//
کدخبر: ۵۲۰۴۱۸ //

نصب نخستین پلاک هوشمند روستایی غرب کشور در کرمانشاه

مدیرکل تعاونی بخشداری مرکزی کرمانشاه گفت: در راستای تحقق دولت الکترونیک و اجرای پروژه ملی «تولید نشانی استاندارد مکان‌محور» (GNAF)، عملیات نصب نخستین پلاک‌ هوشمند روستایی غرب کشور از ۹ تیرماه در استان کرمانشاه آغاز شده‌ و قرار است بیش از ۴۰۰ هزار کدپستی در حوزه روستایی استان پوشش داده شود.

نصب نخستین پلاک هوشمند روستایی غرب کشور در کرمانشاه
به گزارش فرتاک نیوز،

کاوه غلامی روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی  با اشاره به آغاز اجرای پروژه پلاک‌کوبی هوشمند در مناطق روستایی استان، افزود: پروژه «پلاک‌ هوشمند پستی» که ذیل طرح ملی GNAF (پایگاه تولید نشانی استاندارد مکان‌محور) تعریف شده است، از ۹ تیرماه ۱۴۰۴ در بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه به‌صورت رسمی کلید خورد.

وی با بیان اینکه در دهه فجر سال ۱۴۰۳ از نخستین پلاک هوشمند پستی در شهرستان گیلانغرب رونمایی شد، توضیح داد که از روز گذشته نیز عملیات اجرایی نصب پلاک‌ در کرمانشاه آغاز شد که در واقع نخستین پلاک هوشمند روستایی در غرب کشور به شمار می‌رود.

غلامی با اشاره به اهمیت این پروژه، آن را یکی از پروژه‌های ملی و مورد تاکید رییس‌جمهور و استاندار کرمانشاه عنوان کرد و گفت: این طرح زیرساختی، در راستای تحقق دولت هوشمند، استانداردسازی آدرس‌های پستی و ارتقاء خدمات مکان‌محور اجرا می‌شود؛ تاکید ویژه‌ای نیز از سوی وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بر اجرای صحیح و سریع آن وجود دارد.

مدیرکل تعاونی بخشداری مرکزی کرمانشاه افزود: تعاونی دهیاری‌های بخش مرکزی کرمانشاه به‌عنوان نخستین تعاونی کشور اجرای این پروژه را با استفاده از ظرفیت‌های بومی و نیروهای جوان کرمانشاهی آغاز کرده‌ است و اکنون در پنج بخش به ترتیب مرکزی گیلانغرب، گواور، دینور، جوانرود مرکزی و کوزران، عملیات در حال اجراست.

نخستین پلاک هوشمند روستایی غرب کشور در کرمانشاه نصب شد

بیش از ۴۰۰ هزار کدپستی در حوزه روستایی

غلامی با اشاره به وسعت این طرح گفت: طبق برآوردهای اولیه، بیش از ۴۰۰ هزار کدپستی در حوزه روستایی استان کرمانشاه باید تولید و استانداردسازی شود؛ این امر شامل تمام اماکن روستایی از جمله واحدهای مسکونی، تجاری، مدارس، مساجد، مراکز درمانی و سایر بناها است.

وی با بیان اینکه این پروژه دارای 6 مرحله اجرایی است، افزود: این مراحل شامل، نام‌گذاری معابر و به‌روزرسانی نقشه‌ها، شماره‌گذاری پلاک‌ها، آمارگیری و به‌روزرسانی اطلاعات مکانی، تبدیل فرمت نقشه‌ها و تشکیل پایگاه داده مکانی، تولید QR Code برای هر پلاک، نصب نهایی پلاک‌های هوشمند پستی است که همه این فرآیندها باید برای هر ۴۰۰ هزار پلاک به‌صورت مستقل انجام شود.

نخستین پلاک هوشمند روستایی غرب کشور در کرمانشاه نصب شد

مزایای گسترده پروژه پلاک هوشمند

مدیرکل تعاونی بخشداری مرکزی کرمانشاه، مزایای اجرای این طرح را گسترده و بنیادین دانست و گفت: پلاک‌های هوشمند پستی حاوی QR کد هستند که پس از اسکن، کاربر را به درگاه خدمات الکترونیک متصل می‌کند؛ این درگاه‌ها شامل، اطلاعات توصیفی مکان، کدپستی، مشخصات مالک، شماره اشتراک انشعابات (آب، برق، گاز و غیره)، پرداخت عوارض، خدمات امدادی و اورژانسی و حتی مسیر دسترسی برای تاکسی‌های اینترنتی است.

وی افزود: به‌عنوان مثال در صورت وقوع حادثه‌ای در محل، رهگذران می‌توانند با اسکن «QRکد» پلاک، بلافاصله به سامانه آتش‌نشانی یا اورژانس متصل شوند و موقعیت مکانی دقیق حادثه را ثبت و اعلام کنند آنهم بدون نیاز به دانستن آدرس یا مشخصات مالک.

غلامی با بیان اینکه از دیگر مزایای مهم این پروژه، حذف نیاز به تعویض فیزیکی پلاک در تغییرات ملکی است، ادامه داد: پیش از این با ایجاد واحدهای جدید یا بازسازی بناها نیاز به اخذ کدپستی جدید و نصب پلاک جدید بود، اما با اجرای QR هر ملک می‌تواند به‌صورت الکترونیکی به‌روزرسانی شود.

نخستین پلاک هوشمند روستایی غرب کشور در کرمانشاه نصب شد

گامی کلیدی در مسیر سرشماری دقیق سال آینده

مدیرکل تعاونی بخشداری مرکزی کرمانشاه با اشاره به کاربرد مهم این پروژه در سرشماری عمومی کشور در سال آینده گفت: اجرای پروژه GNAF به عنوان زیرساخت اساسی سرشماری آینده مطرح است زیرا با در اختیار داشتن داده‌های بهنگام، موقعیت‌یابی دقیق، اطلاعات مکانی استاندارد و ارتباط میان پایگاه‌های داده، می‌توان با کمترین خطا و هزینه سرشماری را انجام داد.

غلامی افزود: تا به امروز، جلسات منظم هفتگی با معاونت منابع انسانی استانداری، اداره کل پست، مدیرکل روستایی و سایر دستگاه‌ها برگزار شده و همکاری خوبی نیز از سوی فرمانداری‌ها، بخشداران و دهیاری‌ها شکل گرفته است.

وی ابراز امیدواری کرد: با حفظ همین روند و پایش مداوم پیشرفت پروژه در بخش‌های مختلف استان، این طرح ملی باید تا پایان سال ۱۴۰۴ به سرانجام برسد و کرمانشاه در ردیف استان‌های پیشرو در هوشمندسازی خدمات روستایی قرار گیرد.

بر اساس آخرین نتایج سرشماری نفوس و مسکن(سال ۱۳۹۵) جمعیت روستایی استان کرمانشاه ۴۷۸ هزار و ۴۴۴ نفر اعلام شده است و در این استان مرزی ۱۴ شهرستان، ۳۴ بخش و ۸۷ دهستان وجود دارد.

در استان کرمانشاه ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارای سکنه وجود دارد که یک هزار و ۷۰۹ روستا آن بالای ۲۰خانوار و ۵۳۳ روستا نیز خالی از سکنه است.

هم اکنون یک هزار و ۷۹۰ دهیاری در استان کرمانشاه فعال است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۰۴۱۸ //
ارسال نظر