//
کدخبر: ۳۵۷۸۶ //

پای تاجر ایرانی به پرونده جنجالی‌ دولت ترامپ باز شد!

آخرین اطلاعات منتشر شده از پرونده ارتباطات پنهانی دولت ترامپ با روسیه که جنجال زیادی در آمریکا ایجاد کرده، نشان می‌دهد که پای یک تاجر ایرانی نیز به این پرونده باز شده است.

پای تاجر ایرانی به پرونده جنجالی‌ دولت ترامپ باز شد!
به گزارش فرتاک نیوز،

 از رویترز، به گفته فردی که اف‌بی‌آی اخیرا از وی در مورد پرونده مایکل فلین، مشاور امنیت ملی برکنار شده ترامپ بازجویی کرده، ماموران تحقیق فدرال بخشی از تمرکز خود را معطوف به نقش بیژن کیان، شریک تجاری سابق ایرانی فلین در ارتباط‌های خارجی کرده‌اند.

مایکل فلین، مشاور امنیت ملی ترامپ، چهار ماه پیش و به دلیل ارتباطات غیرمجاز با سفیر روسیه در آمریکا از کار برکنار شد.

دو منبع آگاه دیگر که از تحقیقات در مورد فعالیت‌های تجاری فلین اطلاع دارند گفته‌اند ماموران تحقیق همچنین به دنبال این موضوع هستند که آیا پرداخت‌های موکلان خارجی به فلین و موسسه وی، یعنی گروه فلین اینتل که اکنون دیگر فعالیتی ندارد، قانونی بوده است یا نه. این پرداخت‌ها شامل مبالغ پرداخت شده توسط 3 شرکت روس و یک شرکت مستقر در هلند به نام اینوو است که توسط اکیم الپتکین، تاجر ترک اداره می‌شود.

علاقمندی اف‌بی‌آی به بررسی نقش کیان پیش از این گزارش نشده بود. دو منبع آگاه گفتند، کیان نقشی محوری در تضمین انعقاد و نظارت بر قرارداد موسسه فلین با شرکت اینوو داشته است.

مشخص نیست که آیا کیان یکی از اهداف تحقیقات کیفری است یا ماموران تحقیق در تلاش‌اند تا درکی کامل‌تر از نحوه فعالیت و اداره موسسه فلین به دست بیاورند.

یکی از افرادی که اف‌بی‌آی اخیرا در ارتباط با پرونده فلین با او مصاحبه کرده گفت، مامورانی از بخش کیفری اف بی آی سوالات زیادی درباره کیان و کار وی در پروژه‌ای که موسسه فلین با الپتکین داشته از وی پرسیده‌اند.

نه کیان و نه رابرت تروت، وکیلی که وی اخیرا استخدام کرده، به درخواست‌های مکرر برای اظهارنظر در این باره پاسخی نداده‌اند. اف بی آی هم از هرگونه اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.

رابرت کلنر، وکیل فلین نیز به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ نداده است. آلپتکین هم از اظهارنظر در باره این داستان خودداری کرده، اما وی ماه گذشته به رویترز گفته بود که از کار انجام شده با گروه فلین اینتل راضی است و هرگونه ارتکاب عمل خلاف قانونی را تکذیب می‌کند.

رویترز در اوایل ماه جاری میلادی گزارش داده بود که اف بی آی سرگرم تحقیق در این باره است که آیا موسسه مشاوره فلین پس از دریافت 530 هزار دلار از شرکت اینوو، و بدون افشای مناسب این دریافت، به سود ترکیه اقدامات لابی‌گرانه انجام داده است یا نه.

تحقیقات فدرال به ریاست رابرت مولر در جریان است. مولر وظیفه دارد در مورد روابط بین روسیه و تیم انتخاباتی سال 2016 ترامپ و مسائل مرتبط با آن تحقیقاتی را انجام دهد. پس از آنکه مقامات آمریکایی گفتند مایکل فلین در مورد تعدادی از تماس‌های تلفنی چند ماه گذشته‌اش با سفیر روسیه پنهان کاری کرده، وی در ماه فوریه (بهمن 95) توسط دولت ترامپ برکنار شد.

به گفته یکی از افرادی که با موسسه فلین همکاری داشته، کیان در مکالمات خصوصی با مشتریان احتمالی با اشاره به ارتباطاتی که در دوران 5 ساله کار به عنوان رئیس بانک صادرات-واردات آمریکا به دست آورده، خود را به عنوان یکی از افراد کلیدی فلین معرفی می‌کرد.

آلپتکین در ماه می (اردیبهشت) به رویترز گفته بود، که شرکت وی، گروه فلین اینتل را برای تحقیق درباره فعالیت‌های فتح‌الله گولن که دولت ترکیه وی را عامل کودتای نافرجام سال گذشته می‌داند، در ایالات متحده استخدام کرده است. آلپتکین هم مانند رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه کودتای سال گذشته ترکیه را به طرفداران گولن نسبت می‌داد.

گولن هرگونه دست داشتن در کودتا را تکذیب کرده و ادعاهای دولت ترکیه مبنی بر اینکه وی ریاست یک سازمان تروریستی را برعهده دارد، رد کرده است.

به گفته دو فرد دخیل در این پروژه، کیان مسئول نظارت بر عناصر کلیدی این پروژه از جمله جمع‌آوری مستندات در مورد گولن بوده که هنوز به پایان نرسیده است.

بر اساس اظهاریه موسسه فلین که در ماه مارس (اسفند) تنظیم شده، شرکت اینوو مجموعا 530 هزار دلار به فلین اینتل گروپ پرداخت کرده است. فلین اینتل گروپ نیز 80 هزار دلار بابت «هزینه‌های مشاوره» به شرکت اینوو پرداخت کرده است. در این اظهاریه جزئیات بیشتری از چرایی پرداخت های دو جانبه این دو شرکت به یکدیگر اعلام نشده است.

به گفته یک منبع آگاه دیگر، در روز 19 سپتامبر (29 شهریور 95)، کیان و فلین در نیویورک با وزیر امور خارجه ترکیه و وزیر انرژی این کشور که داماد اردوغان است دیدار کرده‌اند.

بیژن کیان در اواخر ماه اکتبر (آبان 95) کارکنان کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان امریکا را به مقر موسسه فلین اینتل گروپ در ویرجینیا دعوت کرده است. به گفته یکی از حاضران، نشست مذکور به منظور نشان دادن فن‌آوری جدید امنیت تلفن‌های همراه ترتیب داده شده بود، اما کیان از این فرصت استفاده کرده تا موافقت این کمیته برای برگزاری یک جلسه استماع در کنگره در مورد فتح‌الله گولن را کسب کند.

منابع مطلع گفتند، زمانی که مقامات وزارت دادگستری آمریکا چند ماه بعد مطلع شدند که کیان و دیگر مقامات موسسه فلین اینتل گروپ با مقامات ترک دیدار داشته‌اند، اصرار کرده‌اند که جزئیات بیشتری از این دیدار افشا شود.

فلین اینتل گروپ در ماه مارس (اسفند) جزئیات بیشتری در مورد این دیدار در اختیار وزارت دادگستری آمریکا گذاشته است. وزارت دادگستری آمریکا با استناد به نظام قانونی این کشور اعلام کرده که کاری که فلین و کیان برای شرکت اینوو انجام داده‌اند، «می توان اصولا منفعت رساندن به جمهوری ترکیه تعبیر کرد.»

 

 

 

منبع: روز پلاس
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۵۷۸۶ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان