//
کدخبر: ۵۷۵۴۱۰ //

عزاداری پیاده‌روی اربعین در اردبیل با حضور مشتاقان امام حسین (ع)

در اردبیل، عاشقان اهل بیت (ع) با برپایی پیاده‌روی و مراسم عزاداری، عشق و ارادت خود به امام حسین (ع) را در روز اربعین به نمایش گذاشتند.

عزاداری پیاده‌روی اربعین در اردبیل با حضور مشتاقان امام حسین (ع)

به گزارش فرتاک نیوز؛ راهپیمایان در اردبیل با حمل پرچم‌های سیاه و پلاکاردهای مذهبی، به یاد زائران کربلا، در سوگ امام حسین (ع) اشک ماتم ریختند و عزاداری کردند.

عاشقان امام حسین (ع) در مساجد، تکایا و حسینیه‌های مختلف استان گرد هم آمدند و به قرائت زیارت عاشورا و برگزاری آیین‌های سوگواری پرداختند. این مراسم به صورت سنتی و با محوریت مساجد و حسینیه‌ها برگزار شد.

از دیگر جلوه‌های عزاداری مردم اردبیل در ایام اربعین، برپایی موکب‌ها و توزیع نذورات و احسانات مردمی بود. معابر عمومی در مرکز و شهرستان‌های استان به رنگ سیاه درآمده و با پرچم‌ها و پارچه نوشته‌های یا حسین (ع) مزین شده است.

مردم در محله‌های مختلف، با همکاری خیران، موکب‌های توزیع آش و چای نذری دایر کرده‌اند و در منازل نیز هیات‌های عزاداری مشغول به کارند. پیاده‌روی اربعین به یاد قیام امام حسین (ع) و یارانش برگزار می‌شود و زائران از نقاط مختلف جهان به سمت کربلا می‌روند.

اربعین به معنای چهلم و به بیستم صفر ۶۱ هجری قمری اطلاق می‌شود که چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) است. مردم اردبیل از چند شب پیش با برگزاری آیین‌های عزاداری و نوحه‌سرایی به استقبال این روز رفته‌اند. در سالروز اربعین، خیابان‌ها و معابر اردبیل به صورت سنتی شاهد سینه‌زنی و نوحه‌سرایی است.

عزاداران در هسته مرکزی شهر، به ویژه در پیاده‌راه عالی قاپو، در قالب دسته‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی با سردادن نوحه‌ها، ارادت و وفاداری خود را به امام حسین (ع) نشان می‌دهند. در بسیاری از محلات، گروه‌های عزادار به اجرای مراسم شبیه‌خوانی پرداخته و ماجرای اسارت اهل بیت امام حسین (ع) را روایت می‌کنند.

تجمع‌های عزاداران در مساجد و حسینیه‌ها نیز با ذکر حوادث کربلا برگزار می‌شود و وعاظ و مداحان به ذکر رشادت‌های حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) می‌پردازند.

در این ایام، بسیاری از عزاداران با پخش نذورات و احسانات خود به عزاداران، عشق و ارادت خود را به اولیای الهی نشان می‌دهند.

مردم در محله‌های مختلف اردبیل با همکاری خیران، موکب‌های توزیع آش، شربت، چای و حلوای نذری دایر کرده‌اند و در منازل نیز هیات‌های عزاداری مشغول به اجرای برنامه با موضوع اربعین هستند. مراسم مشابهی در ۱۲ شهرستان استان اردبیل، از جمله اصلاندوز، پارس‌آباد، بیله‌سوار و مشگین‌شهر برگزار شد و عزاداران با دیدگان اشک‌بار به سوگواری پرداختند.

هر ساله در ایام محرم، هزاران عاشق از اردبیل به کربلای معلی اعزام می‌شوند و امسال بیش از ۲۰ هزار نفر از این استان برای پیاده‌روی اربعین حسینی به عراق رفته‌اند. اردبیل به دلیل پیشینه مذهبی و تاریخی خود، به پایتخت حسینیت ایران مشهور شده و عزاداری‌ها از هشتم ذی‌الحجه آغاز و در روزهای تاسوعا، عاشورا و اربعین به اوج خود می‌رسد.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۷۵۴۱۰ //
ارسال نظر