//
کدخبر: ۱۲۸۹۹۲ //

بیجاری ها در عزای عاشورای حسینی گِل بر سر و پیکر زدند

عاشورای حسینی هر ساله در بیجار از اهمیت و توجه بالایی برخودار است و در این روز عظیم است که آیین بزرگ گِل گیران با حضور جوانان و پیرغلامان حسینی از صبح تا عصر عاشورا برگزار می گردد.

بیجاری ها در عزای عاشورای حسینی گِل بر سر و پیکر زدند
به گزارش فرتاک نیوز،

وصف و حال روز عاشورا در بیجار را نمی توان بصورت کلی توصیف کرد و تمامی جلال و شکوه آن را به قلم تحریر درآورد، در آنچه که در این روز به چشم می آید، جوش و خروشی غیر طبیعی در میان همه آحاد مردم است.

کودک و جوان، زن و مرد همه و همه در اقامه مجلس عزای امام خوبی ها، حضرت اباعبدالله حسین(ع) نقش و وظیفه ایی دارد که نه به دستور کسی یا بر اساس تشکیلات و سازماندهی، بلکه هر کس به اندازه عشق و علاقه خود به اهل بیت پیامبر اسلام(س)، مشغول به کاری است.

در روز عاشورا، شهر بیجار یکپارچه در غم و اندوه شهادت مولایشان حضرت امام حسین(ع) فرو می رود و در این روز مردم هر آنچه را که در توان دارند، برای پذیرایی از عزاداران و یا پر شور کردن دسته های عزاداری به خدمت می گیرند.

عده ایی هر ساله به تهیه و توزیع شیر و خرما در میان عزاداران می پردازند و عده ایی هم در تدارکات پخت غذای نذری در وقت ظهر عاشورا هستند.

خستگی و کم خوابی به علت عزاداری تاسوعا تا نیمه های شب و شروع دوباره اقامه عزا از ساعات ابتدایی روز عاشورا دیگر معنایی ندارد و مردمان دیار گروس با عشق و دلدادگی خاصی در این 2 روز بر سر و پیکر خود می زنند تا خود را در عزای عظیم سومین امام شیعیان شریک بدانند.

مردمان بیجار در خدمت گزاری در آیین عزاداری محرم، که صاحب عزای آن حضرت ولی عصر(عج)، امام حاضر هستند، سر از پای نمی شناسند و با تمام اخلاص وجود با هر مذهب و دینی در غم عاشورا اشک ریخته و عزاداری می کنند.

شور و شعور حسینی اگر در کار باشد، بدون شک آن کار مشهور و جهانی می شود، صبح امروز بیش از صدها نفر از عکاسان مستند ساز، خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه داخلی و خارجی، از استان های اصفهان و تبریز و شیراز گرفته تا کشورهای فرانسه و روسیه در شهر بیجار طی سه روز گذشته به صورت خود جوش گرد هم آمده تا در روز عاشورای حسینی، عزاداری مردمان گروس را ثبت و رسانه ایی نمایند.

به علت کمبود اماکن اقامتی و رفاهی در شهرستان بیجار، بسیاری از افرادی که از خارج استان و کشور در بیجار حضور یافته بودند، در پارک ها و چادر های مسافری شب را به صبح رساندند و از ابتدای شروع آیین عزاداری سنتی عاشورای حسینی در دیار گروس، عکس، فیلم و خبر تهیه کردند.

هر ساله بر تعداد این علاقه مندان افزوده می شود و انسان در میابد که مکتب حضرت امام حسین(ع) یک مکتب جهانی است و قبول رنج سفر و خستگی راه، برای مشاهده عشق و دلدادگی به آستان دوست، معنایی ندارد.

حرکت بیش از 25 دسته عزاداری در قالب زنجیر زنی، سینه زنی، گل گیری، علم و کتل، نمادهای مختلف میدان و صحنه کربلا، خیمه ها و اسب ها، اسرا و نمادها رزم مجاهدان کربلا و کاروان مخصوص کربلا در مدت حداقل هشت ساعت در سطح شهر در واقع یک حرکت بی نظیری است که هر ساله در روز عاشورا در بیجار برگزار می شود.

مردمان دیار گروس در روز عاشورا و بر اساس باورهای سنتی که از گذشتگان و نیاکان دورشان باقی مانده است، معتقدند در روزی که امام حسین (ع) به شهادت رسیدند، اجدادشان برای کمک به ایشان راهی صحرای کربلا شدند، ولی در میانه راه متوجه شدند که امام حسین (ع) به شهادت رسیده است به همین دلیل، آنها با مالیدن خاک و گل به سر و بدن شان شروع به عزاداری می کنند و این رسم با عنوان گل گیران از آن زمان باقی مانده است.

عزاداران حسینی در این روز با گل گیران، غربت اهل بیت امام حسین (ع) و یاران با وفایش را در صحرای کربلا روایت می کنند و آیین گل گیران در روز عاشورای حسینی از صبح و با حضور مردم در خیابان های اصلی شهر بیجار آغاز می شود که تمامی هیات های مذهبی و دسته های عزاداری با نظم و ترتیب خاصی در برگزاری هر چه باشکوه تر آن با هم متحد و یک دل هستند.

مقدمات برگزاری این مراسم دو هفته قبل از روز عاشورا و با تهیه خاک رس از دشت های اطراف شهر و الک کردن آن آغاز می شود و در روز عاشورا گل مخصوص این مراسم در داخل ظرف های مختلف تهیه و عزاداران با گل به سر کردن به سوگ سرور و سالار شهیدان ابا عبدالله حسین (ع) می نشینند.

حاضران در این مراسم سپس با زنجیر زدن و سینه زدن و عبور از خیابان های اصلی، نماز ظهر عاشورا را در خیابان ها، مساجد و حسینیه شهر اقامه می کنند و در طول مسیر با صدای یا حسین (ع) در سوگ شهادت سرور و سالار شهیدان اشک می ریزند.

مراسم گل گیران شهرستان بیجار 2 سال پیش در چهارمین همایش ثبت ملی آثار، در فهرست میراث معنوی به ثبت رسید.

این مراسم از نظر گستردگی و شرکت همه مردم این شهرستان در مراسم و برگزاری آن در یکی از استان های سنی نشین کشور اهمیت ویژه ای دارد.

آتش زدن خیمه ها به عنوان نمادی از خیمه های فرزندان امام حسین (ع) در ظهر عاشورا یکی دیگر از مراسم های مردم عزادار بیجار در روز عاشورا است.

آئین گل گیران در حال گسترش است و هر ساله به جمعیت آنان اضافه می شود که مورد توجه رسانه های تصویری، خبری، عکاسان و خبرنگاران قرار دارد و از اقصی نقاط کشور برای تهیه گزارش، عکس و خبر به بیجار عزیمت می کنند.

شهرستان بیجار با 89 هزار و 162 نفر جمعیت در 142 کیلومتری شمال شرق سنندج قرار دارد.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۲۸۹۹۲ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان