کدخبر: ۵۹۲۵۱۰ //

چین صادرات سوخت را متوقف کرد؛ ذخایر داخلی کاهش یافته است

چین صادرات سوخت پالایش‌شده را متوقف کرده است و این موضوع در حالی اتفاق می‌افتد که ذخایر داخلی این کشور به شدت کاهش یافته است. این تصمیم می‌تواند فشار بیشتری بر عرضه جهانی سوخت وارد کند.

چین صادرات سوخت را متوقف کرد؛ ذخایر داخلی کاهش یافته است

به گزارش فرتاک نیوز؛ به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، نشریه کرادل در گزارشی اعلام کرد که چین در ماه اکتبر صادرات سوخت پالایش‌شده را متوقف کرده است تا ذخایر داخلی خود را احیا کند. این اقدام به احتمال زیاد فشار بر عرضه جهانی سوخت را افزایش خواهد داد.

هم‌زمان با تعطیلات سالانه یک‌هفته‌ای چین، منابع آگاه به رویترز اعلام کردند که مقامات این کشور هنوز به پالایشگاه‌های بزرگ اجازه نداده‌اند سوخت را به مقصدی غیر از هنگ‌کنگ و ماکائو صادر کنند.

به گفته این منابع، بازگشت صادرات به میزان ذخایر سوخت چین و سطح تولید پالایشگاه‌ها بستگی دارد. میشال میدن، رئیس پژوهش انرژی چین در مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد، به رویترز گفت که این اقدام نشان‌دهنده تمرکز دولت چین بر تأمین امنیت عرضه داخلی است و بازارهای بین‌المللی در اولویت بعدی قرار دارند.

پکن از ماه مارس و به دنبال جنگ آمریکا علیه ایران، محدودیت‌های صادرات سوخت را آغاز کرده است. این محدودیت‌ها در ژوئیه کاهش یافت و چین صدور گازوئیل، بنزین و سوخت جت را به نظام صدور مجوز ماهانه تغییر داد.

طبق گزارش رویترز، پکن ازسرگیری صادرات سوخت را به بازگشت ذخایر به سطح پیش از جنگ مشروط کرده است؛ سطحی که ذخایر تجاری هنوز به آن نرسیده‌اند.

زامیر یوسف از شرکت کپلر برآورد کرده است که ذخایر تجاری گازوئیل و نفت‌گاز چین حدود 20 میلیون بشکه و ذخایر بنزین نزدیک به 9 میلیون بشکه پایین‌تر از سطح پیش از جنگ قرار دارند.

این توقف صادرات در شرایطی رخ می‌دهد که واشنگتن به دنبال جبران کمبود سوخت خود، فشار بیشتری بر متحدان اروپایی وارد می‌کند. روز پنجشنبه گزارش شد که آمریکا تهدید کرده است صادرات گازوئیل به آلمان و فرانسه را متوقف می‌کند، مگر اینکه این دو کشور از ذخایر اضطراری خود استفاده کنند.

یک منبع اروپایی نیز اظهار داشته که واشنگتن از اتحادیه اروپا خواسته است طی شش ماه 120 میلیون بشکه گازوئیل از ذخایر خود آزاد کند.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، به خبرنگاران گفت: «بخش قابل توجهی از صادرات گازوئیل از خاورمیانه را از دست داده‌ایم و همچنین صادرات گازوئیل چین را نیز از دست داده‌ایم.»

کاخ سفید در تلاش است تا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای هزینه سوخت را کاهش دهد. از زمان آغاز جنگ آمریکا علیه ایران، قیمت بنزین در آمریکا حدود 50 درصد و قیمت گازوئیل 70 درصد افزایش یافته است.

وزارت انرژی آمریکا همچنین 40 میلیون بشکه دیگر از ذخایر راهبردی نفت این کشور را در اختیار شرکت‌های انرژی قرار می‌دهد. این ذخایر پیش از این به پایین‌ترین سطح از سال 1982 رسیده بود و در صورت برداشت کامل این مقدار، سطح آن از حداقل قانونی نیز پایین‌تر خواهد رفت.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۹۲۵۱۰ //
ارسال نظر