//
کدخبر: ۴۶۱۴۶۰ //

تفاوت‌های بواسیر و کیست مویی: علائم، تشخیص و راه‌های درمان

فرق بواسیر و کیست مویی : اگر می‌خواهید با تفاوت بواسیر و کیست مویی بیشتر آشنا شده و برای درمان آن‌ها اقدام کنید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

تفاوت‌های بواسیر و کیست مویی: علائم، تشخیص و راه‌های درمان
به گزارش فرتاک نیوز،

در این مقاله به تفاوت بواسیر و کیست مویی می‌پردازیم و علائم هر کدام را شرح می‌دهیم. بواسیر یا هموروئید به گشاد شدن رگ‌های وریدی در مجرای مقعد می‌گویند که در اثر فشار آمدن به مقعد ایجاد می‌شود. در صورتی کیست مویی در اثر برگشت مو به داخل پوست ایجاد می‌شود و تنها شباهت آن‌ها این است که هر دو در ناحیه مقعد هستند.

کیست مویی یا موی بازگشتی در شکاف بالای باسن یا استخوان دنبالچه تا مقعد به وجود می‌آید. اما بواسیر به صورت داخلی یا خارجی است و در ناحیه مقعد یا مجرای آن به وجود می‌آید.

با این حال بواسیر و کیست مویی هر دو جزء بیماری‌های نشیمنگاهی هستند. اما علت بروز، علائم، عوارض بیماری و نحوه پیشگیری آن‌ها با یکدیگر فرق دارد.

اطلاعات تکمیلی تفاوت بواسیر و کیست مویی

 

تفاوت علت بواسیر: یبوست و اسهال شدید، تغذیه نامناسب، رابطه مقعدی، بارداری، ژنتیک، اضافه وزن، حمل اجسام سنگین

کیست مویی: ژن پرمویی، رعایت نکردن بهداشت فردی، نشستن طولانی، اضافه وزن، اصلاح نکردن موی زائد

تفاوت علائم بواسیر: درد هنگام دفع مدفوع، خونریزی، خارش و سوزش

کیست مویی: ترشحات بد بو، حفره‌های حاوی مو، درد در ناحیه کمر و دنبالچه

661ff270afa18

علت بروز بواسیر و کیست مویی با یکدیگر تفاوت دارد.

علت بروز بواسیر مشخص نیست، اما مهم‌ترین عامل بروز آن یبوست یا اسهال شدید می‌باشد. البته تغذیه نامناسب، رابطه مقعدی، بارداری، ژنتیک، اضافه وزن، حمل اجسام سنگین و نقص در عملکرد لگن نیز از دلایل بروز بواسیر هستند. حتی سفت شدن یا تیز شدن مدفوع و برخورد آن با مویرگ‌ها در مقعد نیز باعث پارگی رکتوم و بروز هموروئید می‌شود.

علت بروز کیست مویی می‌تواند ژن پرمویی، رعایت نکردن بهداشت فردی، نشستن طولانی، اضافه وزن و اصلاح نکردن موی زائد باشد. در واقع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در اثر سایش پوست به وجود می‌آید و موهای ضخیم نیز می‌تواند عامل بروز آن باشد.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کیست مویی و بواسیر دارای علل متفاوت هستند. تنها علت مشابه این دو عارضه، اضافه وزن و چاقی است. از همین رو بیماران به سادگی می‌توانند بر اساس علل نام برده شده، بیماری خود را تشخیص دهند.

فرق علائم بواسیر با کیست مویی

علائم بواسیر با کیست مویی فرق دارد و تنها محل بروز هر دو در نشیمنگاه است.

دو بیماری بواسیر و کیست مویی هر دو در ناحیه نشیمنگاهی به وجود می‌آیند، اما علائم آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. بواسیر به دو صورت داخلی و خارجی است و در مجرای مقعد دیده شده یا به صورت زائده در اطراف مقعد است. اما کیست مویی حفره‌ای چرکی و عفونی در بالای چاک مقعد می‌باشد.

از علائم هموروئید می‌توان به درد هنگام دفع مدفوع، خونریزی، خارش و سوزش اشاره کرد. برای تشخیص این بیماری بایستی به بهترین مرکز و دکتر بواسیر مراجعه نمود. زیرا تشخیص درست این بیماری بر عهده پزشک متخصص است و این علائم با برخی از بیماری‌های روده مشترک می‌باشد.

از علائم سینوس پیلونیدال نیز می‌توان به ترشحات بد بو، حفره‌های حاوی مو و درد در ناحیه کمر و دنبالچه اشاره کرد. هر دوی این بیماری‌های در صورت پیشرفت با درد همراه هستند. از همین رو فرد بیمار باید در صورت مشاهده هر یک از این علائم، به پزشک متخصص مراجعه کند.

تفاوت پیشگیری از ابتلا به کیست مویی و بواسیر

برای پیشگیری از ابتلا به کیست مویی بایستی موهای زائد بدن را اصلاح نمود. همچنین باید بهداشت فردی را رعایت نموده و از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کرد. زیرا لباس‌های تنگ باعث ایجاد اصطکاک در پوست می‌شود و عامل بروز موی برگشتی است.

برای پیشگیری از ابتلا به بواسیر نیز بایستی از رابطه مقعدی پرهیز نمود. همچنین باید تغذیه مناسب داشته و به صورت مداوم ورزش نمود. البته در برخی از موارد با وجود رعایت تمامی این نکات، باز هم امکان بروز کیست مویی و بواسیر وجود دارد.

در این مواقع بهتر است برای تشخیص درست و درمان به کلینیک معتبر مراجعه نمود. بهترین راه درمان کیست مویی و بواسیر، لیزر درمانی است. لیزر بواسیر و کیست مویی بدون عوارض است و دوره نقاهت کوتاهی دارد.

 

نحوه درمان بواسیر و کیست مویی

با توجه به تفاوت‌هایی که این دو عارضه دارند، اما نحوه درمان آن‌ها مشابه یکدیگر است. هر دو بیماری با استفاده از لیزر پرتوان درمان می‌شوند. در صورتی که پیشرفت کرده باشند نیز از عمل جراحی باز و بسته برای درمان آن‌ها استفاده می‌شود.

لیزر کیست مویی و بواسیر به صورت سرپایی انجام می‌شود و نیاز به مراقبت خاصی ندارد. فرد بیمار بعد از درمان، در مدت زمانی کوتاه به زندگی عادی باز می‌گردد. البته برای تسکین درد هر دو عارضه، روش‌های خانگی و درمان دارویی نیز وجود دارد.

اما این روش‌ها برای درمان قطعی بیماری نیست و تنها التهاب و درد را کاهش می‌دهد. به همین خاطر به افرادی که علائم هر یک از این دو عارضه را دارند، توصیه می‌شود هر چه زودتر برای معاینه و معالجه اقدام کنند.

 

تفاوت تشخیص بواسیر و کیست مویی

برای تشخیص بواسیر دکتر بواسیر معاینه جسمانی انجام می‌دهد. همچنین در برخی از موارد امکان دارد پزشک متخصص نیاز به آنوسکوپ برای تشخیص درست داشته باشد.

همچنین برای تشخیص سینوس پینولیدال نیز دکتر کیست مویی از معاینه جسمی استفاده می‌کند. در صورت نیاز پزشک متخصص آزمایش‌های تصویر برداری مانند سی تی اسکن یا MRI را انجام می‌دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۱۴۶۰ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد