//
کدخبر: ۵۹۱۸۴۱ //

بازار سیب‌زمینی در مهرماه: افزایش قیمت و آغاز برداشت از لرستان و کرمانشاه

بازار سیب‌زمینی با افزایش قیمت و ورود محصولات جدید از لرستان و کرمانشاه به کانون توجه تبدیل شده است. قیمت تمام‌شده هر کیلو سیب‌زمینی برای کشاورز به 50 هزار تومان رسیده است.

بازار سیب‌زمینی در مهرماه: افزایش قیمت و آغاز برداشت از لرستان و کرمانشاه

به گزارش فرتاک نیوز؛ به نقل از روزنامه همشهری، اکبر یاوری، رئیس اتحادیه صنف بارفروشان تهران، اعلام کرد یکی از دلایل افزایش قیمت سیب‌زمینی، بالا رفتن هزینه‌های تولید است که نسبت به سال گذشته حدود چهار برابر شده است. این وضعیت باعث شده تا برخی کشاورزان به‌دلیل ناتوانی مالی، کشت سیب‌زمینی را متوقف کنند.

یاوری ادامه داد: کم‌آبی و قطع برق نیز از دیگر عواملی هستند که بر تولید این محصول تأثیر گذاشته‌اند. به‌طوری‌که میزان برداشت در هر هکتار از 40 تن در سال‌های گذشته به 25 تا 30 تن کاهش یافته است. او همچنین به وضعیت تولید در استان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: این شرایط به‌ویژه در استان همدان تا اواسط مهرماه ادامه خواهد داشت و بعد از آن، دیگر استان‌ها به تدریج وارد مرحله برداشت خواهند شد.

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در خصوص کیفیت سیب‌زمینی‌های موجود در بازار گفت: متأسفانه بخشی از سیب‌زمینی‌های عرضه‌شده کیفیت مطلوبی ندارند که موجب نارضایتی مردم شده است.

وی همچنین به کمبود سیب‌زمینی اشاره کرد و افزود: این کمبود باعث شده برخی کشاورزان محصولات خود را به‌صورت محدود و قطره‌چکانی به بازار عرضه کنند که بر قیمت‌ها تأثیر گذاشته است. یاوری در مورد قیمت‌ها در میدان تره‌بار مرکزی نیز اظهار داشت: قیمت سیب‌زمینی در این میدان بالاتر از 85 هزار تومان نیست. به گفته او، هزینه تولید برای کشاورز به 50 هزار تومان به ازای هر کیلو می‌رسد.

یاوری تأکید کرد که باید مسئولان بازار پاسخگوی قیمت‌های غیرمنطقی، مانند 130 هزار تومان برای هر کیلو سیب‌زمینی باشند. او همچنین به آغاز برداشت محصولات پاییزه از استان‌های لرستان و کرمانشاه و همچنین مرحله دوم برداشت در استان همدان و دیگر استان‌ها اشاره کرد و افزود: اگر برداشت این محصولات از 15 تا 27 مهرماه آغاز و به بازار عرضه شود، قیمت‌ها ممکن است متعادل و کاهشی شود.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۹۱۸۴۱ //
ارسال نظر