//
کدخبر: ۳۳۱۹۹۳ //

دز تقویتی این واکسن ایمنی ایجاد شده علیه کرونا را افزایش می‌دهد

واکسن کروناواک (CoronaVac) در آزمایش‌های بالینی نشان داد از ابتلا به بیماری شدید کووید-۱۹ پیشگیری می کند و یک نمایه ایمنی زایی قابل توجه را نشان داد.


دز تقویتی این واکسن ایمنی ایجاد شده علیه کرونا را افزایش می‌دهد
به گزارش فرتاک نیوز،

سازمان جهانی بهداشت روز اول ژوئن استفاده از واکسن چینی «کروناواک» را برای پیشگیری از عفونت شدید سندرم تنفسی حاد کرونا ۲ (SARS-CoV-۲) عامل ابتلا به کرونا (کووید۱۹) تایید کرد.

واکسن کروناواک (CoronaVac) در آزمایش‌های بالینی نشان داد از ابتلا به بیماری شدید کووید-۱۹ پیشگیری می کند و یک نمایه ایمنی زایی قابل توجه را نشان داد. در کشورهایی مانند شیلی که واکسن کروناواک را تایید کرده‌اند، تحقیقات نشان داده است ۲ و چهار هفته پس از واکسیناسیون، آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده افزایش یافته است.

با این حال، اطلاعات بیشتری در مورد کاهش ایمنی واکسن‌های کرونا ۶ ماه پس از واکسیناسیون به دست آمده است. برای مبارزه با این کاهش محافظت، برخی از کشورها تزریق‌ دزهای تقویتی این واکسن ها  را برای تقویت سیستم ایمنی انتخاب کرده‌اند.

اکنون در این مطالعه جدید یک گروه بین المللی از محققان واکسن کروناواک را به عنوان یک دز تقویت کننده آزمایش و اثرات آن را بر ایمنی اندازه گیری کردند. یافته های آنها افزایش آنتی بادی های خنثی کننده و افزایش واکنش سلول های تی (T ) را نشان داد.

کروناواک به عنوان یک واکسن ویروس غیرفعال عمل می کند. کروناواک شبیه واکسن‌های سنتی است که ویروس مرده توسط سیستم ایمنی از بین می‌رود و به این طریق سیستم ایمنی یاد می‌گیرد با ایجاد آنتی‌بادی‌های مخصوص SARS-CoV-۲ را بشناسد.

محققان برای این مطالعه حدود ۱۲۹ شرکت کننده را که از ژانویه تا مارس ۲۰۲۱ دو دز واکسن کروناواک تزریق کرده بودند، انتخاب کردند. همه شرکت کنندگان یک دز تقویت کننده کروناواک نیز دریافت کردند.

محققان مشاهده کردند بالاترین نقطه خنثی سازی دو هفته پس از دز دوم واکسن رخ داد. با این حال، ظرفیت خنثی سازی چهار هفته پس از دز دوم کاهش یافت و پنج ماه پس از واکسیناسیون کامل کاهش آن ادامه یافت.

اما پس از اینکه شرکت‌کنندگان واکسن تقویت‌کننده را دریافت کردند، سطوح آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده افزایش یافت و از بالاترین سطح مشاهده شده پس از تزریق دز دوم فراتر رفت.

این دز تقویتی به طور خاص، حامل افزایش ۱۲ برابری سطح آنتی بادی های خنثی کننده در مقایسه با ظرفیت خنثی کننده مشاهده شده پنج ماه پس از دز دوم این واکسن بود. علاوه بر این، ظرفیت خنثی سازی پس از تزریق دز تقویتی ۲ برابر بیشتر از ظرفیت خنثی سازی ۲ هفته پس از تزریق دز دوم بود.

واکسن کروناواک در حال حاضر تایید سازمان غذا و داروی آمریکا و سازمان دارویی اروپا را دریافت نکرده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: اقتصاد آنلاین
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۳۱۹۹۳ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان