بازار طلا و سکه چشم انتظار ۲ اتفاق بزرگ / کمربندها را ببندید!
بازار طلا و سکه در حالی با رشد ارزش در هفته سوم اردیبهشت وارد هفته جدید میشود که معاملهگران با چشمانی نگران تحولات دیپلماتیک پیشرو را دنبال میکنند. در حالی که افزایش نرخ دلار و طلای جهانی، سوخت رشد بازار در هفته گذشته بود، این بار مذاکرات حساس ایران و امریکا و همچنین نشست تجاری چین و ایالات متحده ممکن است معادلات را تغییر دهند.

بازار طلا و سکه در حالی معاملات نخستین روز هفته را آغاز میکند که در سومین هفته اردیبهشت با تقویت ارزش به کار خود پایان داد؛ رشدی که همزمان تحتتأثیر نوسانات افزایشی نرخ ارز و همچنین تداوم روند صعودی بهای طلای جهانی رقم خورد. این همراستایی میان عوامل داخلی و خارجی، فضای مثبتی را برای معاملهگران این دو بازار ایجاد کرد و انتظارات صعودی را تقویت نمود.
اکنون نگاهها به روزهای پایانی اردیبهشت دوخته شده است؛ نقطهای که بازارها با دقت تحولات دیپلماتیک پیشرو را رصد میکنند و چهارمین دور مذاکرات ایران و امریکا که در همین بازه زمانی برگزار میشود، به عنوان یک متغیر تعیینکننده برای جهتگیری نرخ ارز تلقی میشود؛ چراکه نتیجه این نشست میتواند زمینهساز کاهش یا افزایش سطح ریسک در اقتصاد شود. طبیعتاً واکنش بازار ارز به این مذاکرات، بهطور زنجیرهای بر بازار طلا و سکه نیز اثرگذار خواهد بود.
در مجموع، معاملهگران در آستانه ورود به هفتهای پرابهام قرار دارند؛ هفتهای که در آن سیاست، بار دیگر میتواند نبض بازارهای مالی را بهدست گیرد.
با این حال، طلای جهانی که روز پنجشنبه در پایان معاملات روزانه در سطح ۳۳۵۹ دلار قرار داشت؛ بامداد روز جمعه با روند نزولی تا ۳۲۷۷ دلار کاهش یافت و سپس با حمایت از این ناحیه تا نرخ ۳۳۴۶ دلار افزایشی شد و در لحظه نگارش این گزارش در محدوده ۳۳۲۴ دلار در معامله بود.
طلای آبشده هم معاملات روز پنجشنبه را با نرخ ۲۸ میلیون و ۸۳۹ هزار تومان آغاز کرد. این فلز گرانبها در ادامه با افزایش تقاضا تا محدوده ۲۹ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان صعود کرد، اما نتوانست در این سطح پایدار بماند و بهتدریج تا سطح ۲۸ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان عقبنشینی کرد. نرخ طلای آبشده در معاملات پشت خطی روز جمعه نزولی شد و در کانال ۲۸ میلیون تومان به سمت عقب حرکت کرد و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ ۲۸ میلیون و ۶۸۹ هزار تومان در معامله است.
هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با نرخ ۶ میلیون و ۶۲۲ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت. به نظر میرسد این کاهش بیشتر تحت تأثیر افت نرخ طلای جهانی و آرامش نسبی بازار ارز داخلی رخ داده باشد.
از سوی دیگر، نرخ سکه امامی هم در نخستین ساعات روز پنجشنبه در سطح ۷۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازگشایی شد و سپس با افزایش تقاضا، به سطح ۷۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان صعود کرد؛ اما پس از آن، فشار عرضه بر بازار غالب شد و در نهایت، سکه با نرخ ۷۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معاملات را به پایان رساند و درحالحاضر هم در همین محدوده قرار دارد.
نیمسکه و ربعسکه هم به ترتیب با قیمتهای ۴۶ میلیون تومان و ۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خرید و فروش شدند و سکه گرمی در سطح ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شد.
بررسی نشان میدهد افزایش بیش از ۴ درصدی نرخ جهانی طلا در این هفته، عامل اصلی رشد بازار داخلی بود. طلای آبشده از کانال ۲۷ به کانال ۲۹ میلیون تومان صعود کرد و نهایتاً با رشد ۴.۸ درصدی در محدوده ۲۸ میلیون تومان آرام گرفت.
سکه امامی هم با ثبت بازدهی ۴.۲۳ درصدی تا محدوده ۷۸ میلیون تومان پیش رفت و در مرز ۷۵ میلیون تومان تثبیت شد و حباب آن ۱.۵ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۱ درصد رسید. همچنینی نیمسکه بیشترین رشد را داشت و با افزایش ۷.۹۸ درصدی، صدرنشین بازدهیها شد و حباب آن با رشد ۵ درصدی به ۴۲ درصد رسید.
با این همه، براساس پیگیری از نگاه تحلیلگران تکنیکال، سطح ۳۳۰۰ دلار بهعنوان یک ناحیه حمایتی کلیدی طلای جهانی مطرح است و اگر این سطح حمایت حفظ شود، میتوان انتظار داشت نرخ بار دیگر به سمت مقاومت ۳۳۶۰ دلار حرکت کند. در صورت عبور موفق از این سطح، احتمال صعود تا مقاومت بعدی در ۳۴۰۰ دلار تقویت خواهد شد. اما در سناریوی منفی، شکست حمایت ۳۳۰۰ دلار میتواند زمینهساز تشدید فشار فروش و کاهش بیشتر نرخ باشد.
معامله گران فنی بر این نظر هستند که سطح ۲۸ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان درحالحاضر بهعنوان حمایت مهم طلای آبشده در کوتاهمدت در نظر گرفته میشود و در صورت حفظ این سطح و دریافت سیگنالهای مثبت از بازار، نرخ بار دیگر به مقاومت ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد رسید. عبور از این سطح، هدف بعدی را در محدوده ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار میدهد.
فعالان بازار هم معتقدند در شرایط کنونی، سطح ۷۴ میلیون تومان بهعنوان حمایت کلیدی در بازار سکه در نظر گرفته میشود. پایداری بالای این سطح میتواند محرکی برای تداوم روند صعودی و رسیدن به اهدافی نظیر ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یا حتی ۷۶ میلیون تومان باشد. در مقابل، شکست این حمایت ممکن است افت بیشتری تا سطح ۷۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بهدنبال داشته باشد.
در مجموع، بازار طلا و سکه در داخل کشور در حالی به استقبال هفته جدید میرود که دو رخداد مهم در عرصه سیاست خارجی میتوانند جهتگیری قیمتها را در این بازارها بهطور چشمگیری دستخوش تغییر کنند.
نخست، برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا مطرح است؛ موضوعی که برای معاملهگران بازار طلا و سکه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که هرگونه پیشرفت یا شکست در این مذاکرات مستقیماً میتواند بر نرخ ارز تأثیر گذاشته و بهدنبال آن، نرخ طلا و سکه را دستخوش نوسان کند. کاهش تنشها و گشایش در فضای دیپلماسی ممکن است باعث تقویت ریال و افت نسبی بهای طلا و سکه شود، در حالیکه بنبست یا افزایش تنش، برعکس، زمینهساز رشد قیمتها خواهد بود.
در بُعد جهانی، نگاه بازار طلا معطوف به مذاکرات تجاری بین چین و امریکاست. هرگونه توافق یا شکست در این حوزه میتواند بلافاصله روی نرخ طلا در بازارهای بینالمللی اثرگذار باشد. از آنجا که بازار داخلی طلا و سکه ارتباطی مستقیم با بهای جهانی طلا دارد، افت یا رشد بهای فلز زرد میتواند به تقویت یا تضعیف روند قیمتها در داخل کشور منجر شود. در صورت حصول توافق و کاهش نگرانیهای اقتصادی، ممکن است طلا وارد فاز اصلاحی شود و بهدنبال آن طلا و سکه در بازار ایران تحت فشار کاهشی قرار گیرند.
از سوی دیگر، نزدیک شدن به موعد سفر دونالد ترامپ به خاورمیانه و عربستان، متغیر ژئوپلیتیکی جدیدی است که ممکن است فضای روانی بازار را دستخوش تغییر کند. اگر این سفر با مواضع تند یا تحولات غیرمنتظرهای همراه شود، بازار میتواند بار دیگر به سمت داراییهای امنی مانند طلا متمایل شود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.