//
کدخبر: ۵۲۲۶۴۵ //

بررسی تفاوت های سافت استارتر و اینورتر + مزایا و معایب هر کدام

 

بررسی تفاوت های سافت استارتر و اینورتر + مزایا و معایب هر کدام

سافت استارتر چیست؟

در این متن قصد داریم تفاوت سافت استارتر و اینورتر را مورد بررسی قرار دهیم. در رابطه با اینکه سافت استارتر چیست، می توان گفت این دستگاه نوعی وسیله مکانیکی بسیار مهم است که بار و گشتاور موجود در سیم اتصال قدرت را به طور موقت کم می کند و بر جریان الکتریکی موتور می افزاید. در واقع این دستگاه هنگام راه اندازی سیستم مورد استفاده قرار می گیرد و طول عمر آن را بالا خواهد برد و همچنین فشار الکترودینامیکی روی کابل های شبکه توزیع برق و تنش روی موتور را کاهش می دهد.

سافت استارتر که به آن راه انداز نرم موتور گفته می شود؛ جریان راه اندازی الکتروموتور را کنترل می کند و توان مورد نیاز را به تدریج به موتور منتقل می نماید. به عبارت دیگر سافت استارتر، ولتاژ را محدود می کند و بدین طریق، از کشیدن بیش از اندازه ولتاژ جلوگیری می نماید و به دنبال آن موتور به نرمی و آرامی راه اندازی شده و جریان به طور ناگهانی افزایش نمی یابد. کانوایر، سنگ شکن، میکسر، آسیاب، پمپ، فن، خردکن، اگزوستر و غیره جهت کارکرد به سافت استارتر نیاز دارند.

اینورتر چیست؟

پیش از بررسی تفاوت سافت استارتر و اینورتر می خواهیم هر دو دستگاه را به طور مجزا بررسی کنیم تا به شناخت بیشتری از آنها دست یابیم. اینورتر یکی دیگر از دستگاه های الکتریکی بسیار مهمی است که تبدیل جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) را انجام می دهد و جریان به دست آمده می تواند دارای هر ولتاژ یا فرکانسی باشد که مدارها و ترانسفورماتورها آن را کنترل می کنند.

استفاده از اینورتر در دستگاه های مختلف، منجر به بهینه سازی عملکرد آنها می شود و سرعت موتور را به طور کاملا دقیق کنترل می کند. ضمنا اینورتر باعث صرفه جویی در مصرف برق شده و میزان ذخیره سازی آن به میزان 50% خواهد بود. با توجه به اینکه این دستگاه، نقش مستقیم در کاهش جریان راه اندازی دارد، لذا شوک حاصل از راه اندازی را مهار خواهد کرد. بدین وسیله، سرعت موتور و جهات حرکت آن تغییر می کنند و حتی اگر ولتاژ ورودی به موتور، متغیر باشد؛ باز هم در کارکرد موتور، خللی وارد نمی شود.

همزمان که ولتاژ و فرکانس تغییر می کنند، اینورتر وارد عمل شده و به عنوان راه انداز موتور و تنظیم کننده سرعت آن، کارش را شروع خواهد کرد. این دستگاه نه تنها در صنایع، مورد توجه ویژه قرار گرفته است؛ بلکه در بخش های خانگی نیز شاهد حضور پررنگش هستیم.

برای دسترسی به تجهیزات اورجینال و خدمات پس از فروش مطمئن، می توانید به نمایندگی اینورتر میتسوبیشی مراجعه کنید که پشتیبانی تخصصی و ضمانت کیفیت را ارائه می دهد.

تفاوت سافت استارتر و اینورتر

برای بررسی تفاوت سافت استارتر و اینورتر، از جدول زیر کمک گرفته ایم:

سافت استارتر

اینورتر

موتورهای ثابت، جهت تنظیم و کنترل سرعت به سافت استارتر نیاز دارند.

اینورترها برای تنظیم و کنترل سرعت در موتورهای متغیر، مورد استفاده قرار می گیرند.

سافت استارتر به هیچ فیلتری نیاز ندارد.

اینورتر نیازمند پرکننده است.

این دستگاه دارای ابعاد کوچک و مناسبی است.

اینورتر نسبت به سافت استارتر از ابعاد بزرگتری برخوردار می باشد.

تفاوت سافت استارتر و اینورتر را می توان مربوط به نقش این دو دانست که سافت استارتر، تغییر در ولتاژ منبع تغذیه را بر عهده دارد.

کار اصلی اینورتر، تغییر در ولتاژ و فرکانس می باشد.

دارای موتور نیمه هادی است و منجر به توقف یا راه اندازی موتور القایی می شود.

اینورتر نیز دارای موتور نیمه هادی است و روشن و متوقف کردن موتور القایی را انجام می دهد و باعث تغییر سرعت آن نیز خواهد شد.

زمانی که سرعت سافت استارتر، تکمیل می گردد، دور زدن را شروع می کند و این کار را به کمک کنداکتور انجام می دهد.

اینورتر به طور مداوم و تا زمانی که موتور کار می کند، به کارکردش ادامه می دهد و لحظه ای متوقف نمی گردد.

ولتاژ AC را به واسطه سافت استارتر می توان تنظیم نمود.

اینورتر جریان AC را به DC تبدیل می کند و پس از آن، مجددا جریان را به AC با مقدار جریان لازم، تبدیل می نماید.

تفاوت سافت استارتر و اینورتر را از لحاظ قیمتی نیز می توان بررسی کرد. سافت استارترها در مقایسه با اینورترها، قیمت کمتری دارند و به صرفه ترند.

اینورتر دارای قیمت بالاتری است.

مزایا و معایب سافت استارتر

در بررسی مزایای سافت استارتر می توان گفت راه اندازی نرم موتور، مهمترین مزیت آن تلقی می شود و به موجب آن، نوسانات قدرت که ممکن است به وجود آیند، مهار می گردند و با توجه به افزایش تدریجی جریان برق، مصرف برق خط، بالا نخواهد رفت. با توجه به برنامه ریزی زمان افزایش نیز تنظیم عملکرد موتور، مطابق با نیاز صورت می گیرد و این موضوع بر روی طول عمر موتور، تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

از دیگر مزایای سافت استارتر این است که دمای موتور به طور ناگهانی افزایش نمی یابد و این اتفاق، تحت کنترل می باشد. به دنبال آن، گرما افزایش نمی یابد و بلبرینگ، سیم پیچی و دیگر قطعات موتور، از آسیب در امان خواهند بود.

حتی اگر موتور، مکررا استارت و توقف داشته باشد؛ این کار به آرامی انجام می گیرد و در نتیجه، در عملکرد موتور، خللی ایجاد نمی شود. ضمنا سافت استارتر جریان را به طور روان افزایش می دهد که این امر باعث کنترل عالی گشتاور توسط این دستگاه می شود و به دنبال آن، موتور، عملکرد بار موفقیت آمیزی خواهد داشت.

معایب:

یکی از معایب سافت استارتر این است که دستگاه فوق نمیتواند سرعت موتور را تغییر دهد و کنترلی بر روی سرعت نخواهد داشت. همچنین سافت استارتر در بارهای سنگین، عملکرد خوبی از خود نشان نمی دهد و لذا استفاده آن در چنین مواقعی، به صرفه نیست.

https://www.rsgroup.ir/

مزایا و معایب Inverter

اینورتر به دلیل تغییر و تنظیم فرکانس می تواند امکان دسترسی به سرعت های متفاوت، از پایین ترین حد تا چند برابر بیشتر از سرعت نامی موتور را فراهم سازد. اینورتر، بی نیاز از تجهیزات اضافی است و میان آن و الکتروموتور، به جز یک تجهیز حفاظتی، دیگر هیچ چیز اضافه ای قرار نمی گیرد و همه تجهیزات جانبی، پیش از نصب اینورتر، متصل می گردند. استفاده از این دستگاه، حین راه اندازی موتور، یک جریان کنترل شده را ایجاد می کند و امکان دسترسی به سرعت مناسب موتور را فراهم می سازد.

استفاده از اینورتر در زمان راه اندازی الکتروموتور، باعث انتقال جریان برق به طور متناسب می شود و شرایط برنامه ریزی و کنترل را مهیا می سازد. به دنبال آن، موتور با توان کمتری راه اندازی می گردد و جریان کشی بالا رخ نخواهد داد. به واسطه این دستگاه، فرایند توقف به خوبی کنترل می گردد و در نتیجه، توقف ناگهانی و با ضربه اتفاق نمی افتد، درست مثل زمانی که آسانسور به آرامی توقف می کند. همچنین این دستگاه، علاوه بر کنترل توقف می تواند روش های متفاوتی را برای این امر به کار گیرد.

با توجه به بار موجود بر روی شفت الکتروموتور، اینورتر می تواند تنظیم گشتاور را مطابق با آن انجام دهد. ضمنا به واسطه آن، امکان دستیابی به شتاب کنترل شده، فراهم می گردد. این دستگاه با کمک شستی ها و پایانه های کنترلی می تواند امکان راه اندازی الکتروموتورها در هر دو حالت راستگرد و چپ گرد را فراهم سازد.

اینورتر مجهز به سیستم عیب یابی داخلی و سیستم حفاظتی است و به واسطه آن به یک سری از خطاها عکس العمل نشان می دهد و بدین طریق، مانع از بروز حوادث خواهد شد. افت جریان، خطای فقدان، افزایش گرمای بیش از اندازه الکتروموتور و موارد این چنینی، از خطاهای مربوطه به حساب می آیند.

مزایا:

صرفه جویی در مصرف انرژی، به حداقل رسیدن اختلالات خط در شبکه برق مصرفی، فراهم نمودن شرایط کنترل سیستم و ارتباط از راه دور، از دیگر مزایای اینورتر به شمار می روند.

معایب:

اینورتر در مدار، هارمونیک بسیاری ایجاد نموده و در مدل های پایین، نیازمند صفحه نمایش سون سگمنتی و سیستم کدینگ می باشد. قیمت بالای آن نیز از دیگر معایب این دستگاه به حساب می آید.

سافت استارتر بخریم یا اینورتر صنعتی؟

اگر میان خرید سافت استارتر و اینورتر صنعتی، مردد هستید و نمی دانید کدام یک را تهیه کنید، با مطالعه متن بالا و بررسی تفاوت سافت استارتر و اینورتر، تصمیم درستی در این باره خواهید گرفت؛ چرا که این متن، شما را به شناخت مناسبی از این دستگاه ها می رساند و در نتیجه، ابهامات را از بین خواهد برد.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۲۶۴۵ //
ارسال نظر