سه راهکار طلایی اما ساده برای فراری دادن سیروز کبدی
هنگامی که کبد چرب به سیروز یا سرطان کبد پیشرفت کرد، دیگر قابل برگشت نیست. به همین دلیل درک خطرات این بیماری و اقدامات زودهنگام در تغییر سبک زندگی میتواند روند آن را معکوس و از پیامدهای بعدی آن جلوگیری کند

تغییر سبک زندگی و اقبال بیشتر جوانان به فستفودها و خوراکیهای شیرین و چرب باعث شده که ابتلا به بیماریهای کبدی ازجمله کبد چرب آمار بیشتری نسبت به گذشته داشته باشد.
بیماری کبد چرب بسته بهعلت و پیشرفت آن اگر بموقع مدیریت نشود، میتواند به عوارض شدید ازجمله سرطان کبد تبدیل شود که درصد کشندگی آن بسیار بالاست، چون علائم کمی از خود نشان میدهد یا هیچ علامتی ندارد. البته این بیماری در مراحل اولیه اغلب قابل برگشت است، اما هیچ دارویی نمیتواند از NAFLD (کبد چرب غیرالکلی) جلوگیری یا آن را معکوس کند.
هنگامی که کبد چرب به سیروز یا سرطان کبد پیشرفت کرد، دیگر قابل برگشت نیست. به همین دلیل درک خطرات این بیماری و اقدامات زودهنگام در تغییر سبک زندگی میتواند روند آن را معکوس و از پیامدهای بعدی آن جلوگیری کند. 3تغییر مهم را که میتواند منجر به مدیریت کبد چرب شود در ادامه بخوانید.
کاهش وزن اضافه
کاهش وزن اضافی، مؤثرترین راه برای کاهش چربی کبد است. بر اساس اعلام بنیاد کبد آمریکا ازدستدادن 7 تا 10درصد وزن بدن در سال میتواند بهطور قابلتوجهی چربی و التهاب کبد را در بیماران کبد چرب غیرالکلی کاهش دهد.
رژیم غذایی سالم
روی یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از سبزیجات، پروتئینهای بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. قندهای فرآوری شده و چربیهای اشباع شده را که به تجمع چربی در کبد کمک میکنند نخورید. یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که رژیم غذایی مدیترانهای ممکن است به کاهش چربی کبد و شرایطی که معمولا با NAFLD مرتبط است، ازجمله کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 و همچنین به کاهش وزن کمک کند.
اجتناب از الکل
الکل یک سم شناخته شده برای کبد است و حتی نوشیدن آن به میزان متوسط میتواند کبد چرب را بدتر کند، بهخصوص در افرادی که NAFLD زمینهای دارند. الکل استرس زیادی به کبد وارد میکند. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که حتی مصرف متوسط الکل میتواند منجر به پیشرفت بیماری در افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی شود./ خبر انلاین
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.