//
کدخبر: ۵۲۳۹۶۱ //

شوک بزرگ در بازار مواد غذایی / گوشت ارزان، روغن و شکر قفل شد!

کاهش قیمت تخم‌مرغ و گوشت در نخستین هفته مرداد ۱۴۰۴، همزمان با سهمیه‌بندی روغن و شکر؛ افزایش دما و تغییرات در بازار محصولات غذایی، تحولات جدیدی را رقم زده است.

شوک بزرگ در بازار مواد غذایی / گوشت ارزان، روغن و شکر قفل شد!
به گزارش فرتاک نیوز،

هفته نخست مرداد ماه ۱۴۰۴، بازار کالاهای اساسی با بررسی جالب توجهی همراه بوده است.

تحولات در بازار روغن

در این هفته، بازار روغن با فراز و نشیب‌هایی مواجه شد. دبیر انجمن صنفی روغن نباتی ایران در گزارشی از تولید و توزیع دو میلیون تن انواع روغن خوراکی در سال گذشته خبر داد و کمبود مقطعی در زمستان گذشته را به تأخیر در ثبت سفارش‌ها منتسب کرد. به گفته او، عدم اصلاح ثبت سفارش‌ها در برابر افزایش قیمت‌های جهانی، موجب اخلال در این بخش شده است.

وی همچنین اعلام کرد که در سه ماهه نخست سال، ۵۳۰ هزار تن روغن خام وارد کشور شده که با رشد ۵۳ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است. تصمیماتی نیز درباره تغییر ارز تخصیصی به واردات روغن و دانه‌های روغنی گرفته شده است؛ این تغییرات می‌توانند بر قیمت‌ها در هفته‌های آتی تأثیر بگذارند.

برنج؛ تغییرات در سیاست‌های ارزی

در بازار برنج، تغییر سیاست‌های ارزی از ۴۰ (ارز ترجیحی) به ۶۰ (ارز مبادله‌ای) انجام شد. در همین راستا، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران از تداوم ارز ترجیحی انتقاد کرده و تأکید داشته که شرایط کنونی زمان مناسبی برای اصلاح سیاست‌های ارزی است. در حالی که امسال ممنوعیت واردات برنج برداشته شده، قیمت برنج ایرانی همچنان روند افزایشی دارد و به ۳۵۰ هزار تومان نیز رسیده است.

پایین آمدن قیمت گوشت قرمز

افزایش عرضه گوشت قرمز و مرغ در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تأثیر مهمی بر قیمت گذاشته است. با این حال، مشکلاتی چون کمبود نهاده‌های دامی و افزایش هزینه‌ها موجب نگرانی‌هایی در این بخش شده است.

کاهش محسوس قیمت تخم مرغ

گرمای هوا و تغییرات عرضه در بازار تخم‌مرغ، قیمت این محصول را کاهش داده است. هر شانه ۳۰ عددی به قیمت ۱۴۹ هزار تومان رسیده که کاهش قابل توجهی نسبت به اردیبهشت ماه (۱۸۰ هزار تومان) دارد.

کمبود عرضه قند و شکر

توزیع شکر بعد از دو ماه توقف آغاز شده اما شرایط خرید برای مصرف‌کنندگان محدود است؛ برخی فروشگاه‌ها فقط یک بسته یک کیلوگرمی به هر نفر عرضه می‌کنند.

افزایش قیمت لبنیات

قیمت اقلام لبنی مانند ماست، پنیر و شیر با تغییرات قابل توجهی مواجه شده که موجب نارضایتی مصرف‌کنندگان شده است. همچنین برخی محصولات با افزودن ویتامین‌ها به آنها، افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند.

گرانی حبوبات؛ کاهش تقاضا

حبوبات نیز با افزایش قیمت همراه شده و مردم به سمت محصولات ارزان‌تر مثل تخم‌مرغ، قارچ و گوشت مرغ حرکت کرده‌اند. بسته‌بندی محصولات نیز با کاهش وزن به ۵۰۰ و ۸۰۰ گرم تغییر یافته است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۳۹۶۱ //
ارسال نظر