//
کدخبر: ۹۶۳۹۲ //

هر آنچه که باید درمورد قارچ های سمی بدانید

اگر “پنج تا ۱۲ ساعت پس از خوردن قارچ” علائم تهوع، استفراغ و اسهال” ظاهر شد فرد باید بلافاصله به بیمارستان مراجعه کند. مسمومیت با این قارچ اگر درمان نشود باعث “نارسایی حاد کبدی” و مرگ خواهد شد.

هر آنچه که باید درمورد قارچ های سمی بدانید
به گزارش فرتاک نیوز،

 سازمان غذا و دارو قارچی را که امسال گروه زیادی را مسموم کرده “آمانیتا ویروسا” معروف به “فرشته ویرانگر” اعلام کرده است.

سازمان غذا و دارو ، از مردم خواسته شده است که برای پیشگیری و مقابله با مسمومیت‌های قارچی، به نکات زیر توجه کنند.

۱. از مصرف قارچ‌‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می‌رویند و یا قارچ‌های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ‌هایی که به صورت فله ای عرضه می‌شوند، خودداری کنید.

۲. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان پذیر است.

۳. مصرف قار‌چ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمی‌باشد.

۴. برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

۵. هرگز قارچ‌ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

۶. برخی از سموم موجود در قارچ‌ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمی‌باشد.

۷. در صورت بروز علایم و نشانه‌های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریع‌تر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت‌ها منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.

۸. انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد .

۹. در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۶۳۹۲ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان