//
کدخبر: ۵۲۲۲۳۰ //

چشم بازارها به تورم آمریکا؛ رشد قیمت‌ها جان می‌گیرد؟​

در حالی‌که خلاف انتظارات جنگ تعرفه‌ای دونالد ترامپ در ماه‌های گذشته تورم آمریکا را به‌طور معناداری افزایش نداده است، اقتصاددانان که در نظرسنجی بلومبرگ شرکت داشته‌اند، معتقدند تا تورم این کشور احتمال در ماه گذشته افزایش یافته است؛ این مساله می‌تواند بر نوسانات بازارهای جهانی اثرگذار باشد.

چشم بازارها به تورم آمریکا؛ رشد قیمت‌ها جان می‌گیرد؟​
به گزارش فرتاک نیوز،

پس از ماه‌ها تجربه  تورم بسیار پایین، مصرف‌کنندگان آمریکایی احتمالا در ماه ژوئن تاحدی  با افزایش  رشد قیمت‌ها مواجه بوده‌اند؛ چراکه شرکت‌ها انتقال افزایش قیمت‌ها به مشتریان را آغاز کرده‌اند؛ فرآیندی که با افزایش تعرفه‌های واردات مرتبط است.

مشاهده جزئیات

به نوشته بلومبرگ، طبق نتایج نظرسنجی این خبرگزاری از اقتصاددانان، قیمت‌ کالاها و خدمات به غیر از هزینه‌های پرنوسان مواد غذایی و انرژی، در ماه ژوئن  0.3 درصد افزایش یافته که بیشترین میزان در طول پنج ماه اخیر به حساب می‌آید. این در حالی است که در ماه می، شاخص تورم هسته با رشد 0.1 درصدی همراه بود.

پیش‌بینی اقتصاددانان از افزایش تورم سالانه آمریکا

انتظار می‌رود، این معیار که به‌عنوان  شاخصی  بهتر برای تورم بنیادین در نظر گرفته می‌شود، برای اولین بار از ماه ژانویه با افزایش شتاب سالانه همراه شود و به 2.9 درصد برسد. 

در حالی‌که گزارش روز سه‌شنبه احتمالا نشان‌دهنده افزایش نسبی انتقال هزینه‌های ناشی از تعرفه‌های واردات به آمریکا باشد، بسیاری از اقتصاددانان انتظار دارند تا در ماه‌های آینده، تورم نیز به‌تدریج افزایش یابد.

با این وجود، بسیاری از بازرگانان نسبت به انتقال افزایش قیمت‌ها بر مصرف‌کنندگان آمریکایی تردید دارند، چراکه آن‌ها به‌دنبال کاهش رشد اشتغال، احتیاط بیشتری برای خرج پول پیدا کرده‌اند.

چشم  سرمایه‌گذاران به داده‌های خرده فروشی آمریکا

همچنین انتظار می‌رود گزارش  «آمار خرده‌فروشی آمریکا» که روز پنج شنبه منتشر خواهد شد،  تنها افزایشی اندک برای ماه ژوئن را نشان دهد؛ آن هم در شرایطی که در 2 ماه پیش از آن کاهش یافته بود. جزئیات داده خرده فروشی آمریکا که عمدتا نشان دهنده هزینه‌کرد برای کالاهاست، به اقتصاددانان کمک می‌‌کند تخمین‌های رشد اقتصادی خود را برای سه‌ماهه دوم سال  نهایی کنند.

در حالی‌که تقاضای مصرف‌کنندگان  در کنار بازار کار با کاهش رشد همراه بوده است، مقامات فدرال رزرو با این نگرانی که افزایش تعرفه‌ها در نهایت باعث افزایش تورم می‌شود، از کاهش نرخ‌های بهره خودداری کرده‌اند.

سیاست‌گذاران بانک مرکزی آمریکا در 29 و 30 جولای تشکیل جلسه خواهند داد.

بلومبرگ اکونومیکس معتقد است:

« ترکیب افزایش قیمت‌ها احتمالا شبیه به گزارش ماه می‌ خواهد بود و تنها افزایش اندک قیمت کالاها به‌دلیل تعرفه‌ها وجود دارد که آن هم با تضعیف ادامه‌دار بخش خدمات جبران خواهد شد. داده‌های قیمتی  تصویری ناهمگون  چون افزایش قیمت لوازم خانگی و مبلمان و کاهش در هزینه بلیت هواپیما و خودروهای دست دوم را نشان خواهد داد.»

علاوه بر انتشار خلاصه‌ای از تفسیر شرایط اقتصادی کنونی در روز چهارشنبه، سرمایه‌گذاران شاهد سخنرانی چند مقام بانک مرکزی آمریکا در هفته‌ آتی خواهند بود.

چشم‌انداز تورم در کانادا پیش از تصمیم بانک مرکزی

در همین حال، در آمریکای شمالی، اداره آمار کانادا پیش از تصمیم بانک مرکزی این کشور در رابطه با نرخ‌های بهره در  30 جولای، دومین گزارش تورمی از مجموعه گزارش‌های تورمی دوگانه خود را منتشر خواهد کرد. بانک مرکزی کانادا از نزدیک تغییر معیارهای تورم هسته را رصد می‌کند؛ معیارهایی که در ماه‌های اخیر افزایش یافتند اما در ماه می به 3 درصد کاهش پیدا کردند.

داده‌های اقتصادی از چین و ژاپن نیز در این هفته مورد توجه سرمایه گذاران جهانی قرار دارد. 

چشم‌انداز کاهش رشد اقتصادی چین

چین در روز دوشنبه داده‌های تجاری خود را منتشر می‌کند؛ و پس از آن، داده‌های خرده‌فرشی، فروش مسکن، بیکاری و تولید ناخالص داخلی (GDP) سه‌ماهه دوم این کشور در دسترس قرار می‌گیرد. انتظار می‌رود GDP دومین اقتصاد بزرگ جهان به 5.3 درصد کاهش یابد. آمار تولیدات صنعتی نیز سلامت اقتصاد چین را مشخص‌تر خواهد کرد.

احتمال کاهش تورم در سرزمین آفتاب تابان

داده های مربوط به  سفارش ماشین‌آلات و تورم نیز از اقتصاد ژاپن منتشر خواهد شد. انتظار می‌رود تورم مصرف‌کننده در ماه ژوئن در سرزمین آفتاب تابان به 3.3 درصد کاهش یابد که در صورت محقق شدن میتواند بانک مرکزی این کشور را با چالش مواجه کند.

انتشار آمار تورمی در آسیا

 هند و مالزی نیز این هفته داده‌های تورمی خود را منتشر می‌کنند، در حالی‌که  انتظار می‌رود گزارش‌های جدید از سوی کره جنوبی و سنگاپور به رشد اندک و ادامه تضعیف تجاری اشاره کند. همچنین پیش‌بینی می‌شود بانک مرکزی اندونزی نرخ‌های بهره را کاهش دهد.

دیدار وزرای دارایی گروه 20 در آفریقای جنوبی نیز از جمله مهم‌ترین اتفاقات این هفته است؛  احتمال دارد تهدیدهای تعرفه‌ای آمریکا و غیبت اسکات بسنت، وزیر دارایی ایالات متحده، این جلسه را تحت‌الشعاع قرار دهد.

تمرکز سرمایه‌گذاران بر داده‌های اشتغال بریتانیا

انگلستان به‌دلیل رشد ضعیف و تورم سرسخت، همچنان تحت فشار قرار دارد. سخنرانی مقامات بانک مرکزی این کشور به‌همراه داده‌های بازار کار، می‌تواند به پیش‌بینی بهتر مسیر بانک مرکزی انگلستان کمک کند.

 داده‌های کلیدی منطقه یورو در هفته جاری

در منطقه یورو، آمار تولید صنعتی در روز سه‌شنبه، همراه با شاخص اعتماد سرمایه‌گذاران ZEW آلمان از مهم‌ترین رویدادها خواهند بود. آمار صادرات این منطقه نیز روز بعد منتشر می‌شود و داده‌های صادراتی سوئیس قرار است روز پنجشنبه اعلام شود. هر یک از این گزارش‌ها ممکن است نشانه‌هایی از اختلال در تجارت ناشی از تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را آشکار کنند. جدا از نشست گروه ۲۰، حضور چندانی از سیاست‌گذاران بانک مرکزی اروپا در برنامه‌ها دیده نمی‌شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۲۲۳۰ //
ارسال نظر