//
کدخبر: ۵۲۰۹۳۵ //

دوش آب سرد، قاتل خاموش روزهای گرم؟

با افزایش دمای هوا، بسیاری از مردم برای خنک شدن به دوش آب سرد پناه می‌برند، اما یک متخصص هشدار داده که این کار ممکن است نه‌تنها بی‌تأثیر باشد، بلکه به بدن آسیب نیز برساند.

دوش آب سرد، قاتل خاموش روزهای گرم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

آدام تیلور، استاد کالبدشناسی در دانشگاه لنکستر، در گفت‌وگویی با نشریه «کانورسیشن» تأکید کرده است که دوش آب سرد باعث کاهش دمای مرکزی بدن نمی‌شود و ممکن است مکانیزم طبیعی خنک‌سازی بدن را مختل کند

به گفته او، دمای بهینه بدن انسان حدود ۳۷ درجه سانتی‌گراد است و در گرما، رگ‌های خونی گشاد می‌شوند تا خون بیشتری به سطح پوست برسد و گرما از بدن دفع شود. اما قرار گرفتن در معرض آب سرد باعث انقباض رگ‌ها در سطح پوست می‌شود که در نتیجه، جریان خون به این نواحی کاهش یافته و حرارت در اطراف اندام‌های داخلی باقی می‌ماند.

او هشدار داد که سرد کردن ناگهانی بدن، به‌ویژه با آب سردتر از ۱۵ درجه سانتی‌گراد، می‌تواند باعث واکنش شوک سرما شود که با افزایش ناگهانی فشار خون همراه است. این وضعیت برای افرادی که بیماری قلبی دارند خطرناک تلقی می‌شود.

هرچند وقوع این حالت در شرایط عادی دوش گرفتن خانگی نادر است، اما تیلور توصیه کرده که در روزهای گرم از دوش یا حمام یخی پرهیز شود.

از سوی دیگر، دوش آب گرم نیز انتخاب مناسبی نیست، چرا که باعث انتقال گرما به بدن می‌شود. تیلور می‌گوید مناسب‌ترین گزینه، آب ولرم با دمای ۲۶ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد است که می‌تواند بدون آسیب به مکانیزم طبیعی بدن، به خنک شدن کمک کند.

او همچنین افزود که آب سرد توانایی کمتری در حذف چربی، باکتری و آلودگی‌های پوست نسبت به آب ولرم دارد. بنابراین، شستن بدن با آب سرد می‌تواند منجر به ماندگاری بوی بدن و ایجاد جوش و آکنه شود.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۰۹۳۵ //
ارسال نظر