//
کدخبر: ۵۱۳۱۸۴ //

غافلگیری رژیم صهیونیستی از توافق یمن و ترامپ

پس از خبر ناگهانی ترامپ مبنی بر حصول توافق با انصارالله یمن، کارشناسان و تحلیلگران صهیویست این توافق را شوکه کننده و عقب نشینی آمریکا از نبرد با یمن دانستند.

غافلگیری رژیم صهیونیستی از توافق یمن و ترامپ
به گزارش فرتاک نیوز،

توافق ناگهانی آمریکا و انصارالله یمن موج گسترده‌ای از نگرانی در میان صهیونیست‌ها را در پی داشته است. مقامات رژیم صهیونیستی نسبت به این موضوع که با کنار رفتن آمریکا از نبرد با انصارالله در جنگ مقابل یمنی‌ها تنها بمانند، وحشت دارند. در همین رابطه لیزر برمن خبرنگار سیاسی روزنامه تایمز اسرائیل در گزارشی به بررسی این مسئله و پیامدهای آن پرداخت که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

این روزنامه نگار صهیونیست در رابطه با اشاره به توافق میان آمریکا و انصارالله نوشت:

یک روز پس از حمله اسرائیل به شهرهای بندری حدیده و صنعا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بمب خبری خود را انداخت. او بدون هماهنگی با اسرائیل یا دیگر متحدان، در جریان نشستی در کاخ سفید اعلام کرد که حوثی‌ها با توقف حملات به مسیرهای کشتیرانی در دریای سرخ موافقت کرده‌اند و افزود که آمریکا حملات خود علیه این گروه مورد حمایت ایران را متوقف خواهد کرد.

حوثی‌ها، از سوی خود، اعلام کردند که به حملات علیه اسرائیل ادامه خواهند داد. برای تأکید بر این موضوع، یک پهپاد که به احتمال زیاد از یمن پرتاب شده بود، صبح دیروز (چهارشنبه) به سمت اسرائیل پرتاب کرد و پیش از آنکه توسط نیروی هوایی رهگیری شود، در مسیر خود بود. اگر این توافق پایدار بماند، به نظر می‌رسد اسرائیل در مبارزه با حوثی‌ها تنها مانده است.

ترامپ و یمن: توافقی که رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد

دانی سیترینوویچ، پژوهشگر مؤسسه مطالعات امنیت ملی، می‌گوید: «تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ برای توقف حملات علیه حوثی‌ها، عملاً اسرائیل را در مبارزه با این سازمان تروریستی یمنی تنها می‌گذارد. این نشانه‌ای دیگر و یادآوری است که دولت آمریکا برای تحقق منافع خود عمل می‌کند، حتی اگر این منافع با منافع دولت اسرائیل همخوانی نداشته باشد.»

نگران‌کننده‌تر اینکه، ترامپ حتی به حملات حوثی‌ها علیه اسرائیل اشاره‌ای نکرد. این در حالی است که دو روز پیش، موشک بالستیکی که از یمن شلیک شده بود، به فرودگاه بن‌گورین برخورد کرد، چندین غیرنظامی را زخمی کرد و خسارت اقتصادی عظیمی به بار آورد؛ زیرا اکثر شرکت‌های هواپیمایی خارجی پروازهای خود به اسرائیل را برای چند روز و در برخی موارد برای هفته‌ها لغو کردند.

برایان کارتر، از مؤسسه آمریکایی امور عمومی، می‌گوید: «جداسازی مصنوعی آتش‌بس بین جنگ ۷ اکتبر و دریای سرخ، به حوثی‌ها اجازه می‌دهد استراحت کنند، تسلیحات خود را بازسازی کنند و به اسرائیل حمله کنند.»

او معتقد است: «این در حالی است که آن‌ها درس‌هایی را که از مبارزه با ناوگان آمریکایی آموخته‌اند، به کار می‌گیرند و برای تشدید تنش جدید علیه ایالات متحده و متحدانش آماده می‌شوند؛ تشدیدی که ممکن است هر لحظه و بدون دلیل آغاز شود.» کارتر باور دارد که «آمریکا در آینده دوباره مجبور به مبارزه با حوثی‌ها خواهد شد.»

ترامپ و یمن: توافقی که رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد

مشخص نیست که عملیات دو ماهه بمباران‌های ترامپ، که بیش از یک میلیارد دلار هزینه داشت، دقیقاً چه دستاوردی داشته است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که این حملات برای توقف حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌ها طراحی شده بود، اما حوثی‌ها از ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴ هیچ حمله‌ای را بر عهده نگرفته‌اند و آخرین حمله تأییدشده در نوامبر رخ داد.

ارتش آمریکا همچنین از زمان آغاز حملات گسترده در ماه مارس، هفت پهپاد «ریپر» را از دست داده است که هر کدام ۲۸ میلیون دلار ارزش دارند. علاوه بر این، دو جنگنده اف/ای-۱۸ «سوپر هورنت» نیز از دست رفت که هر کدام دست‌کم ۶۷ میلیون دلار ارزش دارند.

ولف-کریستین پاس، پژوهشگر ارشد مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، ادعا می‌کند: «ما عملاً به نقطه شروع چهار ماه پیش بازگشته‌ایم، با این تفاوت که جان‌های بسیاری در یمن از دست داده‌ایم و مبالغ هنگفتی از پول مالیات‌دهندگان آمریکایی خرج کرده‌ایم. حوثی‌ها از این فرصت برای بازسازی و تسلیح مجدد استفاده خواهند کرد، در حالی که آمریکا ضعیف‌تر شده است.»

تمام شدن اهداف اسرائیل در یمن

لیزر برمن در رابطه با بانک اهداف رژیم صهیونیستی در یمن خاطرنشان کرد:

اگر حوثی‌ها به شلیک به سمت کشتی‌های غیرنظامی مرتبط با اسرائیل و خود اسرائیل ادامه دهند، به احتمال زیاد ارتش اسرائیل (IDF) نمی‌تواند با حملات هوایی آن‌ها را متوقف کند. حتی مشخص نیست که آیا صدها حمله آمریکایی در هفته‌های اخیر باعث شده باشد که یمنی‌ها با آتش‌بس با واشنگتن موافقت کنند.

ایالات متحده از زمان آغاز عملیات «کمان پوزیدون» توسط دولت بایدن در ژانویه ۲۰۲۴، اهداف حوثی را هدف قرار داده است. کارتر این عملیات را «مجموعه‌ای از اقدامات واکنشی نصفه‌نیمه» توصیف کرد که «نتیجه تعیین‌کننده‌ای نداشتند یا آسیب قابل‌توجهی به توانایی‌های نظامی حوثی‌ها وارد نکردند.»

ترامپ و یمن: توافقی که رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد

آخرین حملات تشدیدشده، فرماندهان، انبارهای مهمات و زیرساخت‌های یمنی‌ها را نابود کرد، اما حتی در برابر صدها حمله آمریکایی، آن‌ها به شلیک به سمت ناوهای جنگی آمریکایی و اسرائیل ادامه دادند.

یمنی‌ها مقاومت و تاب‌آوری خود را ثابت کرده‌اند. مانند افغانستان، زمین‌های کوهستانی یمن مزیتی استراتژیک برای گروه‌های چریکی در برابر حملات هوایی فراهم می‌کند. آن‌ها در طول سال‌ها آموخته‌اند که چگونه با مجموعه حملات هوایی سازگار شوند، دارایی‌های حیاتی را مخفی کنند یا به زیر زمین منتقل کنند. به نظر می‌رسد پیش از آنکه یمنی‌ها موشک‌هایشان تمام شود، اهداف مهم اسرائیل برای حمله به یمن در حال تمام شدن است.

خطرات این توافق برای رژیم صهیونیستی

این خبرنگار صهیونیست در پایان در رابطه با خطرات این توافق برای رژیم نوشت:

آتش‌بس آمریکا با یمن خطری آشکار برای اسرائیل دارد: ترامپ با این خبر، اسرائیل را غافلگیر کرد و به نظر می‌رسد توجه چندانی به پیامدهای آن برای امنیت اسرائیل نداشته است. این سناریوی وحشتناکی برای اسرائیل است، به‌ویژه در حالی که همزمان ترامپ در حال مذاکرات هسته‌ای با ایران است.

اگر اسرائیل از دایره خارج بماند، رئیس‌جمهور ممکن است ناگهان توافقی با ایران اعلام کند که برنامه هسته‌ای آن را دست‌نخورده نگه دارد. اسرائیل ممکن است خود را منزوی بیابد و برخلاف مورد حوثی‌ها، غیرقابل‌قبول خواهد بود که پس از چنین توافقی با ترامپ، علیه ایران اقدام نظامی کند.

رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران صحبت می‌کند، اما تمایل او به توافق با دشمنان از طریق مذاکره مستقیم، سیاست او را هدایت می‌کند و تماس‌های اسرائیل نتوانسته‌اند بر سیاست کاخ سفید تأثیر بگذارند یا حتی از مذاکرات محرمانه مطلع شوند. با سفر قریب‌الوقوع ترامپ به منطقه در هفته آینده – بدون توقف برنامه‌ریزی شده در اسرائیل – ممکن است شگفتی‌های بیشتری در راه باشد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۱۳۱۸۴ //
ارسال نظر