//
کدخبر: ۱۳۴۱۱۸ //

هشدار کارشناسان درباره تراشه‌های جاسوسی چین در سخت‌افزارهای اپل و آمازون

شرکت‌های اپل و آمازون دسترسی چین از طریق تراشه‌های جاسوسی به شبکه‌های اطلاعاتی خود را تکذیب کردند اما کارشناسان آلمانی حمله هکرها از این طریق را واقعی می‌دانند.

هشدار کارشناسان درباره تراشه‌های جاسوسی چین در سخت‌افزارهای اپل و آمازون
به گزارش فرتاک نیوز،

به نقل از دویچه وله، بعد از آنکه خبرگزاری بلومبرگ درباره حمله ارتش چین از طریق نصب چیپ‌های جاسوسی در کامپوترهای اپل و آمازون پرده برداشت، حزب دموکرات آزاد آلمان از دولت این کشور خواست تاثیرات احتمالی چنین حمله‌ای را بررسی کند.

میشائل تویرر، معاون رئیس فراکسیون حزب دموکرات آزادبه روزنامه اقتصادی "هندلزبلات" گفت: «ضروری است که دولت بی‌درنگ وضعیت تهدیدآمیز چنین حمله‌ای را تجزیه و تحلیل کند.» به گفته او این خطر وجود دارد که اقتصاد آلمان "قربانی جاسوسی صنعتی برنامه‌ریزی شده چین" شود.

خبرگزاری بلومبرگ در گزارش خود یادآور شده که حدود سه سال است تحقیقات مخفیانه‌ای در آمریکا درباره تراشه‌های جاسوسی چین در جریان است.

در گزارش بلومبرگ همچنین آمده است که چیپ‌های جاسوسی چینی نهایتا در پلاتین‌های اصلی شرکت آمریکایی "Supermicro" تعبیه شده‌اند. این شرکت برای بسیاری نام‌آشنا نیست اما محصولات آن برای تولید سرورها از اهمیت زیادی برخوردار است.

چیپ نصب شده در پلاتین اصلی سوپرمیکرو می‌تواند با کمک سرور با خارج ارتباط برقرار و به این ترتیب امکان جاسوسی را فراهم کند. گفته می‌شود که اپل و آمازون چیپ روی پلاتین سوپرمیکرو را در سال ۲۰۱۵ کشف کرده‌اند.

یوهانس کاسپار، کارشناس حریم خصوصی اطلاعاتی، حمله هکرهای چینی از طریض چیپ‌های جاسوسی را یک سناریوی واقعی می‌داند.

در گزارش بلومبرگ هم آمده است که واحد ویژه ارتش چین به شرکت‌های چینی پول پرداخت کرده است تا این شرکت‌ها چیپ‌های جاسوسی در اندازه دانه برنج را در درون هزاران سخت‌افزار اپل و آمازون جاسازی کنند که در چین ساخته شده‌اند.

یوهانس کاسپار گفته است که حملات هکرها نه تنها از طریق نصب اجزای کوچک چیپ قابل تصور است، بلکه می‌تواند در نصب عادی چیپ‌ها نیز نقش داشته باشد. به باور این کارشناس آلمانی وابستگی یک طرفه صنعت سخت‌افزاری به تولیدکنندگان و شرکت‌های ارزان چینی زمینه خوبی برای نصب چیپ‌های جاسوسی فراهم می‌کند.

او همچنین تاکید می‌کند که از تولید تا تحویل به مشتری، چین به عنوان یک بازیگر بسیار قوی عمل می‌کند و هرگونه دستکاری در این حوزه قابل تصور است و شناسایی دستکاری‌های حرفه‌ای در سخت افزار نیز بسیار دشوار است.

انجمن آلمانی Bitkom هم هشدار داده است که اگر گزارش‌ها درست باشد شرکت‌های آلمانی هم به طور مستقیم تحت نفوذ قرار گرفته‌اند و به ویژه آن شرکت‌هایی که با اقتصاد جهانی بیشتر در ارتباط هستند.

آرنه شون بلوم، رئیس اداره فدرال امنیت اطلاعات و تکنولوژی هم تاکید کرده است که موضوع نصب چیپ‌های جاسوسی را بسیار جدی گرفته است. به گفته او مشکل دستکاری سخت افزاری مدت‌هاست آشکار شده و برای حل این مشکل اطمینان از تولیدکنندگان و کنترل کامل "زنجیره صدور" می‌تواند کمک کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۳۴۱۱۸ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان