//
کدخبر: ۴۰۳۵۴۴ //
قوز قرنیه| درمان قوز قرنیه

درمان قوز قرنیه چگونه است؟

در این پست نشانه ها و روش درمان قوز قرنیه را تشریح کردیم.

درمان قوز قرنیه چگونه است؟
به گزارش فرتاک نیوز،

فرشاد عسگری زاده دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره ساپتومتری با عنوان این مطلب که بیست و پنجمین کنگره سراسری اپتومتری از نظر علمی در سطوح بالای آکادمیک همراه با مشارکت تمامی گروه‌های آموزشی اپتومتری کشور و همچنین همکاری علمی سایر مراکز علمی و دانشگاهی کشور خصوصاً همکاران چشم پزشک برگزار خواهد شد، اظهار کرد: از نقاط برجسته این کنگره، حضور طیف وسیعی از سخنرانان آکادمیک و صاحب نظر و همچنین دوری از مباحث تکراری است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی علمی و اجرایی کنگره بر نمایش دانش روز دنیای چشم و بینایی متمرکز شده است، به طوری که برای اولین بار، کنگره سراسری اپتومتری در ۴ روز و در سه سالن مستقل برگزار خواهد شد.

عسگری زاده با عنوان این مطلب که از مباحث اصلی کنگره قوز قرنیه یا کراتوکونوس است، گفت: قوز قرنیه یا کراتوکونوس یکی از مباحث مهم چشم و بینایی محسوب می‌شود که باعث کاهش دید بیمار می‌شود. از طرف دیگر، با توجه به تمایل جهانی به انجام اعمال جراحی لیزری برای تصحیح عیوب انکساری و همچنین پیشرفت روزافزون در تکنولوژی‌های تصویربرداری چشم، در حال حاضر قوز قرنیه یکی از مهم‌ترین چالش‌های چشم و بینایی محسوب می‌شود. در نظر داشته باشیم فردی که دارای قوز قرنیه است، جراحی لیزری عیوب انکساری جهت تصحیح نمره چشم در این افراد انجام نمی‌شود و این افراد مجاز به انجام عمل جراحی لیزری عیوب انکساری نیستند.

وی افزود: قوز قرنیه یک بیماری ژنتیکی، دو طرفه (هر دو چشم را درگیر می‌کند)، نامتقارن (ممکن است یک چشم کمتر و یک چشم بیشتر درگیر شود)، پیشرونده (در حال پیشرفت از دهه دوم زندگی تا دهه چهارم زندگی) است که همراه با آستیگماتیسم نامنظم، بیرون زدگی قرنیه چشم، نازکی قرنیه، پرشیب شدن قرنیه، ایجاد خطوط در قرنیه، ایجاد زخم در قرنیه و کاهش دید بیمار است.

دبیر علمی کنگره گفت: قوز قرنیه طیف وسیعی دارد و می‌تواند از قوز قرنیه کم تا قوز قرنیه شدید باشد. در مقادیر کم قوز قرنیه ممکن است بیمار و معاینه کننده به راحتی بیماری را تشخیص ندهند. در مواردی که شدت قوز قرنیه کم باشد، تصحیح دید بیمار با عینک ممکن است. در صورتی که شدت قوز قرنیه متوسط باشد، تصحیح دید بیمار با عینک مقدور نیست و بیمار باید از لنزهای تماسی سخت مخصوص قوز قرنیه استفاده نماید.

وی افزود: اگر شدت قوز قرنیه شدید باشد، دیگر عینک یا لنزهای تماسی سخت روتین و معمولی، پاسخگوی نیاز بینایی فرد نیست و باید از لنزهای اسکلرال مخصوص قوز قرنیه برای تصحیح دید استفاده شود.

وی گفت: در بعضی موارد به تشخیص معاینه کننده می‌توان از جراحی‌های قرنیه‌ای برای جایگذاری رینگ‌های داخل قرنیه‌ای برای تصحیح دید استفاده کرد که البته دید تا حدی بهتر خواهد شد لیکن مجدداً نیاز به استفاده از عینک یا لنز سخت خواهد بود.

عسگری زاده گفت: در مواردی که قوز قرنیه باعث نازکی شدید قرنیه همراه با زخم شدید قرنیه شود، باید از روش‌های مختلف پیوند قرنیه استفاده کرد که البته بعد از پیوند قرنیه، مجدداً نیاز به استفاده از عینک یا لنز سخت خواهد بود.

این اپتومتریست متذکر شد: همچنین چنانچه گفته شد، این بیماری پیشرونده است که در صورت مشاهده پیشرفت بیماری، باید با روش‌های مربوطه، مانع از پیشرفت بیماری شد و یا اینکه سرعت پیشرفت بیماری را کاهش داد.

وی افزود: با توجه به شیوع بسیار بالای قوز قرنیه در جامعه، دانش و مهارت آکادمیک و بالینی معاینه کننده در تشخیص و مدیریت بیماری بسیار حائز اهمیت است که در کنگره سراسری اپتومتری، این مهم مورد توجه خاص قرار گرفته است. پانل های مربوط به تشخیص قوز قرنیه، روش‌های مختلف تصویربرداری قرنیه جهت تشخیص قوز قرنیه، پانل های فیت لنزهای مخصوص قوز قرنیه شامل لنزهای سخت و لنزهای اسکلرال از مباحث مهم این کنگره هستند.

وی ابراز کرد:همچنین پانل های مربوط به آشنایی با درمان‌های جراحی مخصوص قوز قرنیه و اندیکاسیون و عوارض این جراحی‌ها با حضور اساتید به نام چشم پزشکی کشور برگزار خواهد شد.

دبیر علمی کنگره تاکید کرد: در کنگره پیش رو، علاوه بر سخنرانی اساتید صاحب نظر، کارگاه‌های تئوری و عملی (Workshop) در موضوعات مختلف کاربردی با حضور بیماران و تجهیزات پیشرفته پزشکی انجام خواهد شد. شکی نیست که این کارگاه‌های تئوری و عملی، کمک شایانی به عملکرد علمی و حرفه‌ای همکاران خواهند نمود.

وی در پایان افزود: رویکرد اصلی کنگره، همکاری‌های بین علوم مختلف، حضور سخنرانان معتبر صاحب نظر و برگزاری Workshop در زمینه‌های متنوع خواهد بود. همچنین نمایشگاه تجهیزات اپتومتری و چشم پزشکی در حاشیه برگزاری کنگره، برپا خواهد شد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۰۳۵۴۴ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان