۳۸۰۰ تماس مزاحمتآمیز از یک مرد مسن با اورژانس چهارمحال و بختیاری
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی چهارمحال و بختیاری از یک رکورد عجیب خبر داد: یک مرد مسن از ابتدای سال تاکنون ۳۸۰۰ بار با شماره ۱۱۵ این استان تماس گرفته است!

رئیس مرکز اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری، محمود شمسیپور، از ثبت ۳۸۰۰ تماس مزاحمتآمیز یک مرد مسن با اورژانس استان از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد. وی افزود که تنها در یک روز از تیرماه امسال، بیش از ۴۰۰ تماس مزاحمتآمیز از این فرد برای اورژانس ۱۱۵ برقرار شده است.
پیامدهای مزاحمتهای تلفنی بر امدادرسانی
شمسیپور تأکید کرد که این مزاحمتهای تلفنی نه تنها خطوط ۱۱۵ را اشغال میکنند، بلکه جان بیماران واقعی را به خطر میاندازند، موجب تأخیر در امدادرسانی میشوند و تمرکز اپراتورها را کاهش میدهند. از ابتدای سال جاری تا ۲۴ تیرماه، از ۶۸ هزار و ۶۵۸ تماس با مرکز اورژانس استان، ۹ هزار و ۶۵۶ مورد مزاحمت تلفنی بوده و ۱۴ هزار و ۲۹ مورد منجر به اعزام آمبولانس شده است.
وی اشاره کرد که در برخی استانها، مجازاتهای تکمیلی مانند شستشوی آمبولانسها برای مزاحمان در نظر گرفته شده تا تأثیر رفتارشان را بهتر درک کنند. شمسیپور افزود که جرایم فعلی برای برخورد با مزاحمان تلفنی، بازدارندگی لازم را ندارد و در چهارمحال و بختیاری نیز تعدادی از مزاحمان به جزای نقدی محکوم شدهاند.
امدادرسانی هوایی در مناطق صعبالعبور
رئیس مرکز اورژانس پیشبیمارستانی چهارمحال و بختیاری همچنین به ۳۳ سورتی پرواز امدادرسانی هوایی از ابتدای سال جاری تا کنون اشاره کرد. جدیدترین مورد، پرواز به منطقه "چمن گلی" شهرستان کوهرنگ برای امدادرسانی به یک مادر باردار ۱۸ ساله بود که در کمتر از ۱۵ دقیقه با بالگرد اورژانس هوایی به بیمارستان هاجر شهرکرد منتقل شد.
بیشترین پروازهای بالگرد اورژانس از درمانگاههای چمن گلی و تلورد، زردلیمه، دهستان دهدلی، منطقه بازفت و کوهرنگ، بیمارستانهای لردگان، اردل و روستای چین بوده است. به گفته وی، عمده دلایل درخواست بالگرد و امدادرسانی هوایی شامل سقوط، دردهای اورژانسی شکم، اورژانس زنان و زایمان، بیماریهای قلبی و تنفسی و سوختگی بوده است.
استان چهارمحال و بختیاری دارای ۵۸ پایگاه اورژانس است که از این تعداد ۲۰ پایگاه شهری و ۳۸ پایگاه جادهای هستند.