//
کدخبر: ۴۴۳۳۲۰ //

۱۳ رجب را چرا روز پدر نامیدند؟

روز پدر روز ولادت حضرت ولادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام در روز سیزده رجب می باشد که به دلیل قمری بودن این روز، روز پدر هم تاریخ هجری شمسی ثابتی در ایران ندارد و در تقویم ما، هر سال این روز در حال گردش می باشد .

۱۳ رجب را چرا روز پدر نامیدند؟
به گزارش فرتاک نیوز،

در ایران اسلامی ما، روز ولادت امام اول شیعیان یعنی مولا امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام را روز پدر می گویند زیرا حضرت علی علیه السلام خصوصیات والایی داشتند که می تواند برای همگان الگوی مناسبی باشد. به دلیل بزرگداشت این روز و از بین نرفتن خصوصیات بالای این بزرگوار در بین شیعیان، زادروز ایشان را روز پدر و روز مرد نامیدند تا فداکاری ها و زحمات ایشان را به یاد همگان بیاورند و همچنین رفتار و اخلاق نیک مولا را الگویی برای زندگی بدانند.

مولا امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام در روز سیزده رجب ۳۰ عام الفیل، در مکه، (خانه خدا) به دنیا آمد. نام مادر بزرگوارشان فاطمه بنت اسد و پدرشان هم ابوطالب بود. وقتی که ایشان به دنیا آمدند پیامبر اکرم ۳۰ سال داشتند و وقتی حضرت علی علیه السلام ده ساله بودند پیامبر در چهل سالگی به پیامبری مبعوث شدند. پس امیرالمومنین ده سال قبل از به پیامبری رسیدن حضرت محمد صلی الله به دنیا آمدند و در تمام تاریخ اسلام در کنار ایشان بودند و بعد از فوت پیامبر هم سی سال زندگی کردند.

۱۳ رجب ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر ۱۴۰۲ چه روزی هست؟

روز پدر روز ولادت حضرت ولادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام در روز سیزده رجب می باشد که به دلیل قمری بودن این روز، روز پدر هم تاریخ هجری شمسی ثابتی در ایران ندارد و در تقویم ما، هر سال این روز در حال گردش می باشد به همین دلیل هر سال تاریخ روز پدر با یکدیگر متفاوت است.

روز پدر در تاریخ شمسی مصادف است با پنجشنبه پنجم بهمن سال ۱۴۰۲

روز پدر در تاریخ قمری مصادف است با پنجشنبه ۱۳ رجب سال ۱۴۴۵

روز پدر در تاریخ میلادی مصادف است با پنجشنبه ۲۵ ژانویه ۲۰۲۴

تاریخ دقیق روز پدر در سال ۱۴۰۲

قبل از انقلاب اسلامی و در زمان پهلوی، روز تولد رضا شاه، روز پدر نامیده شده بود که مصادف بود با ۲۴ اسفند هرسال، ولی بعد از انقلاب روز ولادت مولا امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام را روز پدر نامیدند. روز پدر مانند روزی می باشد که از خود گذشتگی، عشق، مهربانی و ایثار در این روز وجود داشته و هر سال خانواده ها با اشتیاق فراوان روز پدر را گرامی داشته و با گرفتن هدیه از پدران خود تشکر می کنند.

تاریخ روز مرد و روز پدر در کشورهای دیگر

در هر کشوری روز پدر زمان و تاریخ متفاوتی دارد و به دلیلی هم آن را روز پدر نامیده اند که برای آن کشور اهمیت زیادی دارد. روز پدر در کشورهایی مانند انگلستان، آلمان، آمریکا و… برگزار می‌شود که نام های متفاوتی دارد.

چرا روز پدر در ایران تغییر می کند؟

همانطور که در ابتدا برای تان گفتیم روز سیزده رجب یعنی ولادت با سعادت حضرت علی علیه السلام، در ایران روز پدر نامیده می شود و به دلیل اینکه تاریخ تولد ایشان به قمری محسوب می شود، در ایران تاریخ شمسی ثابت نبوده و در تقویم ما هم در حال گردش می باشد و این به دلیل تعداد روزهای ماه قمری است. ماه های قمری ۳۵۴ روز بوده ولی ماه های شمسی ۳۶۵ روز هستند که در سال های کبیسه هم به ۳۶۶ روز تغییر می کنند. به همین دلیل است که ماه های شمسی، میلادی و قمری با هم فرق می کنند و در هر سال ۱۱ روز و گاهی هم بیشتر تغییر می کند و این باعث می شود که روز پدر یعنی ۱۳ رجب در تقویم شمسی و میلادی روزهای متفاوتی را نشان بدهد.

چرا ۱۳ رجب را روز پدر نامیدند؟

سیزدهم ماه رجب برای ما شیعیان روز بزرگداشت مقام پدر بوده و این بهترین عیدی برای پدران بزرگوار است که روز ولادت حضرت علی علیه السلام را به عنوان روز پدر نامیدند. هر سال ۱۳ ماه رجب المرجب برای عاشقان اهل بیت و شیعیان با روزهای دیگر فرق می کند زیرا این روز به نام مولای متقیان یعنی امیرالمومنین علی علیه السلام مزین کردند که ایشان پدر همه شیعیان و امت می باشند.

حضرت علی علیه السلام در جمعه سیزدهم رجب سی سال بعد از عام الفیل در مکه و در خانه خدا، کعبه به دنیا آمدند. در حالی که قبل از ایشان هیچ کس در خانه خدا متولد نشده بود. تاریخ نویسان معتقدند که حضرت علی علیه السلام اولین کسی بود که به پیامبر ایمان آورد و مسلمان شد و همچنین حضرت خدیجه سلام الله علیها هم اولین زنی بودند که به اسلام گرویدند. اهل سنت و شیعیان در این امر اتفاق نظر دارند.

بنابر روایت تاریخ‌نویسان پیامبر اکرم صلوات الله علیه بعثت خود را ابتدا به حضرت خدیجه اعلام کردند و حضرت خدیجه هم آن را تأیید و تصدیق کردند و سپس حضرت علی بن ابیطالب که در خانه پیامبر زندگی می کردند و بین ۱۰ تا ۱۵ سال داشتند، اولین کسی بودند که به حضرت محمد صلوات الله علیه ایمان آورده و مسلمان شدند.

ما شیعیان هر سال روز میلاد حضرت علی علیه السلام یعنی ۱۳ رجب را به دلیل زادروز امیر مومنان اولین امام شیعه، به عنوان روز پدر جشن می گیریم و از پدرانمان که با همت خود معاش زندگی را تأمین کرده و راه و رسم زندگی را به فرزندان نشان می دهند از پدران خود تشکر کرده و این روز را جشن می گیریم.

شاید سوال کنید که چرا این روز به عنوان روز پدر انتخاب شده است؟ باید این نکته را یادآوری کنیم که این نامگذاری بی دلیل نیست و سند روایی هم دارد. حضرت محمد صلی الله علیه و آله، در روایتی خود و حضرت علی علیه السلام را پدران امت اسلام نامیدند.

پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند:

«من و علی پدران این امت هستیم»

به همین دلیل روز میلاد با سعادت امیرالمومنین را روز پدر نامیدند. روز پدر برای بزرگداشت مقام پدران و همچنین بیشتر شدن پیوندهای عاطفی بین فرزندان و پدران است.

ولادت حضرت علی علیه السلام

حضرت علی علیه السلام در ۱۳ رجب عام الفیل به دنیا آمدند. ولادت این امام بزرگوار در خانه خدا یعنی کعبه، اتفاق افتاد که این جریان خاص بوده و در تاریخ سابقه ندارد و بعد از آن هم هیچ فرزندی در کعبه به دنیا نیامد.

پدر و مادر مولا امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام

پدر حضرت علی، ابوطالب ابن عبدالمطلب نام داشت که با عبدالله بن عبدالمطلب یعنی پدر حضرت محمد صلوات الله علیه، برادر بودند. مادر ایشان هم فاطمه بنت اسد نام داشت.

بعد از فوت عبدالمطلب، حضرت محمد صلوات الله علیه السلام سرپرستی حضرت علی علیه السلام را بر عهده گرفتند. بعد از اینکه حضرت محمد به پیامبری مبعوث شدند حضرت علی و همچنین برادران و خواهران شان اولین کسانی بودند که به ایشان گرویدند.

فاطمه بنت اسد، مادر حضرت علی (ع) هم از بانوان بودند که در همان ابتدا به پیامبر ایمان آورد و مسلمان شدند و در هنگام هجرت پیامبر با ایشان به مدینه هجرت کرده و در همان شهر درگذشت و پیامبر صلوات الله علیه هم پیراهن خود را کفن ایشان کرد.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۴۳۳۲۰ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان