//
کدخبر: ۵۷۹۷۴۵ //

چین نسبت به نظامی‌گری مجدد ژاپن هشدار داد

چین نسبت به روند نظامی‌گری مجدد ژاپن هشدار داد و از جامعه جهانی خواست تا در برابر اقدامات خطرناک راست‌گرایان ژاپنی ایستادگی کند.

چین نسبت به نظامی‌گری مجدد ژاپن هشدار داد

به گزارش فرتاک نیوز؛ از نشریه گلوبال تایمز، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، لین جیان، در کنفرانس خبری خود به اظهارات اخیر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اشاره کرد و گفت: «چین با اظهارات لاوروف موافق است.»

وی به اهمیت «بند کشور دشمن» در منشور سازمان ملل اشاره کرد و یادآور شد که امسال هشتادمین سالگرد آغاز دادگاه‌های توکیو است.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که لاوروف در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که ژاپن به عنوان «کشور دشمن» در منشور سازمان ملل تعیین شده است.

او ابراز امیدواری کرد که ژاپن بند ۱۰۷ منشور سازمان ملل را به دقت مطالعه کند.

لاوروف افزود: ژاپن پس از پیوستن به سازمان ملل، با پذیرش مسئولیت جنایات نظامی‌گری خود و قبول کامل منشور ملل متحد به عضویت این سازمان درآمده است.

او همچنین به سران ژاپن هشدار داد که اگر بخواهند از محدودیت‌های قانونی خود رها شوند و از پذیرش مسئولیت تاریخی خود شانه خالی کنند، این موضوع نگرانی‌های جدی ایجاد خواهد کرد.

لین جیان همچنین تأکید کرد که جامعه جهانی باید به ژاپن یادآوری کند که اسناد معتبر بین‌المللی، از جمله بیانیه‌های «قاهره»، «پوتسدام» و «سند تسلیم ژاپن»، تعهدات بین‌المللی این کشور را به عنوان یک کشور شکست‌خورده در جنگ مشخص کرده‌اند.

به گفته وی، این اسناد از ارکان اصلی نظم بین‌المللی پس از جنگ جهانی دوم به شمار می‌روند و پیش‌شرط‌های مهم سیاسی و حقوقی برای بازگشت ژاپن به جامعه بین‌المللی را فراهم کرده‌اند.

لین جیان تصریح کرد: «دولت تاکایچی از رویارویی با جنایات تاریخی ژاپن خودداری می‌کند و به جای تأمل در گذشته، تلاش‌های گسترده‌ای برای تطهیر و تقدیس آن انجام می‌دهد و همزمان درصدد کنار گذاشتن صلح‌طلبی و تسریع روند نظامی‌گری مجدد این کشور است.»

وی افزود: «این اقدامات چالشی آشکار علیه نظم بین‌المللی پس از جنگ و تحریک علیه صلح و عدالت جهانی است.»

در پایان، سخنگوی وزارت خارجه چین خواستار مقاومت کشورهای صلح‌دوست در برابر این روند خطرناک شد و بر لزوم صیانت از دستاوردهای جنگ جهانی دوم تأکید کرد.

لین جیان همچنین درباره سفر وانگ یی، وزیر امور خارجه چین به کره‌جنوبی، گفت: روابط دو کشور پس از برقراری روابط دیپلماتیک در ۳۴ سال پیش، به توسعه‌ای سریع و همه‌جانبه دست یافته و منافع ملموسی برای مردم دو کشور داشته است.

وی افزود: این روابط همچنین به شکل‌گیری صلح و ثبات در منطقه کمک کرده است و ابراز امیدواری کرد که سفر وانگ یی به کره‌جنوبی به گسترش همکاری‌ها و تقویت اعتماد متقابل کمک کند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۷۹۷۴۵ //
ارسال نظر