//
کدخبر: ۵۴۶۱۸۶ //

هشدار تسنیم محقق شد؛ واردات بدون انتقال ارز عامل بالا رفتن قیمت

در حالی که بازار ارز در ماه‌های اخیر با نوسانات فزاینده‌ای مواجه شده است، مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی، مصوبه واردات بدون انتقال ارز را یکی از عوامل اصلی افزایش تقاضا در بازار غیررسمی و تشدید التهاب نرخ ارز دانست.

هشدار تسنیم محقق شد؛ واردات بدون انتقال ارز عامل بالا رفتن قیمت
به گزارش فرتاک نیوز،

در حالی که بازار ارز طی ماه‌های اخیر با نوسانات و التهابات قابل توجهی مواجه بوده است، بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از عوامل اصلی تشدید تقاضا در بازار غیررسمی ارز، مصوبه واردات بدون انتقال ارز بوده است؛ مصوبه‌ای که از همان ابتدا با هشدار کارشناسان و رسانه‌های تخصصی مواجه شد.

روز گذشته لامعی، مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی در گفت‌وگوی تلویزیونی، با صراحت موضع بانک مرکزی را در قبال این سیاست اعلام کرد و گفت:

بانک مرکزی مخالف مصوبه واردات کالاهای اساسی از استان‌های مرزی بدون منشأ ارز است.

وی همچنین این مصوبه را یکی از عوامل مهم افزایش اخیر نرخ ارز دانست و تأکید کرد که اجرای آن منجر به رشد تقاضای ارز وارداتی و همچنین افزایش قاچاق ارز در بازار آزاد شده است؛ مسئله‌ای که مستقیماً بر نرخ ارز در بازار غیررسمی اثرگذار بوده است.

هشدار زودهنگام تسنیم از روز نخست تصویب مصوبه

نکته قابل توجه آن است که به محض تصویب مصوبه واردات بدون انتقال ارز در تاریخ 1 آذر (که البته در 2 آذر خبر آن رسانه ای شد) ، خبرگزاری تسنیم به عنوان اولین رسانه، در گزارش‌های متعدد نسبت به تبعات ارزی این تصمیم هشدار داد.

مجوز واردات بدون انتقال ارز کالا‌های اساسی صادر شد

خبرگزاری تسنیم در همان روزهای ابتدایی، با انتشار گزارش‌های تحلیلی، به تصمیم‌گیران اقتصادی کشور متذکر شد که این مصوبه با ایجاد تقاضای جدید در بازار غیررسمی ارز، عملاً بر آتش نوسانات ارزی بنزین خواهد ریخت و زمینه‌ساز افزایش نرخ ارز خواهد شد؛ هشداری که اکنون با اظهارات رسمی مقام بانک مرکزی، جنبه عینی‌تری به خود گرفته است.

به عنوان مثال دقیقا روز انتشار خبر تصویب وارات بدون انتقال ارز در دوم آذر، خبرگزاری تسنیم اولین گزارش هشداری خود در خصوص تبعات این مصوبه را در تاریخ 2 آذر منتشر کرد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۴۶۱۸۶ //
ارسال نظر