هشت عامل ساده که میتواند ضریب هوشی شما را کاهش دهد!
برخی عادات روزمره و عوامل محیطی که شاید کمتر به آنها توجه کنیم، میتوانند به تدریج بر عملکرد شناختی مغز و در نتیجه سطح IQ ما تأثیر منفی بگذارند. در ادامه به هشت مورد از این عوامل اشاره شده است:

آیا تا به حال به این فکر کردهاید که عادتهای روزمره و عوامل محیطی، چطور میتوانند به آرامی بر تواناییهای ذهنی شما تأثیر بگذارند؟ شاید برخی از این عوامل آنقدر ساده و روزمره باشند که حتی به آنها توجهی نکنیم، اما تحقیقات نشان میدهد که برخی رفتارهای رایج میتوانند به تدریج عملکرد مغز و سطح هوش (IQ) ما را کاهش دهند.
در ادامه به هشت عامل کلیدی میپردازیم که میتواند بر سلامت شناختی شما تأثیر منفی بگذارد:
۱- انجام دادن چند کار به صورت همزمان
مغز انسان برای انجام چند کار همزمان طراحی نشده است و زمانی که فرد به سرعت، تمرکز خود را از یک کار به کار دیگری معطوف میکند و این کار را به طور مداوم انجام میدهد قسمت شناختی مغز آسیب میبیند. با این کار، سوخت مغز به سرعت مصرف و سبب میشود که مغز، سریعتر خسته شود.
۲- خستگیهای مربوط به کار شبانه یا سفرهای هوایی
نمونههای آزمایشگاهی نشان میدهد که اختلالهای ریتم شبانه روزی میتواند سبب کاهش کارایی هیپوکامپ مغز شود. بر این اساس، افرادی که دارای شغلهایی با شیفت شب یا مسافرتهای هوایی پی در پی هستند ممکن است با اختلالات رفتاری درگیر باشند.
۳- انجام جست وجوهای اینترنتی
این فناوری به طور مستقیم بر مغز تاثیر نمیگذارد، اما بر حافظه و چگونگی ذخیره اطلاعات در آن تاثیر میگذارد. وقتی هر چیزی را با جست و جو به دست بیاورید دیگر فشاری روی مغز نمیآورید و بهره وری اش کم میشود.
۴- مصرف کردن بیش از حد میوهها
مصرف بیش از حد قند طبیعی یا همان فروکتوز میوهها سبب میشود که هورمون انسولین نتواند به خوبی سوخت و ساز قند خون و تولید انرژی در بدن را تامین کند.
۵- داشتن استرس بیش از حد
استرس بیش از حد سبب مرگ سلولهای مغزی و در نتیجه آلزایمر زودرس میشود.
۶- مصرف کردن بیش از حد غذاهای چرب
مصرف بیش از حد غذاهای چرب سبب میشود که عملکرد دوپامین مغز مختل شود و در نتیجه عملکرد شناختی مغز کاهش یابد.
۷- اضافه وزن بیش از حد
افرادی که در نوجوانی دچار چاقی و اضافه وزن هستند در زمینه درسی ضعیفتر از همنوعان خود هستند.
۸- قرار گرفتن در برابر دود
استعمال سیگار، مساوی است با خاموشی مغز. دود سیگار و سیگار کشیدن سبب میشود مواد سمی مثل مونواکسید کربن وارد بدن شود. اگر مقدار این مواد سمی در بدن، افزایش یابد عملکرد عروق خونی دچار مشکل میشود و در نتیجه نورونهای زیادی در مغز از بین میرود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.