//
کدخبر: ۹۱۴۵۴ //
سخنگوی پارلمان عراق در گفت‌‌وگو با پرس تی وی:

اهل تسنن عراق هم تن به نقشه‌های تجزیه‌طلبی بیگانگان نمی‌دهند/انتخابات عراق دروازه ورود به دوران صلح و ثبات است/

سخنگوی پارلمان عراق انتخابات آتی عراق را زمینه‌ساز وحدت همه گروه های قومی و مذهبی ملت عراق دانست و مبارزه یکپارچه عراقی ها با داعش را مصداقی عینی برای مخالفت با اندیشه های تجزیه طلبانه برخی کشورهای عربی منطقه نظیر عربستان و امارات توصیف کرد.

اهل تسنن عراق هم  تن به نقشه‌های تجزیه‌طلبی بیگانگان نمی‌دهند/انتخابات عراق دروازه ورود به دوران صلح و ثبات است/
به گزارش فرتاک نیوز،

سلیم الجبوری سخنگوی پارلمان عراق در گفت‌و‌گویی رو در رو با الطاف احمد، خبرنگار شبکه پرس تی وی، در خصوص اهمیت انتخابات پارلمانی عراق و چالش هایی مرتبط با آن عنوان کرد: انتخابات پارلمانی عراق از اهمیت بسزایی برخوردار است و می تواند زمینه ساز شروع عصری جدید برای احیای دوباره این کشور باشد.

وی با اشاره به ناآرامی های اخیر کشور سوریه و ورود نیروهای داعش به خاک عراق عنوان کرد: ما با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم کردیم که از میان آن ها می توان به مبارزه با تروریسم، جنگ علیه داعش، فرآیند مذاکرات و بازگشت آوارگان داخلی به مناطق آزاد شده اشاره کرد. اما اکنون زمان آن فرا رسیده تا دوران جدیدی را آغاز کنیم که این امر از طریق بازسازی دوباره کشور و برقراری صلح و ثبات میسر می شود.

سخنگوی پارلمان عراق افزود: چالش های متعددی پیش روی ما وجود دارند که مهمترین آن، ایجاد حس اعتماد و تقویت بین مردم و مسئولین است. باید تلاش کنیم تا به مردم این اطمینان را بدهیم که انتخابات پیش رو که به صورت الکترونیکی خواهد بود، بدون هرگونه تخطی از قوانین انتخاباتی برگزار خواهد شد و مردم نباید کوچک‌ترین تردیدی در جنبه های فنی و صحت برگزاری انتخابات داشته باشند.

الجبوری در خصوص جنبه های فنی انتخابات و نگرانی مردم عراق از برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی و احتمال هک شدن نتایح انتخابات اظهار کرد: چنین نگرانی هایی طبیعی است چرا که شمارش آرا برخلاف دوره های قبلی، به صورت الکترونیکی انجام می شود. این شیوه جدید از رای گیری سبب شده تا این باور نادرست در ذهن ها شکل بگیرد که ممکن است هکرها به سیستم های انتخاباتی نفوذ کنند و نتایج مطابق با خواست مردم نباشد. از این جهت، شمارش آرا به صورت دستی به عنوان راهکار جایگزین معرفی می شود که مکانیسم ها و روش های خاص خود را دارد. اعتقاد ما بر این است که کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق می بایست اقدامات گسترده ای را در این زمینه انجام دهد تا این نگرانی ها رفع و اعتماد مردم به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی جلب شود. در عین حال، می بایست ثابت شود که نتایج انتخابات، مطابق با خواست و اراده آنها خواهد بود.

سلیم الجبوری در خصوص چگونگی ایجاد این اعتماد و برطرف کردن نگرانی ها عنوان کرد: این امر از طریق نظارت و مانیتورینگ بواسطه گروه های سیاسی و یا در صورت نیاز گروه های سازمان ملل میسر خواهد شد. ما از هر گونه پیشنهاد از سوی مجامع بین المللی و سازمان ملل برای تقویت اعتماد میان مردم حمایت خواهیم کرد. من شخصا با نماینده دبیرکل سازمان ملل صحبت و در خصوص احتمال ورود بازرسان بین المللی به قضیه انتخابات گفت‌وگو کردم که با موافقت این سازمان برای مانیتورینگ انتخابات پیش رو همراه بود.

وی در رابطه با ورود چهره های جدید به این دور از انتخابات تصریح کرد: بسیاری از جناح های سیاسی در عراق به معرفی چهره های جدید برای شرکت در انتخابات روی آورده اند. اما حقیقت این است که طبیعی است که تقریبا نیمی از اعضای فعلی پارلمان مجددا انتخاب و راهی پارلمان می شوند. در این بین، برخی از نمایندگان نیز بنا به دلایل سیاسی و یا تصمیم هایی که از سوی حزب های سیاسی آنها اتخاذ می شود، فرصت حضور دوباره در انتخابات را نخواهند داشت. به اعتقاد من، جایگزینی تقریبا نیمی از نمایندگان با چهره های جدید می تواند بسیار حائز اهمیت باشد چرا که این افراد، نماینده افکار و گروه هایی خواهند شد که از دل آنها برخاستند. البته ورود چهره های جدید، ریسک های خاص به خود را نیز دارد چرا که ما اکنون در موقعیتی هستیم که می بایست با گروه های سیاسی مختلف وارد مذاکره شویم و این امر، افرادی را می طلبد که باسابقه بوده و به سیاست و مسائل پارلمانی آشنایی کامل داشته باشند.

او در ادامه به نظارت هایی که در خصوص اعلام صلاحیت نامزدهای صورت می گیرد اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون، صرف اعلام نامزدی یک فرد را نمی توان به منزله شرکت در انتخابات به عنوان یک نامزد قلمداد کرد. اما من از کمیته عدالت عراق و مراجع قضایی خواستم تا سخت‌گیری کمتری را در تایید صلاحیت افرادی را که برای انتخابات ثبت نام می کنند، به خرج دهند. با این حال، افرادی نیز وجود دارند که مرتکب جرم شده اند و می بایست این موارد در تعیین صلاحیت آن ها لحاظ شود؛ از این رو، نباید انتظار داشت که مجوز ورود هر فردی با هر سابقه ای برای شرکت در انتخابات صادر شود.

وی در خصوص نگرانی مردم از وعده های انتخاباتی نامزدها مبنی بر عدم توجه به گروه ها و فرقه های خاص و فراموشی آن پس از پیروز شدن بیان کرد: بسیاری از جناح های سیاسی، استراتژی خود را بر مبنای توجه به منافع همه مردم و نه منافع فرقه ای و قبیله ای پایه‌ریزی کردند. زمانی که شما به لیست نامزدهای مستقل نگاه می کنید، متوجه می شوید که نام اکثر آنها در گروه های مختلف سیاسی مشاهده می شود. این امر می تواند مایه خوشحالی باشد چرا که ما پس از انتخابات، دیگر به ریشه قومی و یا فرقه ای منتخبین نگاه نمی کنیم. از طرفی دیگر، اتحاد میان این چهره ها با یکدیگر آسان‌تر خواهد بود و در نتیجه، تشکیل بلوک اکثریت در پارلمان بسیار آسان‌تر خواهد بود.

الجبوری در خصوص نامزدی خود در انتخابات عنوان کرد: من در لیست ملی حضور دارم که هدف تمامی اعضای آن، احیای دوباره کشور است. ما همچنین به دنبال مبارزه با تروریسم وافراطی‌گرایی  و تمرکز بر پیشرفت کشور و مردم هستیم. ما تمامی تلاش خود را برای تمرکززدایی به کار خواهیم بست و استراتژی اقتصادی ما مبتنی بر حفظ ثبات، مبارزه با فساد، اهمیت دادن به بخش خصوص و اشتغالزایی برای جوانان خواهد بود. لیست ملی همچنین به دنبال برقراری روابط متعادل با کشورهای منطقه و همینطور کشورهای عربی است و از هرگونه ورود به درگیری هایی که در منطقه و کشورهای عربی در حال وقوع است، خودداری خواهیم کرد.

press2

سخنگوی پارلمان عراق در خصوص سفرهای خود به کشورهای همسایه و کردستان عراق که البته با مخالفت ها و انتقادهای زیادی نیز همراه بود، تصریح کرد: در ابتدا باید عنوان کنم که سفر من به کردستان عراق و ملاقات با مقامات کردی نشان دهنده این اعتقاد من است که کردها، بخشی از ملت عراق هستند و از حقوق خاص خود برخوردارند. ما همچنین، از هرگونه طرح و یا پیشنهاد برای تجزیه عراق به مناطق کوچک‌تر مخالفیم و حتی بر سر این موضوع، با احدی وارد مذاکره نخواهیم شد. سفرهای منطقه ای نیز به دلیل حل و فصل بحران ها و درگیری هایی بوده که در طی سال های اخیر گریبان‌گیر مردم عراق شد و علاوه بر مرگ بسیاری از مردم این کشور، منابع زیادی را نیز به نابودی کشاند. از این جهت، ما نیازمند برقراری روابط قوی با کشورهای منطقه هستیم و می بایست بر روی منافع مشترک متمرکز شویم. زمانی که ما با تروریست ها درگیر شدیم، این کشورها از ما حمایت کردند و اکنون در این مرحله نیز، انتظار داریم که بتوانند به ما در بازسازی عراق کمک کنند و با حضور در بازارهای عراق، اقتصاد و کسب وکارمان را رونق ببخشند. کشورهای منطقه منافع امنیتی مشترکی با ما دارند و غیرممکن است که یک کشور در منطقه، باثبات و در امنیت کامل باشد و کشورهای همسایه آن درگیر جنگ و ناآرامی ها باشند.

وی ادامه داد: عراق از این پس، نقش جدیدی را در منطقه بازی خواهد کرد و به عنوان یکی از کشورهای تصمیم‌گیرنده در منطقه، ایفای نقش خواهد کرد. عراق از چنین ظرفیتی برخوردار است اما اخیرا موانعی بر سر راه این کشور قرار گرفته اند که مانع از این کار شدند. به اعتقاد من، عراق می تواند در ریشه کن کردن درگیری های منطقه نقش تعیین کننده ای را ایفا کند. برای نمونه، ما با درخواست های متعددی موجه بودیم که از ما خواسته شد تا میان کشورهای منطقه، میانجیگری کرده و راه را برای برقراری ثبات و صلح هموار کنیم. اکنون عراق روابط نزدیکی با کشورهای عربی، ایران، ترکیه و دیگر کشورها دارد؛ بدین معنی که صلاحیت عراق در برعهده گرفتن این نقش استراتژیک نسبت به دیگر کشورها بیشتر است.

او به نقش عربستان در عراق اشاره و خاطرنشان کرد: عربستان یکی از کشورهای مهم همسایه عراق محسوب می شود که البته رابطه میان ما و آن‌ها در طی چند سال اخیر، رو به تیرگی گذارده است. اما به تازگی، اقدامات مثبت و موثری صورت پذیرفت؛ برای نمونه، شورای همکاری مشترک میان ما و عربستانی‌ها تشکیل شد.

سلیم الجبوری در ادامه افزود: ما همانگونه که به دنبال برقراری روابط مثبت با عربستان هستیم، همکاری های سازنده با دیگر کشورهای همسایه را نیز دنبال می کنیم. ما از عربستان می خواهیم که همکاری خود را تنها به سنی های عراق محدود نکند و با دیگر گروه ها نیز وارد همکاری شود چرا که برای ما مورد قبول نیست که یک گروه در عراق، با کشوری خاص وارد همکاری شود و گروهی دیگر، با کشوری دیگر ارتباط نزدیک داشته باشد.

الجبوری در خصوص حمایت های احتمالی عربستان و امارات در بازسازی استان های سنی نشین تخریب شده و عدم تمایل آن ها به بازسازی دیگر استان ها خاطرنشان کرد: به نظر من، طرح ها و افکاری از این دست دیگر جایی در میان مردم عراق ندارند. در طی سال های اخیر، صحبت هایی در خصوص تجزیه عراق مطرح شد و جالب اینجاست که سنی های عراق، بیشتر از سایر گروه ها با این اقدام مخالف بودند. مبارزه با داعش، درس بزرگی را به ما داد و آن، اتحاد و همدلی تمام کشور بود. همه ما به یاد داریم نبردی که منجر به آزادسازی نینوا و انبار شد، با فداکاری های تمامی مردم عراق از گوشه و کنار کشور به دست آمد. این مسئله یک پیام بزرگ و واضح را برای ما داشت که همان حفظ یکپارچگی و اتحاد بود. برخی از کشورها قصد دارند تا از شرایط موجود نهایت استفاده را ببرند که قطعا به اهداف خود نخواهند رسید.

وی در خصوص رای گیری از آوارگان داخلی که هم اکنون در اردوگاه ها به سر می برند عنوان کرد: ما از کمیته عالی مستقل انتخابات درخواست کردیم تا ایستگاه های رای گیری را در نزدیکی محل اسکان این افراد مستقر کنند. در واقع، تمامی مردم کشور عراق چه آنهایی که در داخل هستند و چه آنهایی که در خارج از عراق هستند، می توانند رای خود را ثبت کنند. اما مشکل اینجاست که ما نمی دانیم که آیا آوارگان داخلی، تمایلی به رای دادن دارند یا خیر؟ ممکن است آن ها به دلیل شرایط سختی که با آن دسته و پنجه نرم می کنند، تمایلی برای رای دادن نداشته باشند. اما من شدیدا بر این عقیده ام که تمامی این افراد می بایست در انتخابات شرکت کنند تا به نوبه خود، گامی را در جهت از بین بردن شرایطی که منجر به آوارگی آن ها شده است، بردارند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش تعیین کننده اهل تسنن عراق در انتخابات پیش رو عنوان کرد: از میان 55 درصد عراقی واجد شرایط برای رای دادن، 60 درصد از آنها سنی هستند که نشان دهنده نقش پررنگ آنان در انتخابات پارلمانی است. تاکنون گروه های مختلفی از سنی ها برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کرده اند و هنوز هیچ یک از این گروه ها، بیانیه ای را برای تحریم انتخابات صادر نکرده اند. چرا که اکنون برای همه روشن شده است که چنین اقداماتی راه به جایی نخواهد برد و تنها را برای پیشرفت و بازسازی عراق، مشارکت و همکاری با دیگر گروه ها است.

وی در رابطه با نخست وزیر بعدی عراق و ویژگی های مورد انتظار در وی عنوان کرد: مهمترین مسئله برای نخست وزیر بعدی می بایست، استقلال عراق باشد و در عین حال باید بتواند با دیگر کشورهای منطقه نیز وارد همکاری شده و رابطه نزدیک و دوستانه ای با آن ها داشته باشد. اگر ما بتوانیم چنین شخصی را پیدا کنیم، قطعا ارتباط بهتری با وی برقرار و از او حمایت خواهیم کرد.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۱۴۵۴ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان