//
کدخبر: ۲۷۰۴۷۸ //

فاطمه عربشاهی‌سبزواری؛ شاعر و اسلام‌شناس درگذشت

فاطمه عربشاهی‌سبزواری؛ شاعر و اسلام‌شناس درگذشت
به گزارش فرتاک نیوز،

فاطمه عربشاهی ‌سبزواری، شاعر، نویسنده و اسلام‌شناس معاصر  روز سه‌شنبه بیست و چهارم تیر ۱۳۹۷ در تهران درگذشت.

اشعار و نوشته‌های  او  بیشتر مضامین اخلاقی و عاطفی و دینی داشت که از سال ۱۳۲۷ به سرایش و نگارش آنها پرداخت.

Un

سبک شعر او کلاسیک و قالب شعرش بیشتر دوبیتی و دو بیتی پیوسته بود‌.

شرح احوال و نمونه آثار او در ده‌ها کتاب منتشر شده که مفصل‌ترین آنها کتاب سخنوران نامی معاصر ایران تألیف محمدباقر برقعی(جلد چهاردهم) و نگین سخن تابیف عبدالرفیع حقیقت(جلد هفدهم) است.

پارسال نیز بخشی از دوبیتی های پیوسته او در کتاب جستاری در دوبیتی‌های پیوسته از انتشارات ماهوی خورشید در نیشابور در کنار آثاری از شاعران نام‌آشنا همچون ملک‌الشعرای بهار، نیما یوشیج، اخوان ثالث، سیمین بهبهانی، ادیب برومند و فریدون توللی منتشر شد.

 فاطمه عربشاهی متولد یکم مهر  ۱۳۰۲ بود و در حضرت عبدالعظیم در شهر ری در کنار همسرش زنده یاد عالم ربانی استاد سیدعلینقی امین مؤلف ده‌ها کتاب منتشر شده  به خاک سپرده شد.

اما شرح حال زندگی این بانو فاطمه عربشاهی، شاعر و نویسنده معاصر، این فرهیخته در اول مهر ۱۳۹۲ در شهر سبزوار متولد شد. پدرش حسین محدث عربشاهی از بنی‌اعمام دکتر قاسم غنی و مادرش آغا بیگم عربشاهی از نوادگان ملا محمدباقر کسکنی است.

فاطمه عربشاهی قرآن و مقدمات عربی و نیز متون ادبیات فارسی را نزد پدرش  و پس از ازدواج نزد شوهرش سیدعلینقی امین آموخت و از سال ۱۳۲۷ به نظم و نثر به نوشتن پرداخت.

شرح حال و نمونه آثار و اشعار مرحوم فاطمه عربشاهی در ده‌ها کتاب و مجله به چاپ رسیده است که از آن میان به کتاب‌های زیر می‌توان اشاره کرد:

۱‌.  سخنوران نامی معاصر ایران، تألیف محمدباقر برقعی

۲.  نگین سخن، تالیف عبد الرفیع حقیقت

۳ . تذکره شاعران قرن، تألیف ناصر نجم‌الدینی سیاهکلی

۴.  زنان پارسی‌گوی، تألیف نجفقلی مهاجر

۵.  زنان شاعر، تألیف مهری شاه‌حسینی

۶ . تذکره سخنوران بیهق، تألیف حسن مروجی

۷.  دایره‌المعارف بزرگ سبزوار، تألیف محمود بیهقی

۸.‌ مادر در ادبیات فارسی، تالیف رحیم فضلی

۹.  یادنامه سید علینقی امین، تألیف احمد نیکو همت

۱۰.  دوبیتی‌های پیوسته، تألیف سیدحسن امین 

۱۱.  دانشنامه آزاد: ویکی پدیا و...  

پس از پرداخت و قبل از شرح حال و نمونه آثار  مرحومه فاطمه عربشاهی تک فرزند بود و جون پدر و مادرش فرزند دیگری نداشتند کانون توجه ایشان واقع شد و هر دو در تعلیم و تربیت علمی و عملی او جهدی بلیغ مبذول داشتند.

به‌طوری که به یمن تربیت پدر خطوط مختلف قدیم و جدید را که مردان با سواد از خواندن آنها عاجز بودند، به سهولت قرائت  و واژگان سخت و لغات نامانوس را برای دیگران معنی و تفسیر می‌کرد و موجب تحسین و اعجاب دیگران قرار می‌گرفت.

مرحومه فاطمه عربشاهی همزمان با آموزش ادبیات فارسی و عربی، مهارت‌ها و هنرهای سنتی خانه‌داری را نیز فرا گرفته بود و ازجمله به همت مادرش با گرفتن معلم سرخانه، تمام هنرهای معمول آن زمان برای خانه‌داری و مدیریت یک خانواده شهرنشین متعین از جمله خیاطی زنانه و مردانه، انواع تزیین پارچه و گلدوزی، انواع بافندگی و قلاب‌بافی، انواع و اقسام آشپزی و شیرینی‌پزی و غیره را به او آموزش دادند تا آن که در سال ۱۳۱۸ با سیدعلینقی امین که پنج سال از او بزرگ‌تر بود و در همان سال پدرش امین‌الشریعه در شهر گرگان از جهان در گذشت، ازدواج کرد و بیش از پیش با شعر و ادب و کتاب و قلم آشنا شد و اندک‌اندک از بیست و پنج سالگی یعنی ۱۳۲۷ خود نیز  تحت تأثیر تربیت پدری و محیط فرهنگی و علمی و ادبی زناشویی به طور جدی به مطالعه و نگارش آثار مکتوب بویژه شعر روی آورد.

آثار قلمی مرحومه فاطمه عربشاهی به صورت شعر و مقاله در مجله‌های باغ صائب، وحید، جدول کتیبه، هنرپو، همسر  و ... به چاپ رسیده است.

 در پایان نیز خبرگزاری فرتاک‌نیوز هم درگذشت فاطمه عربشاهی را به خانواده محترمش تسلیت عرض نموده و از ایزد منان برای آن محروم غفران الهی و برای بازماندگان صبر جمیل خواستاریم.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۷۰۴۷۸ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان