فریز تخمک، اسپرم و جنین؛ راهکار مقابله با ناباروری ناشی از زندگی مدرن/افزایش سن ازدواج، عامل اصلی ناباروری در جامعه امروز است
دکتر نازنین کریمی، مدیر مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه، با اشاره به چالشهای درمان ناباروری و اقدامات انجام گرفته در این مرکز فریز تخمک، اسپرم و جنین را راهکار مقابله با ناباروری ناشی از زندگی مدرن دانست و گفت: افزایش سن ازدواج، عامل اصلی ناباروری در جامعه امروز است.

دکتر «نازنین کریمی» در نشست خبری امروز(۲۳ تیرماه) با اصحاب رسانه اظهار داشت: در مراجعه به مرکز درمانی ناباروری تمام زوجها وارد سیکل نهایی درمان نمیشوند و معمولاً با ریزش اولیه در پذیرش بیماران مواجه هستیم چرا که برخی افراد در بدو ورود، مبتلا به بیماریهای سیستماتیک مانند دیابت یا مشکلات هورمونیاند و یا نیاز به جراحی دارند که قبل از شروع درمان باید برطرف شود.
وی با اشاره به آمار موفقیت درمان ناباروری در این مرکز افزود: موفقیت IVF بسته به شرایط و اولویت زوجین متغیر است درصد موفقیت در کشور حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد تخمین زده شده و بیمارانی که چندین سال درمانهای ناموفق داشتهاند در اولویت درمان قرار میگیرند.
فریز تخمک، اسپرم و جنین؛ راهکار مقابله با ناباروری ناشی از زندگی مدرن
مدیر مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی در ادامه با تأکید بر اهمیت فریز تخمک، اسپرم و جنین گفت: افزایش سن ازدواج، یکی از بزرگترین معضلات امروز جامعه است که هم زنان و هم مردان را تحت تأثیر قرار داده و ناباروری را تشدید میکند.
وی افزود: بسیاری از بیمهها هزینههای مربوط به فریز تخمک و جنین را پوشش نمیدهند، در حالیکه این روش میتواند راهکاری مؤثر برای حفظ توان باروری در آینده باشد.
کریمی افزود: اکنون فرهنگسازی در این زمینه با سرعت خوبی در حال رشد است و زنان مجرد، بهویژه افراد تحصیل کرده و متخصص، به مرکز مراجعه کرده و نسبت به فریز تخمک اقدام میکنند. این موضوع حتی قبل از مهاجرت، به یکی از راهبردهای انتخابی تبدیل شده است.
مرکز پیشرو درمان ناباروری در غرب کشور
کریمی، مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی کرمانشاه را یکی از مراکز موفق در غرب و جنوب غرب کشور دانست و گفت: ما نخستین مرکزی بودیم که با موسسه بسیجیان در زمینه درمان ناباروری قرارداد بستیم و گزارشهای معاونت درمان نیز تأیید کننده عملکرد مثبت این مجموعه است.
وی زمان طلایی باروری را سن ۲۵ تا ۳۰ سال عنوان کرد و گفت: سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی میزان باروری خانمها به ۴۰ درصد میرسد و بالای ۴۰ سال میزان باروری بین ۵ تا ۱۰ درصد خواهد بود.
کریمی در پایان هشدار داد؛ تأخیر بیش از سه سال در تصمیمگیری برای فرزندآوری پس از ازدواج، احتمال ناباروری را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد، زوجها نباید روند فرزندآوری را به تعویق بیندازند، چراکه درمانهای ناباروری در سنین بالا با موفقیت بسیار کمتری همراه است.
خبرنگار: طیبه دولتآبادی