//
کدخبر: ۵۳۵۶۵۲ //

تعویق نخستین اجلاس سران روسیه و کشورهای عربی در پی توافق پایان جنگ غزه

کرملین اعلام کرد که در پی توافق ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و محمد السودانی نخست‌وزیر عراق به عنوان رئیس فعلی اجلاس اتحادیه عرب، نخستین اجلاس سران روسیه و کشورهای عربی که قرار بود ۲۳ مهر ۱۴۰۴ در مسکو برگزار شود، به تاریخ دیگری موکول شد.

تعویق نخستین اجلاس سران روسیه و کشورهای عربی در پی توافق پایان جنگ غزه
به گزارش فرتاک نیوز،

دفتر ریاست‌جمهوری روسیه شامگاه پنجشنبه اعلام کرد:‌ این توافق در تماس تلفنی پوتین و السودانی صورت گرفت.

کرملین افزود: با توجه به مرحله فعال اجرای طرح حل و فصل مسائل غزه توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، ولادیمیر پوتین و محمد سودانی توافق کردند که در شرایط فعلی، سفر حضوری بسیاری از رهبران عرب دعوت شده به مسکو دشوار خواهد بود.

در این گزارش آمده است: طرفین در این تماس تلفنی موافقت خود را با برگزاری اجلاس روسیه و کشورهای عربی در زمان دیگری که بعداً در مورد آن توافق صورت می‌گیرد، اعلام کردند.

بنا بر این گزارش، طرف‌های روسی و عراقی اطلاعات مربوط به این موضوع را از طریق مجاری دیپلماتیک به پایتخت‌های همه کشورهای عربی منتقل خواهند کرد.

وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی راشاتودی درباره پیشینه و اهداف برگزاری نخستین اجلاس گفته بود که از سال ۱۹۹۱ و استقلال روسیه از اتحاد جماهیر شوروی، مسکو به دنبال نزدیک‌ترین روابط راهبردی با کشورهای عربی بوده است و از سال ۲۰۱۳ میلادی، این تلاش‌ها را با ساختار چندجانبه دنبال کرده است.

به گفته سرگئی لاوروف، روسیه پیش‌تر پیشنهاد ایجاد مجمع گفت‌وگوی روسیه و کشورهای عربی در سطح وزیران خارجه مطرح کرده بود که این مجمع هر دو سال یک‌بار و در مجموع تاکنون ۶ نوبت برگزار شده است.

وی افزود: در ششمین نشست وزیران امور خارجه روسیه و کشورهای عربی در دسامبر ۲۰۲۳ (دی ۱۴۰۲) در مراکش، پیشنهاد برگزاری اجلاس سران را مطرح کردیم که در نهایت با توافق طرفین برای ۲۳ مهر ۱۴۰۴ تنظیم شد.

بنا بر اعلام لاوروف، پیش‌ازاین‌ قرار بود که وزیران امور خارجه کشورهای دعوت شده به نشست سران روسیه – کشورهای عربی، دو روز قبل از این نشست، پیش‌نویس اسناد نهایی اجلاس را نهایی کنند.

به گزارش ایرنا بامداد امروز پنجشنبه ۹ اکتبر ۲۰۲۵(۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد. این توافق ساعتی قبل اجرایی شد.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۳۵۶۵۲ //
ارسال نظر