//
کدخبر: ۳۰۳۳۰ //

تب کریمه‌کنگو به البرز رسید؟

مدیرکل دامپزشکی البرز گفت: هیچ موردی از ابتلای دام به تب کریمه و کنگو در استان گزارش نشده است.

تب کریمه‌کنگو به البرز رسید؟
به گزارش فرتاک نیوز،

مدیرکل دامپزشکی البرز گفت: هیچ موردی از ابتلای دام به تب کریمه و کنگو در استان گزارش نشده است.

علی اصغر شریفی در گفت وگو با خبرنگار، اظهارکرد: تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که به وسیله کنه منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: این بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان است و جزو موارد بومی ایران محسوب می‌شود.

وی با اشاره به علایم این بیماری در انسان افزود: تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی، خونریزی در مخاط، خط زیر بغل، محل‌های تزریق، خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده و رحم ازجمله علایم این بیماری هستند.

این مسئول با اشاره به علایم این بیماری در دام اضافه‌کرد: دام‌ها در زمان ابتلا به این بیماری بندرت علایم کلینیکی نشان می‌دهند و در اثر عفونت خونی، تب به مدت یک هفته در دام دوام می‌یابد و پس از آن دام به عنوان ناقل بیماری ویروس را از خود دفع می‌کند.

وی با اشاره به راه‌های انتقال این بیماری به انسان توضیح داد: این بیماری از طریق نیش حشرات،تماس مستقیم با لاشه گوشت آلوده ، تنفس در تماس با دامهای آلوده، گزش کنه، تماس با ترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا انتقال می‌یابد.

مدیرکل دامپزشکی البرز با اشاره به روش‌های پیشگیری از ابتلای دام ها به این بیماری اظهارکرد: بهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخمگذاری و تکثیرکنه‌ها، سمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنه‌ها، جمع آوری‌کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، پاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخم گذاری کنه، عدم خرید دام از کانون‌های بیماری و دامداری‌هایی‌که موازین بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت ۱۴ روز می‌تواند در جلوگیری از ابتلای دام‌ها به این بیماری موثر باشد.

شریفی با اشاره به راه‌های پیشگیری از ابتلای انسان به این بیماری افزود: جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، خود داری از له‌کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام، خودداری کشتار دام در محل‌های غیر مجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه، جگر و سایر آلایش دام و خودداری از رفت و آمد در محل‌های کشتار غیر مجاز در پیشگیری از ابتلای انسان به این بیماری موثر است.

این مسئول در پایان گفت: خوشبختانه تا کنون هیچ موردی از ابتلای انسان یا حیوان به این بیماری در استان مشاهده نشده است.

 

منبع: الو دکتر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۰۳۳۰ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان