقل مجهز به کنترل دما استفاده میکنیم که باعث شده خطاها کاهش پیدا کند و کمترین هدررفت منابع را داشته باشیم. علاوه بر این دادهمحوری را وارد فرآیندها کردیم. تحلیل دادههای جمعآوری شده از دامداران و دامپزشکان، آموزشهای منظم، همکاری با دانشگاهها و تلاش برای ارائه واکسنهای نوترکیب با اثربخشی بالا، بخشی از رویکرد نوآورانه ماست.
مصاحبهگر : به کدام دستاورد خود بیشتر افتخار میکنید؟
از اینکه توانستهام یک شرکت کوچک و ناشناخته را به یکی از شرکتهای معتبر حوزه واکسن و دارو تبدیل کنم و رضایت اکثر همکاران را در استان فارس به دست بیاورم، افتخار میکنم. تقدیرنامههای دریافت شده از سازمان نظام دامپزشکی و نمایشگاههای تخصصی مهر تاییدی بر حرف من است که بسیار برایم ارزشمند هستند.
مصاحبهگر : دکتر رحمت الله قوامی آینده صنعت دامپزشکی را در ایران چگونه میبینید؟
من این صنعت را در کشورمان روشن و پر از فرصت میبینم. افزایش آگاهی عمومی، نیاز به دامپزشکان متخصص در حوزه بیمار یهای مشترک و دامپروری پایدار و ورود فناوریهای نوین مثل ژنتیک و دادهکاوی، آینده این صنعت را دگرگون خواهد کرد. دامپزشکی میتواند نقش مهمی در سلامت عمومی و همچنین اقتصاد کشور ایفا کند.
مصاحبهگر : و در پایان، اهداف پنجساله شرکت شما چیست؟
من توسعه و بهبود کسب و کارمان و همچنین، وفاداری به فلسفه کاریمان که تأمین سلامت دام و پایبندی به اصول اخلاقی و مسئولیت اجتماعی است را همواره در رأس تمام امور خود میبینم.
توسعه از نظر من به معنای گسترش شبکه توزیع در استانهای دیگر، بهینهسازی زنجیره لجستیک، افزایش تنوع محصولات با همکاری تولیدکنندگان داخلی و خارجی، تقویت برند، توسعه سیستمهای فناوری اطلاعات و ارائه آموزشهای گستردهتر به مشتریان از جمله دامپزشکان و مرغداران است.
بهبود صنعت دامداری و تامین سلامت دام و طیور تاثیر مستقیمی بر سلامت جامعه و کاهش هزینههای سلامت کشور دارد. صنعتی که علاوه بر تامین نیاز داخلی میتواند با صادر کردن تولیدات و یا حتی یافتههای پژوهشی نقش موثری در کاهش وابستگی کشور به محصولات نفتی و افزایش تولید ناخالص ملی داشته باشد. امید داریم که نسل جدید مسیری که دکتر رحمت الله قوامی و امثال وی که پیشرو در این صنعت بودند، را بپیمایند و به توسعه و تجلی این صنعت در کشور ایران کمک کنند.