//
کدخبر: ۳۹۷۳۴۰ //

راهکارهایی برای پیشگیری از گزش پشه مالاریا

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه گزیدگی توسط پشه مالاریا در شهرهای جنوبی و گرم کشور دیده می‌شود؛ علائم مالاریا و راهکارهای پیشگیری از ابتلا به آن را تشریح کرد.

 راهکارهایی برای پیشگیری از گزش پشه مالاریا
به گزارش فرتاک نیوز،

داود یادگاری‌نیا به مناسبت روز جهانی مالاریا اظهار کرد: مالاریا بیماری انگلی و قدیمی محسوب می‌شود که بشر سال‌هاست با آن درگیر است به طوری که در اکثر کشورهای دنیا موارد گزیدگی با پشه مالاریا همچنان گزارش می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که وجود مالاریا در آب و هوای معتدل غیرمعمول است؛ گفت: هنوز گزیدگی توسط پشه‌های آلوده در شهرهای جنوبی و گرم کشور دیده می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که مالاریا یک بیماری است که توسط انگل ایجاد می‌شود و این انگل از طریق نیش پشه آلوده به انسان‌ها منتقل می‌شود، توضیح داد: علائم و نشانه‌های مالاریا معمولاً در عرض چند هفته پس از گزیده شدن توسط پشه آلوده شروع می‌شود ولی با این حال، انواع مختلف انگل مالاریا می‌تواند حتی تا یک سال در بدن خفته بماند.

وی ادامه داد: تکثیر، حمله و تخریب گلبول‌های قرمز خون یکی از مهمترین اتفاقاتی است که پس از گزیده شدن توسط پشه آلوده در بدن ایجاد می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که عفونت مالاریا به طور کلی با علائم و نشانه‌هایی مانند تب، لرز، سردرد، تهوع و استفراغ و یا درد و خستگی ماهیچه بروز می‌کند؛ ادامه داد: لرز اولین علامت ابتلا به این بیماری است، درادامه تب و تعریق هر 24 یا 48 ساعت یک‌بار، جزو دوره معمول این بیماری به حساب می‌آید.

یادگاری‌نیا ادامه داد: انواع مختلفی از انگل‌های مالاریا وجود دارند که عوارض مختلفی از خود نشان می‌دهند. برخی از انواع مالاریا می‌تواند مرگبار باشد و به سیستم مغز آسیب جدی وارد کند به شکلی که انگل‌ها عروق کوچک مغز و یا سایر اندام‌ها را مسدود می‌کند و در نهایت ممکن است فرد دچار تشنج و یا کاهش سطح هوشیاری شود.

وی تاکید کرد: بیماری مالاریا خصوصاً در فرم‌های شدیدتر می‌تواند تمامی اندام بدن همانند کلیه، ریه و مغز را مورد تهاجم قرار دهد. به عنوان نمونه این انگل می‌تواند تخریب وسیعی در کلیه‌ها ایجاد کند به شکلی که در ادرار فرد اختلالاتی ایجاد شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر این که خوشبختانه بیماری مالاریا قابل درمان است، افزود: نکته اینجاست که انگل‌ها به برخی داروها و پشه کش‌ها مقاوم می شود و این موضوع درمان این بیماری را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

یادگاری‌نیا ادامه داد: بزرگترین عامل خطر برای ابتلا به مالاریا، زندگی کردن یا بازدید از مناطقی است که در آنجا این بیماری شایع است.

وی از کاهش چشمگیر تعداد موارد بیماری مالاریا در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: بخشی از مواردی از گزیدگی هم که در کشور گزارش می‌شود غالبا از کشورهای مجاور همانند پاکستان و یا افغانستان  وارد می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: سم پاشی نقاطی که امکان وجود پشه‌ها وجود دارد، خوابیدن زیر یک تور به خصوص آن‌هایی که ضد حشرات هستند می‌تواند برای جلوگیری از نیش پشه در هنگام خواب کمک کننده باشد.

وی در ادامه با اشاره به  راه‌های انتقال مالاریا به شخص دیگر عنوان کرد: اگر پشه غیرآلوده فرد مبتلا به مارلاریا را نیش بزند، آلوده به انگل‌های مالاریا خواهد شد و می‌تواند آن را به افراد دیگری منتقل کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه حل‌هایی برای پیشگیری از بروز مالاریا را ارائه داد و افزود: اگر در جایی زندگی می‌کنید و یا به منطقه ای سفر می‌کنید که در آن مالاریا معمول است، توجه داشته باشید که پشه‌ها بین غروب و طلوع بیشتر فعال هستند بنابراین برای محافظت از خود در برابر گزش پشه باید پوست خود را بپوشانید، شلوار و پیراهن آستین بلند بپوشید و از دافع حشرات برای پوست و لباس استفاده کنید. استفاده از اسپری حاوی DEETبر روی پوست و اسپری حاوی پرمترین برای استفاده در لباس از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سایر راه‌های انتقال مالاریا را انتقال از مادر به جنین، از طریق تزریق خون و به اشتراک گذاری سوزن‌های استفاده شده ذکر کرد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۷۳۴۰ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان