//
کدخبر: ۳۲۳۴۴۲ //

آیا واقعا ماه صفر سنگین است؟

نحس و سعد بودن ایام از پرکاربردترین مسائلی است که در طول تاریخ در بین همه اقوام رواج داشته است به همین خاطر باعث شده است جملاتی نظیر «صفر ماه سنگینی است»، «صفر نحس است»، «در ماه صفر به کار مهم اقدام نکنید»، «در این ماه به سفر نروید» و ... فراوان شنیده شود.

آیا واقعا ماه صفر سنگین است؟
به گزارش فرتاک نیوز،

ماه صفر یکی از تلخ‌ ترین ماه‌های سال برای مسلمانان است؛ زیرا حوادث ناگوار، دردناک و سختی مانند رحلت حضرت محمد (ص)، شهادت امام حسن (ع) و امام رضا (ع)، ورود سر مبارک امام حسین (ع) و کاروان اسرای کربلا به شهر شام، آغاز جنگ صفین و... در این ماه برای مسلمانان رخ داده است به همین دلیل این ماه به نحس و سنگین بودن شهرت پیدا کرده است؛ البته برخی علت شهرت این ماه به نحس بودن را پایان ماه‌های حرام (رجب، ذی‌القعده، ذی الحجه و محرم) و شروع دوباره جنگ و خونریزی بین قبایل عرب می‌دانند؛ اما از آن جایی که مسئله نحوست و سعد بودن ایام از پرکاربردترین مسائلی است که در طول تاریخ در بین همه اقوام رواج داشته است و همیشه عده‌ای برخی از روزها و ایام سال را نحس و برخی دیگر را مبارک قلمداد می‌کردند باعث شده است جملاتی نظیر «صفر ماه سنگینی است»، «صفر نحس است»، «در ماه صفر به کار مهم اقدام نکنید»، «در این ماه به سفر نروید» و ... فراوان شنیده شود.

برخی به صورت افراطی به قدری به این مسئله اهمیت می‌دهند که سعد و نحس بودن ایام را مبنای امور زندگی خود قرار می دهند و از پرداختن به بسیاری از امور مهم زندگی خود پرهیز می‌کنند و از بسیاری فعالیت‌ها باز می‌مانند تا مبادا نحوست احتمالی این ایام گریبان گیر زندگی‌ شان شود و کارشان دچاری سر انجامی نحس شود.

البته این اعتقاد در شرایطی وجود دارد که در مورد نحوست این ماه آیات و روایاتی مورد قبولی وجود ندارد و برخی از علمای دین نیز بیان می‌کنند که ایام ذاتاً سعد یا نحوست ندارد و در آیه ۱۹ سوره قمر و آیه ۱۶ سوره فصلت قرآن نیز که به مسئله نحوست ایام اشاره شده است به خاطر وقایعی بوده که در آن زمان رخ داده است.

شایان ذکر است که عده‌ای دیگر از بزرگان دین معتقد هستند که سعد و نحس بودن در ذات برخی از ایام است و رویدادهایی نظیر واقعه عاشورا، واقعه قدیر و... نیز که در برخی ایام اتفاق افتاده است نتیجه همین نحس و سعد بودن آن روز است.

در هر حال به‌ خاطر آرامش افراد، بزرگان دین از جمله مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح‌ الجنان به دلیل اینکه این ماه به نحوست شهرت دارد به پرهیز از انجام کارهای مهم در ماه صفر، پرداخت صدقه بسیار برای رفع بلا، روزه گرفتن، خواندن دو رکعت نماز در شب اول ماه صفربه نحوی که بعداز سوره «حمد» سوره «انعام» را خوانده شود و سپس از خداوند متعال بخواهد که او را از هر ترسی و هر دردی ایمن گرداند و خواندن روزانه ده مرتبه دعای «یا شدیدَ القوی، یا شدیدَ المِحال، یا عزیزُ یا عزیزُ یا عزیزُ ذَلَّت بعظمتک جمیعُ خلقک فاکفِنی شرَّ خلقِک، یا مجملُ یا منعمُ یا مُفضِل یا لا إله إلّاأنت، سُبحانک إنّی کُنتُ من الظالمین، فاستجبنا له وَنجّیناه من الغمّ وَکذلک نُنجی المؤمنین، وَ صلّی الله علی محمّد و آله الطیّبین الطاهِری» تاکید فراوان کرده اند.

در شبانه روز گذشته صفحات مجازی بسیاری به این مساله پرداخته اند و به نوعی صفر هراسی می کنند ولی چه خوش است که ابتدای این ماه را با صدقه آغاز کنیم و به جای انرژی های منفی انرژی مثبت صدقه و کار نیک را برای آغاز ماهی دیگر در مسیر سعادت دنیوی و اخروی گام برداریم.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۲۳۴۴۲ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان