//
کدخبر: ۱۹۲۶۵۳ //

ساخت اولین دستگاه شبیه ساز زلزله در کرمانشاه

اولین دستگاه شبیه ساز زلزله کشور توسط پژوهشگر جوان و دانش آموخته دانشگاه صنعتی کرمانشاه ساخته شد.

ساخت اولین دستگاه شبیه ساز زلزله در کرمانشاه
به گزارش فرتاک نیوز،

کامیاب نیری سازنده این دستگاه بااشاره به رونمایی از اولین دستگاه آموزشی پژوهشی شبیه ساز زلزله کشور در کرمانشاه، اظهار کرد: ایده ساخت این دستگاه پس از وقوع زلزله بزرگ آبان 96 ازگله شکل گرفت که علاوه بر تلفات جانی و تخریب تعداد زیادی سازه، فشار روانی بالایی را بر جامعه وارد کرد.

 نیری افزود: پس از وقوع این زلزله رعب و وحشت زیادی در بین اقشار مختلف مردم و دانشجویان بویژه دانشجویان خوابگاهی بوجود آمد و این ترس را در میان مردم ایجاد کرد که آیا سازه محل زندگی آنها امن است، یا خیر.

این دانش آموخته دانشگاه صنعتی کرمانشاه تصریح کرد: از سوی دیگر از آنجایی که کشور ما یک کشور لرزه خیز با گسل های کوچک و بزرگ است و مدام شاهد وقوع زلزله های بزرگ هستیم، تصمیم گرفتم تا با ساخت دستگاه شبیه ساز زلزله اطلاعات مردم را درباره رفتار سازه ها در برابر این بلای طبیعی تاحدودی بالا برده و به کاهش هراس آنها در هنگام زلزله کمک کنم.

وی بابیان اینکه مدلی که ساخته شده شامل یک دستگاه و چندین آزمایش مختلف است، عنوان کرد: مردم براساس مدل های آزمایشی این دستگاه می توانند رفتار و عملکرد سازه ها را مشاهده کنند و از رفتار انواع سازه های مختلف اعم از بلند و کوتاه در هنگام زلزله آگاه شوند.

این دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش زلزله تاکید کرد: برمبنای این آزمایشات رفتار سازه ها در هنگام وقوع زلزله آن چیزی نیست که مردم تصور می‌کنند وعملکرد سازه ها در برابر زلزله بهتر از آن چیزی است که به تصور مردم می آید.

وی بابیان اینکه این دستگاه مدل آموزشی و پژوهشی است، گفت: این دستگاه شبیه ساز زلزله به منظور آموزش برخی مفاهیم بنیادی مهندسی زلزله برای دانشجویان، دانش آموزان و برخی دستگاه های ذیربط در ساخت و ساز همانند شهرداری، مسکن و شهرسازی و... بکار گرفته می‌شود تا بسیاری از کسانی که با سازه ها سروکار دارند درک درستی از مفهوم زلزله و رفتار سازه ها در هنگام وقوع آن داشته باشند.

نیری در ادامه از خریداری اولین مدل این دستگاه توسط دانشگاه صنعتی کرمانشاه خبرداد و گفت: همچنین با حمایت این دانشگاه و همکاری پارک علم و فناوری استان تلاش خواهیم کرد تا علاوه بر آموزش فراگیر عملکرد این دستگاه، در آینده بتوانیم آن را به تولید انبوه هم برسانیم.

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۹۲۶۵۳ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان