//
کدخبر: ۲۴۴۷۴۲ //

دشمنان از تحریم دارو به عنوان سلاح علیه ملت‌ها استفاده می‌کنند

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به موفقیت‌های کشورمان در زمینه تولید 97 درصد داروها، گفت: دشمنان با تحریم دارو و غذا از آن به عنوان سلاحی علیه ملت‌ها استفاده می‌کنند.

دشمنان از تحریم دارو به عنوان سلاح علیه ملت‌ها استفاده می‌کنند
به گزارش فرتاک نیوز،

، محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری که به مناسبت دومین نمایشگاه فارمکس برگزار شد، اظهار داشت: دشمنان ما همواره تلاش می‌کنند تا با شایعه‌پراکنی و خبرهای دروغ ناامیدی را در مردم تزریق کنند که رسانه‌های داخل در این زمینه وظیفه سنگینی را دارند تا با انعکاس واقعیت‌، امید را به جامعه برگردانند.

شانه‌ساز با بیان اینکه صنعت داروسازی ما از دو بخش فرمولاسیون و اشکال دارویی و تولید مواد اولیه تشکیل شده است، اظهار داشت: بعضی از افراد سؤال می‌کنند که اگر مواد اولیه دارو در کشور تولید می‌شود، چرا ما با کمبود دارویی مواجه هستیم و آیا این تولید به معنای مونتاژکاری است؟ من اعلام می‌کنم این اظهارات بی‌انصافی است. کشورهای هند و چین 80 درصد مواد اولیه دارو را تولید می‌کنند و تعداد اندکی کشور در دنیا نیز توانایی تولید دارو را دارند که این موضوع نشان‌دهنده پیشرفته بودن این صنعت است.

وی با بیان اینکه برخی از پزشکان اقدام به تجویز داروهای خارجی که در لیست 3 درصد داروهای وارداتی هستند، می‌کنند، گفت: تولید مواد اولیه دارویی در کشور ما به خوبی در حال انجام است و می‌توانیم اعلام کنیم 97 درصد داروها را در کشور تولید می‌کنیم و خوشبختانه ما توانستیم به این دانش با ارزش و پیچیده دست پیدا کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه 3 درصد داروی وارداتی ما 1.3 میلیارد دلار ارزبری در سال 97 داشته است، اظهار داشت: 97 درصد داروی تولید داخل تنها 750 میلیون دلار ارز به خود اختصاص داده است.

وی عنوان کرد: در سال 97، 65 درصد مواد اولیه دارو را با 130 میلیون دلار ارزبری تولید کردیم و در حال برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت تولید مواد اولیه دارویی هستیم تا بتوانیم گام اول را با قدرت برداریم تا در گام دوم به صادرات مواد اولیه به صورت پررنگ‌تر بپردازیم.

شانه‌ساز افزود: در سال آینده حدود 90 قلم داروی جدید را تولید خواهیم کرد که این موضوع 120 میلیون دلار صرفه‌جویی به دنبال خواهد داشت.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دشمنان از دارو به عنوان یک سلاح علیه ملت‌ها و دولت‌ها استفاده می‌کنند، گفت: بررسی تاریخ ملت‌ها و دولت‌ها نشان می‌دهند اغلب دشمنان با تحریم غذا و دارو به دنبال ضربه زدن به ملت‌هایی هستند که در برابر ستمگران مقاومت می‌کنند.

وی تصریح کرد: در 10 سال گذشته بیماران ام اس، پیوند، تالاسمی و هموفیلی با مشکلات دارویی زیادی مواجه بودند به دلیل اینکه ما توانایی تولید داروهای آنها را نداشتیم، اما خوشبختانه توانستیم طی سال‌های اخیر این داروها را تولید کنیم که اگر این داروها تولید نمی‌شد به 1.3 میلیارد دلار ارز نیازمند بودیم.

شانه‌ساز در پایان گفت: در زمینه داروهای وارداتی بر اساس بند (ز) تبصره 18 قانون بودجه داروهایی که به هر دلیل باید به صورت فوریتی تأمین می‌شد یا به صورت انحصاری در اختیار یک شرکت خاص قرار داشت، از ضابطه خاصی برخوردار نبودند که طی سال‌های اخیر به دلیل شکستن قیمت اجازه واردات موازی داده شد. این موضوع آیین‌نامه نداشت و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده این موضوع ضابطه‌مند شده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۴۴۷۴۲ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان