//
کدخبر: ۵۲۵۸۱۴ //

کشف جدید دانشمندان: حس ششم انسان در روده نهفته است!

گروهی از پژوهشگران دانشگاه دوک موفق به شناسایی نوعی حس جدید در بدن انسان شده‌اند که به گفته آن‌ها از روده منشأ می‌گیرد و می‌تواند به‌سرعت با مغز ارتباط برقرار کند.

کشف جدید دانشمندان: حس ششم انسان در روده نهفته است!
به گزارش فرتاک نیوز،

این حس جدید که «حس نوروبیوتیک» نام‌گذاری شده، از طریق سلول‌هایی به نام نورپاد عمل می‌کند که توانایی شناسایی فعالیت‌های میکروبی در روده را دارند.

این سلول‌ها پیام‌هایی را از میکروب‌های ساکن در روده دریافت کرده و آن را از طریق عصب واگ که مسیری مستقیم به مغز دارد، به سیستم عصبی مرکزی منتقل می‌کنند. در یکی از آزمایش‌های انجام‌شده، پژوهشگران مقدار کمی پروتئین فلاژلین را به روده بزرگ چند موش تزریق کردند و مشاهده کردند که این حیوانات پس از دریافت این ماده، اشتهای کمتری از خود نشان دادند. در مقابل، موش‌هایی که گیرنده TLR5 نداشتند، به این پیام واکنشی نشان ندادند و همچنان به خوردن ادامه دادند که در نهایت موجب افزایش وزن آن‌ها شد.

صندل شیک و راحت تابستونی مخصوص پیاده روی(برای سفارش اینجا را کلیک کنید) 

صندل شیک و راحت تابستونی مخصوص پیاده روی

فلاژلین نوعی پروتئین است که توسط برخی باکتری‌ها تولید می‌شود و به آن‌ها در حرکت کمک می‌کند. این ماده به‌ویژه در نوعی باکتری بیماری‌زا به نام سالمونلا تایفی‌موریوم نیز یافت می‌شود. نتایج تحقیقات نشان دادند که همه فلاژلین‌ها یکسان نیستند و انواع مختلف باکتری‌ها، فلاژلین‌هایی با ویژگی‌های متفاوت تولید می‌کنند که هرکدام تأثیر ویژه‌ای بر پاسخ روده دارند.

دکتر دیگو بوهورکز، که در سال ۲۰۱۵ برای نخستین بار سلول‌های نورپاد را شناسایی کرده بود، اظهار داشت این سلول‌ها می‌توانند با سرعتی برابر با چند میلیونم ثانیه بین قند واقعی و شیرین‌کننده مصنوعی تمایز قائل شوند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که هوس ما به مصرف مواد شیرین ممکن است ریشه در فعالیت‌های روده‌ای داشته باشد، نه فقط در ذائقه چشایی.

پژوهشگران معتقدند این حس جدید، همانند دیگر حواس پنج‌گانه، درک ما از محیط اطراف را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. اما ویژگی منحصربه‌فرد آن این است که از بخشی غیرمنتظره از بدن، یعنی روده، ناشی می‌شود. آن‌ها باور دارند که شکم انسان نه‌تنها مسئول هضم غذاست، بلکه می‌تواند اطلاعاتی دقیق و بلادرنگ از محیط داخلی بدن را برای مغز رمزگشایی کند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۵۸۱۴ //
ارسال نظر