//
کدخبر: ۵۱۵۱۸۱ //

بلای عجیبی که سیگارهای الکترونیکی سر شما می آورد

بر اساس نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی کوچک، سیگارهای الکترونیکی نوع پاد (pod-style) اعتیادآورتر از آدامس نیکوتین هستند و ترک آن‌ها برای کاربران دشوارتر است.

بلای عجیبی که سیگارهای الکترونیکی سر شما می آورد
به گزارش فرتاک نیوز،

مطالعه نشان داد که در بین بزرگسالان جوانی که به طور منظم از سیگار الکترونیکی استفاده می‌کنند، سیگارهای الکترونیکی بیش از آدامس نیکوتین موجب تقویت اعتیاد به نیکوتین می‌شوند.

به طور خاص، این نوع سیگارهای الکترونیکی مؤثرتر از آدامس نیکوتین، تمایل به مصرف نیکوتین و علائم ترک را کاهش می‌دهند. شرکت‌کنندگان همچنین از استفاده از دستگاه سیگار الکترونیکی خود رضایت بیشتری نسبت به آدامس داشتند.

آندریا میلسترد، دانشجوی دکتری دانشگاه وست ویرجینیا و پژوهشگر ارشد این مطالعه، در بیانیه‌ای خبری گفت: «سیگارهای الکترونیکی امروزی پتانسیل بالایی برای ایجاد اعتیاد در جمعیت‌هایی دارند که پیش‌تر به نیکوتین وابسته نبوده‌اند، از جمله جوانان و بزرگسالان جوان.»

برای انجام مطالعه، از ۱۶ بزرگسال جوان که به طور منظم از سیگار الکترونیکی استفاده می‌کنند خواسته شد شبانه‌روز از مصرف هرگونه نیکوتین خودداری کنند. سپس هر فرد به ترتیب از دستگاه سیگار الکترونیکی خود یا آدامس نیکوتین استفاده کرد.

در چند جلسه مختلف، شرکت‌کنندگان درباره کاهش تمایل به مصرف نیکوتین و علائم ترک ناشی از استفاده از سیگار الکترونیکی، آدامس نیکوتین یا آدامس بدون نیکوتین (پلاسیبو) گزارش دادند.

محققان نوشتند: «نتایج نشان داد که سیگارهای الکترونیکی نوع پاد شرکت‌کنندگان از نظر ایجاد اثر تقویتی، نسبت به آدامس نیکوتین فعال و پلاسیبو، قوی‌تر عمل کرده‌اند.»

 

مطالعات پیشین نیز همین الگوی تسکین ناشی از سیگارهای سنتی را در مقایسه با آدامس نیکوتین نشان داده‌اند.

محققان خاطرنشان کردند که نمک‌های نیکوتین به کار رفته در سیگارهای الکترونیکی، شدت و تلخی مزه نیکوتین آزاد را کاهش داده‌اند و به همین دلیل تحمل مصرف آن آسان‌تر است.

آن‌ها نتیجه گرفتند: «افراد جوان‌تر و کسانی که سیگاری نیستند، ممکن است به دلیل طراحی خاص، طعم‌های خوشایند و امکان استفاده پنهانی، به این نوع سیگارهای الکترونیکی جذب شوند. بسیاری از این محصولات دارای محلولی حاوی نمک‌های نیکوتین هستند که طعم بهتری ایجاد می‌کنند.»

این مطالعه که در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۲۰ مه ۲۰۲۵) منتشر شده، در مجله علمی Nicotine and Tobacco Research به چاپ رسیده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۱۵۱۸۱ //
ارسال نظر