//
کدخبر: ۱۷۹۸۲۹ //
رئیس جمعیت هلال احمر

حتی یک دلار کمک خارجی برای سیل‌زدگان دریافت نکرده‌ایم

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه هلال احمر تا این لحظه حتی یک دلار کمک خارجی برای سیل دریافت نکرده است، گفت: به دنبال بسته بودن حساب سوئیفت و حساب ارزی هلال احمر در اثر تحریم‌ها، با وجود اعلام عددها و ارقام، مبلغی به حساب هلال احمر ایران واریز نشده است.

حتی یک دلار کمک خارجی برای سیل‌زدگان دریافت نکرده‌ایم
به گزارش فرتاک نیوز،

علی اصغر پیوندی با اشاره به عملکرد هلال در سیل اخیر، با بیان اینکه سیل امسال بسیار ویرانگر بود، افزود: با این وجود کمک‌های غیر نقدی مثل پتو، چادر، ست بهداشتی و ... از کویت، ترکیه، آذربایجان، فرانسه، آلمان، ارمنستان، پاکستان و ... به ایران ارسال شده است.

وی با بیان این‌که خوشبختانه سیل در گلستان و مازندران فروکش کرده است، اظهار کرد: استان‌های لرستان، ایلام و خوزستان همچنان درگیر سیل هستند و تاکنون ۲۲۷ هزار نفر اسکان اضطراری داده شده‌اند که بیش از ۱۰۰ هزار نفر آنها در خوزستان هستند.

رییس جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه تاکنون بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته و یک ماهه و ۴۷ هزار چادر توزیع شده است، تصریح کرد: تیم‌های درمان اضطراری نیز به مراکز سیل زده فرستاده شده و کمک‌های مردمی بسیار گسترده‌ای نیز داشتیم. تا به امروز ۱۰۰ میلیارد تومان به سیل زدگان کمک مردمی شده است.

وی ادامه داد: ابعاد حادثه بسیار گسترده است و همچنان نیاز به کمک‌های مردمی داریم. تاکنون نیز بیش از ۳۰ میلیارد تومان کمک مردمی در قالب اقلام خوراکی، بسته‌های بهداشتی، موکب و غیره شده است.

پیوندی با بیان اینکه درخواست استمداد از کشورهای خارجی برای ایجاد فضای همدلی بین جمعیت کشورهای مختلف کشور با ایران است، تصریح کرد: همانطور که ایران بارها به کشورهای دیگر کمک کرده است، به همین دلیل ایران نیز اعلام کرده تا در صورت وجود کمک‌های خارجی آن‌ها را قبول خواهد کرد.

وی با بیان اینکه تحریم‌های خارجی و بسته بودن حساب سوئیفت، ما را از کمک ایرانیان خارج از کشور محروم کرده است، اظهار کرد: در عین حال کشورهای دیگر نیز ابراز علاقه‌مندی برای کمک به ایران کردند البته تاکنون مبلغی به حساب ایران واریز نشده است.

رئیس جمعیت هلال احمر از تصویب رقم ۵۰۰ هزار یورویی کمک  صلیب سرخ جهانی به ایران خبر داد و گفت: همچنین با وجود تصویب پرداخت مبالغی از سوی اتحادیه اروپا تاکنون ایران مبلغی را دریافت نکرده است. از فدراسیون جهانی صلیب سرخ درخواست کردیم که تحریم‌ها نباید به مردم ایران آسیب برساند و فدراسیون جهانی و صلیب سرخ از هر طریقی که صلاح می‌دانند مسیر ارسال کمک‌ها به ایران را هموار کنند.

وی با بیان اینکه در زلزله کرمانشاه ۶۳ میلیارد تومان کمک نقدی از سوی مردم جمع‌آوری شد،اظهارکرد: بعد از پایان عملیات امدادی مذکور بهره پول را نیز به این مبلغ اضافه و براساس پروتکل‌های مشخص و سیستم‌های نظارتی بین مردم زلزله‌زده کرمانشاه توزیع کردیم. به این ترتیب در این بخش نیز عملکرد شفافی داشتیم.

پیوندی با بیان اینکه براساس گزارشات پزشکی قانونی به دنبال سیل اخیر حدود ۷۰ نفر فوت کردند، تصریح کرد: سازمان هلال احمر به خانواده هر کدام از این افراد ۱۰ میلیون تومان برای جبران خسارات اولیه پرداخت می‌کند تا بعد از این مرحله با کمک وزارت مسکن و سایر نهادهای متولی، سایر خسارات این خانواده‌ها جبران شود.

وی با بیان اینکه قرار است در صنوف مختلف افرادی برای نظارت بر نحوه هزینه‌کرد کمک‌های مردمی انتخاب شوند،اظهارکرد: این روش‌ها با وجود اعتماد زیاد مردم به هلال احمر باعث می‌شود سطح اعتماد آن‌ها افزایش یابد.

پیوندی در ادامه با بیان اینکه از دست دادن حتی یک انسان دردآور و رنج‌آور است، تأکید کرد: با این وجود با توجه به گستردگی سیل از دست دادن ۷۰ نفر تلفات خیلی بالایی نیست و فدراسیون جهانی صلیب سرخ و گزارشگران نیز اذعان داشتند که این تعداد تلفات حاکی از عملکرد خوب تیم‌های امدادی است. تخلیه منازل و سرعت بالای امدادرسانی در گام اول باعث شد تا تعداد تلفات بالا نباشد. همچنین از بین این ۷۰ نفر حدود ۲۰ نفر در حادثه ناگهانی سیل شیراز جانشان را از دست دادند که در صورتی که این اتفاق نمی‌افتاد این رقم نیز کاهش پیدا می‌کند.

رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه با بیان اینکه با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی این جمعیت در استان‌های معین انبارهای خود را از اقلام زیستی و امدادی پر کرده بود،گفت: مجموع این اقدامات باعث شد تا در لحظات اول کمک‌رسانی سرعت عمل بیشتری داشته باشیم. همدلی مسئولان وزارتخانه‌های مختلف و حضور نیروهای سپاه و بسیج در کنار جمعیت هلال احمر به عنوان ارگان اصلی امدادرسانی باعث شد که امداد و نجات سریع‌تر انجام شود.

پیوندی با بیان اینکه از یک منظر حادثه سیل نسبت به زلزله مخرب‌تر است، توضیح داد: در صورت وقوع زلزله ممکن است تمام وسایل زندگی یک خانواده از بین نرود. این در حالیست که در صورت بروز سیلاب به یک خانواده هیچ چیزی سالم نمی‌ماند بنابراین گستردگی خسارات ناشی از سیل به مراتب بیشتر است. آسیب‌های ناشی از سیل در استان لرستان به‌گونه‌ای بوده است که همچنان مسیرهای ارتباطی این استان به صورت صددرصدی برقرار نشده  است و بخشی از امداد و نجات از طریق هوایی صورت می‌گیرد.

پیوندی در ادامه با اشاره به همکاری مشترک بین نیروی انتظامی و نیروهای نظامی برای برقراری نظم و امنیت در مناطق سیل‌زده تأکید کرد: اگرچه عده‌ای تلاش می‌کردند تا نظم منطقه را از بین ببرند اما با سرعت جلوی اقدامات آن‌ها گرفته شد. در مناطقی مثل پلدختر و معمولان بارش شدید باران باعث شده بود که حتی ارتفاع سیل به پنج تا شش متر برسد بنابراین لحظات دلهره‌آوری برای مردم به وجود آمده بود. با این حال سیل این منطقه نیز بدون تلفات انسانی پشت سر گذاشته شد. در حال حاضر در خوزستان در ۷۴ منطقه کمپ‌های اضطراری مستقر شده‌اند تا مردمی که از شهرها و روستاها تخلیه می‌شوند در این کمپ‌ها اسکان پیدا کنند.

وی با بیان اینکه داستان سیل و سیلاب هنوز پایان نیافته است،گفت: تجربه نشان داده است که نیازهای مردم مناطق مختلف یکسان نیست و گاهی پرداخت پول نقد برای جبران خسارات این مردم بهترین راه‌ حل است. همچنان که در زلزله کرمانشاه نیز بعد از طی شدن مراحل اولیه امداد و نجات، کمک‌ها را بین مردم توزیع کردیم و در این مرحله نیز از افراد شاخص دعوت شد تا بر نحوه عملکرد مالی هلال احمر نظارت داشته باشند.

رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر اینکه اقلام امدادی هلال احمر به هیچ عنوان قابل فروش نیست،اظهارکرد: هر گونه خرید و فروش این اقلام که آرم هلال احمر روی آن‌ها حک شده جرم است. هزینه تهیه برخی از این چادرهای امدادی بین یک میلیون و ۷۰۰ میلیون تا دو میلیون تومان است و نیروی انتظامی و قوه قضائیه با کسانی که نسبت به فروش این اقلام اقدام کنند، برخورد خواهد کرد.

پیوندی در ادامه ضمن تشریح عملکرد هلال احمر در طرح امدادی نوروز نیز گفت: این طرح از ۲۵ اسفندسال گذشته  تا ۱۷ فروردین سال جاری به مدت ۲۲ روز ادامه داشت که در دو بخش امداد و نجات و ایمنی و سلامت به ارائه خدمات به مسافران نوروزی پرداخت.

به گفته وی در بخش امداد و نجات ۱۴۰۰ پایگاه ثابت و غیردائم با ۵۵۰۰ امدادگر و در بخش ایمنی و سلامت ۱۰ هزار جوان داوطلب در ۱۲۰۰ پایگاه به منظور خدمت‌رسانی و فرهنگ‌سازی مستقر شده بودند.

پیوندی با بیان اینکه براساس اعلام پلیس راهور امسال تلفات جاده‌ای نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: امسال تصادفات رانندگی از ۵۷ نفر در روز به ۳۷ نفر در روز نسبت به سال گذشته رسیده است.

وی با بیان اینکه سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به پست‌های ثابت و کمپ‌های هلال احمر در جاده‌ها مراجعه کردند، گفت: ۲۴۰ هزار نفر از خیمه نماز و ۷۷۴ هزار نفر از ایستگاه‌های سلامت هلال احمر خدمات دریافت کردند.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به کمپین بهرفت برای بهبود رفتارهای ترافیکی شهروندان نیز گفت: ۷۴۴ هزار نفر این توافقنامه را امضا کردند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۷۹۸۲۹ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان