۱۹ میلیارد دلار ضرر در انتظار خودروسازان ژاپنی است
بزرگترین خودروسازان ژاپن در انتظار زیان بیش از ۱۹ میلیارد دلاری از تعرفههای دونالد ترامپ هستند.

در حالی که صنعت خودروسازی، هزینههای احتمالی سیاستهای دائما در حال تغییر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد واردات خودرو و قطعات خودرو را محاسبه کردند برندهای برتر این صنعت در مورد عملکرد مالی ضعیفتر در سال میلادی جاری هشدار دادند یا به طور کلی از ارائه پیشبینی خودداری کردند.
همسو با این عدم قطعیت که خودروسازان را بر آن میدارد تا سرمایهگذاری و تولید خود در آمریکای شمالی را مورد بازنگری قرار دهند احتمالا این تاثیر، سالها ادامه خواهد داشت.
سال ۲۰۲۵ برای صنعت خودروسازی نه سال جهش، بلکه سال بازنگری و تطبیق با واقعیتهای جدید است. در حالی که رشد فروش خودروهای برقی از ۴۸ درصد در سال گذشته به تنها ۷ درصد کاهش یافته، نگرانیهایی همچون برد محدود، قیمت بالا و کمبود ایستگاه شارژ در کنار کاهش مشوقهای دولتی، روند رشد را کند کرده است.
تویوتا موتور، بزرگترین خودروساز جهان، احتمالا بیشترین آسیب را خواهد دید. تویوتا، هفته گذشته اعلام کرد که انتظار دارد تنها در آوریل و مه، ۱۸۰ میلیارد ین بر درآمد عملیاتیاش تاثیر بگذارد. این رقم میتواند برای کل سال مالی به ۱۰.۷ میلیارد دلار برسد.
نیسان موتور و هوندا موتور، هر دو تاثیر سه میلیارد دلاری را تخمین زدند. سوبارو، که حدود نیمی از خودروهای فروخته شده در آمریکا را وارد میکند بدون در نظرگرفتن پیشبینی سالانهاش، کاهش ۲.۵ میلیارد دلاری را پیشبینی کرد. مزدا موتور چشمانداز سالانه خود را ارائه نکرد.
بیشتر خودروهای وارداتی به آمریکا در سوم آوریل، مشمول تعرفه ۲۵ درصدی شدند، در حالی که اکثر قطعات خودرو از سوم مه مشمول این تعرفه خواهند شد. برخی دستورات اجرایی وجود دارد که مانع از دو برابر شدن تعرفهها خواهد شد اما انتظار میرود این سیاستها هزاران دلار آمریکا به قیمت خودروها در آمریکا اضافه کند.
آمریکا، بزرگترین بازار برای خودروسازان برتر ژاپن است که برای تولید خودروهایی که به خارج از کشور صادر میشوند از کارخانههای مکزیک یا کانادا استفاده میکنند. اما تعرفههای واردات ترامپ اکنون این کار را به عملی پرهزینه و اگر نگوییم غیرممکن، تبدیل کرده و شرکتها را با معضل پرهزینه چگونگی اصلاح زنجیرههای تامین خود برای فرار از تعرفه گمرکی مواجه کرده است.
خودروسازان ژاپنی اکنون امیدوارند که مذاکرات تجاری با آمریکا، با توجه به سرعت گرفتن مذاکرات در اواخر ماه میلادی جاری، به تعویق بیفتد.
شرکت خودروسازی هوندا هفته جاری اعلام کرد که برنامههایش برای هزینه ۱۵ میلیارد دلار برای ساخت زنجیره تامین خودروهای برقی در کانادا، از جمله کارخانهای که میتواند ۲۴۰ هزار خودرو در سال تولید کند، دو سال به تعویق افتاده است. این شرکت در حال حاضر تولید مدل هیبریدی سیویک خود را از ژاپن به آمریکا منتقل خواهد کرد.
شرکت خودروسازی نیسان، سفارش خودروهای شاسیبلند تولید مکزیک را در آمریکا متوقف کرده است و مزدا، صادرات یک مدل به کانادا را که یک سرمایهگذاری مشترک با تویوتاست، متوقف خواهد کرد. در حال حاضر، به نظر میرسد تویوتا دیدگاه بلندمدتتری دارد. این خودروساز از زمان اعمال تعرفهها هیچ تغییری در تولید خود ایجاد نکرده است.
تعرفههای آمریکا، ضربه سختی به نیسان که در حال حاضر در بدترین بحران خود در ربع قرن اخیر قرار دارد وارد خواهند کرد. این خودروساز قول داده است که ۲۰ هزار شغل را حذف و هفت کارخانه تولید را تعطیل خواهد کرد.
طبق گزارش بلومبرگ، نیسان پس از شکست مذاکرات برای ادغام با شرکت هوندا در اوایل سال میلادی جاری، حتی با وجود این تجدید ساختار گسترده، خود را نیازمند کمک مالی فوری میداند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.