//
کدخبر: ۵۶۶۹۹۶ //
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان:

افزایش ۸۱ درصدی تعداد حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه در سال ۱۴۰۴

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: با وجود افزایش ۸۱ درصدی تعداد آتش‌سوزی‌ها در سال ۱۴۰۴ مساحت حریق‌ها نسبت به سال قبل ۵۸ درصد کاهش یافته است موضوعی که نشان می‌دهد کنترل و مهار آتش‌سوزی‌ها به شکل مؤثرتری انجام شده است

افزایش ۸۱ درصدی تعداد حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
به گزارش فرتاک نیوز،

آزاد شیخ‌ ویسی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه،در نشست خبری امروز(۱۷ خرداد) که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد،به تشریح آخرین وضعیت آتش‌سوزی‌ها، تخلفات زیست‌محیطی، وضعیت نیروی انسانی و مشارکت مردمی در حوزه حفاظت از محیط زیست پرداخت.

شیخ‌ویسی اشاره‌ای به آمار آتش‌سوزی‌ها در استان داشت و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، در مجموع ۳۱ مورد آتش‌سوزی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان رخ داد که مجموع مساحت آن‌ها ۳ هزار و ۹۸ هکتار بوده است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۴، ۵۶ مورد آتش‌سوزی به وقوع پیوست که در مجموع ۱۳۰۴ هکتار از عرصه‌ها را درگیر کرد.

وی افزود: بر اساس این آمار، از نظر تعداد آتش‌سوزی‌ها با افزایش ۸۱ درصدی روبه‌رو بوده‌ایم، اما از نظر مساحت، میزان حریق‌ها ۵۸ درصد کاهش مشاهده شده است که آمار مثبت و امیدوارکننده‌ای در زمینه مهار آتش‌سوزی‌ها به شمار می‌رود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به وضعیت تخلفات زیست‌محیطی تصریح کرد: طی دو سال گذشته در مجموع ۲۲۴ پرونده تخلف زیست‌محیطی در استان ثبت شده و در این زمینه ۳۴۴ نفر از  متخلفین دستگیر شده‌اند.

شیخ‌ویسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استان کرمانشاه همچنان با استانداردهای جهانی در حوزه حفاظت فاصله دارد، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی، به ازای هر هزار هکتار باید یک نیروی حفاظتی در اختیار باشد، اما در حال حاضر حتی یک‌سوم ظرفیت مورد نیاز نیروی انسانی نیز در اختیار یگان حفاظت محیط زیست استان نیست.

وی این کمبود را یکی از مشکلات جدی حوزه حفاظت دانست و افزود: کمبود نیرو موجب شده کار حفاظت با دشواری بیشتری انجام شود؛ آن هم در شرایطی که محیط‌بانان و نیروهای حفاظتی با سختی‌های فراوانی از جمله سرما، گرما و شرایط دشوار محیط کار مواجه‌اند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: از نظر نسبت مساحت مناطق تحت مدیریت به کل مساحت استان، وضعیت کرمانشاه به محدوده استانداردهای جهانی نزدیک است و مناطق تحت مدیریت استان از این منظر در شرایط نسبتاً خوبی قرار دارند.

وی در ادامه اشاره‌ای به وضعیت حیات وحش استان داشت و گفت: در سال‌های اخیر، رشد جمعیت حیات وحش در برخی مناطق استان مناسب بوده و در بعضی از زیستگاه‌ها شاهد روندی مثبت هستیم. 

شیخ‌ویسی با تأکید بر اهمیت جلب مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست افزود: در برخی مناطق، میزان مشارکت مردمی بسیار مطلوب است، اما در برخی نقاط دیگر این مشارکت بسیار پایین و حتی نزدیک به صفر است و در مقابل، سطح تعارض‌ها بالا است.

 به گفته او، اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای رفع این مشکل، برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و جلب مشارکت مردمی را در دستور کار قرار داده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در پایان تأکید کرد: بخشی از مشکلات موجود در حوزه حفاظت، با آموزش، فرهنگ‌سازی و تقویت مشارکت‌های مردمی قابل کاهش است و همکاران حوزه آموزش این موضوع را با جدیت دنبال می‌کنند.

 خبرنگار:طیبه دولت‌آبادی

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۶۶۹۹۶ //
ارسال نظر