مدرسه رباتیک جهاد دانشگاهی کرمانشاه افتتاح شد
مدرسه رباتیک معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی استان با رویکردی نوین در کرمانشاه افتتاح شد.

مسلم حدیدی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان در این مراسم، با تاکید بر رسالت این نهاد در پرداختن به امور مغفولمانده، اظهار داشت: جهاد دانشگاهی به دنبال انجام کارهای زمینمانده و غیرموازی با دیگر نهادهاست و بر همین اساس،از سالهای گذشته به صورت جدی به حوزه مهارتآموزی ورود کردیم و با وجود مشکلات ساختاری در استان، خوشبختانه با همراهی کامل دستگاههای اجرایی، توانستیم اقدامات مؤثری را رقم بزنیم.
وی با اشاره به راهاندازی بخشهایی نظیر دپارتمان زبان و ادب فارسی، آکادمی هوش مصنوعی و مدرسه رباتیک، افزود: این زیرساختها حاصل تعامل و همراهی همه ارگانهای استان کرمانشاه هستند و در این زمینه توانستیم با کمک آموزش و پرورش و سایر دستگاهها، فضایی ایجاد کنیم که کودکان و نوجوانان قبل از ورود به دانشگاه، مستقیماً در مسیر کسبوکار قرار بگیرند.
حدیدی با انتقاد از وضعیت بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی گفت: متأسفانه در حوزه آموزش عالی، بیش از ۴۰ درصد دانشآموختگان لیسانس، فوق لیسانس و حتی دکتری بیکار هستند که این عارضهای جدی برای استان محسوب میشود اما با ایجاد زیرساختهای جدید در واحدهای فناور، شاهد درآمدهای چشمگیر در این حوزه هستیم بهطور مثال یکی از فعالان حاضر در مراسم، درآمدی نزدیک به ۱۰۰۰ دلار در روز دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، مرکز تخصصی گیم و انیمیشن غرب کشور و مرکز تخصصی اینترنت اشیاء در مجموعه فناوری جهاد دانشگاهی راهاندازی شده و کودکان دیگر نیازی به دغدغه زیرساخت ندارند فقط باید بخواهند، تلاش کنند و وارد این مسیر شوند.
حدیدی همچنین از طراحی مدرسه رباتیک بهصورت ترمیک خبر داد و بیان داشت: ساختار این مدرسه بهگونهای است که علاقهمندان میتوانند در مسیر یادگیری و مهارتآموزی حرکت کنند و با فراهم بودن زیرساختهای آموزش عالی، پژوهش و فناوری، تنها اراده و اختصاص زمان کافی از سوی فرد، مسیر موفقیت را هموار میسازد.
وی در پایان ضمن ارائه گزارش فعالیتها در این سازمان، نوید برگزاری مسابقات مهارتی در ۱۰ تا ۱۲ رشته را در سطح بینالمللی داد و افزود: با کمک حوزه فناوری اطلاعات، آموزشوپرورش، سازمان ورزش و جوانان، و استانداری، این مسابقات با هدف سنجش آموزشهای تخصصی و صدور مدارک معتبر برگزار خواهد شد.
در ادامه این آیین، سید ابوالفضل محمدی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان، با تأکید بر اهمیت تفکر جهانی در حوزه فناوری، اظهار داشت: اگر فرزندان ما قصد ورود به دنیای رباتیک را دارند، باید از همان آغاز، با چشماندازی جهانی قدم بردارند وی افزود: هدف، کسب مدالهای جهانی است و نمیتوان با نگاه صرفاً محلی به رقابتهای فناورانه ورود کرد.
وی با اشاره به اهمیت آمادگی تکنولوژیک، افزود: ما از جنگ اخیر درسهای مهمی گرفتیم؛ فهمیدیم که جنگ امروز، جنگ فناوری است به همین دلیل معتقدیم باید ابزار، آزمایشگاهها، تیمها و سرفصلهای آموزشی را با بالاترین سطح تکنولوژی طراحی کنیم تا آموزشهای ما خروجی واقعی داشته باشند.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان اشارهای هم به توسعه زیرساختهای اینترنت و فناوری اطلاعات در استان داشت و گفت:برای توسعه اقتصاد دیجیتال، چشم اندازی بر اساس جدیدترین الگوهای جهانی تدوین کردیم و در گام نخست، ایجاد فیبر نوری را مدنظر قرار دادیم که خوشبختانه کرمانشاه بهعنوان اولین کلانشهر ایران، قرارداد مربوطه را منعقد کرد و اکنون بیشترین تعداد مشترک هزار مگابیت برثانیه را در کشور داراست.
محمدی همچنین از راهاندازی ۱۸ سایت 5G در استان خبر داد و بیان داشت: این سایتها سرعتهای بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ مگابیتبرثانیه را در اختیار کاربران قرار میدهد.
وی خاطرنشان کرد: مدل کنترل پروژه فیبرنوری کرمانشاه به عنوان الگو به سایر استانهای کشور نیز ابلاغ شده است. این مدل حاصل جلسات و تبادل نظر مستمر بین کارشناسان بوده و نشان میدهد که در کشور میتوان با رویکرد بومی به نتایج بینالمللی رسید.
محمدی در ادامه با تاکید بر اهمیت طراحی مسیر آموزشی متناسب با سن و علایق کودکان گفت: گاهی از مدلهای دانشگاهی برای کودکان استفاده میشود که این کار موجبات دلزدگی را در کودکان اینجا میکند باید با ابزارهای مناسب، آموزش رباتیک را به شکلی هدفمند ارائه دهیم تا کودکان بتوانند در قالب تیمهای تخصصی به هدفگذاری دست یابند.
وی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه در تلاشیم با حمایت مسئولان و مشارکت مردم، بتوانیم مسابقات بینالمللی رباتیک را در استان کرمانشاه برگزار کنیم گفت: باید فضای آموزشی استان به سطحی برسد که فرزندان این دیار نهتنها در ایران بلکه در جهان بدرخشند.
خبرنگار: طیبه دولتآبادی
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.